Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-02-28

Alicio i radion


Det är sagt att jag och några andra bloggare kommer att höras i några sekunder i P3:s program Front på måndagen, någon gång mellan kl. 11 och 13.


UPPDATERING 28/2 kl. 13.51

Intervjun går att höra i efterhand på nätet. Granskningen av SVT:s samhällsprogram Faktum (läs här: #1, #2, #3) nämns av Peter Wolodarski. Inslaget om bloggar börjar 25 min 45 sek in i sändningens andra timme, och man hör mig 29 min 15 sek in i sändningen. Intervjun, som till stor del handlade om mediekritik, är nedklippt till några sekunder och det som togs med är när jag talar om möjligheten för vem som helst att göra sina åsikter hörda.


14 Comments:

Anonymous Anonym skrev...

Det är ju inte bara du som gör reklam för att just du ska vara med.

Ska bli intressant att höra om ni får tillfälle att säga något som det ger något.

Åsa, zyrenna@zyrenna.com, http://zyrenna.webblogg.se/

6:37 fm  
Blogger Patrick skrev...

Det gick ju riktigt bra ;)

1:22 em  
Anonymous Anonym skrev...

Kan någon berätta vid vilken tid Alicio fick prata? Jag har ingen lust att lyssna igenom två timmar nymoralism och PK-socialism för att hitta rätt ställe.

1:47 em  
Blogger Alicio skrev...

Patrick, tack. Väldigt nerklippt dock, men det får man ju räkna med.

1:48 em  
Anonymous Pat skrev...

Väldigt intressant att det var just du som talade om att det viktiga inte är vem man är utan vad man säger/skriver. Var det inte just vem det var som låg bakom det numera berömda Faktumreportaget som fick dig att flippa ur för ett tag sedan? Eller gäller detta bara bloggar? Inte särskilt logiskt, eller hur?

3:59 em  
Blogger Alicio skrev...

Pat, det är tvärtom väldigt logiskt. SVT har i uppdrag att rapportera opartiskt och allsidigt. Min kritik mot Faktum handlade om att reportern producerat ett djupt onyanserat och partiskt reportage, där hans egna politiska uppfattningar, vilka i det här fallet råkade vara grundade i revolutionär-kommunistisk ideologi, hade gått ut över programmets balans. Alicio i Underlandet är inte en opartisk public service-blog, och inte heller uppbär jag licenspengar av läsarna.

4:13 em  
Anonymous Louise skrev...

Det är fullkomligt logiskt. Alicio har en blogg där han (äntligen fick jag kläm på det) skriver om sina ÅSIKTER. Punkt. Det är inte så att han uppträder och 'döljer' sina åsikter, själva poängen är ju att ge åsikterna fritt utrymme. Till skillnad från ett så kallat opartiskt program. Begriper ni inte det?

För övrigt ingen som uttrycker någon ursäkt över detta med att Alicio utpekats som Peter W.?

10:03 em  
Blogger Thomas skrev...

"alicio":

Det gläder mig verkligen att du har fått framgång och når ut, "alicio". Detta är uppriktigt menat eftersom få vet så väl som jag vilket gigantiskt jobb du lagt ner på detta. Grattis!

Det är då synd att du inte kan lära dig av dina många misstag att det 1) inte i längden går att förolämpa och kränka individer utan att någon reagerar 2) att du inte kan posta rent förtal utan att det får konsekvenser och 3) att du inte kan utge dig för att vara en granskare när du inte själv kan hålla dig till sanningen. Trist, men sant.

Jag har både här och på krigskronikan.com gett dig chansen att be om ursäkt för nedanstående lögner, men du har ignorerat detta (och t.o.m. plockat bort en kommentar). Inte heller verkar blogger (där du har din blogg) engagera sig i vilken typ av uppgifter som publiceras på bloggarna.

Av någon för mig obegriplig orsak har du hotat *mig* med polisanmälan (antagligen när jag 'skvallrade' och talade om att du satt i Frankrike och skrev). Nu är det ombytta roller och jag undersöker just nu vilka möjligheter det finns att dra dig inför rätta.

Detta kan jag göra nu eftersom jag vet vem det är som gömt sig bakom fasaden "alicio". Kommer det hela till ett ärekränkningsmål så kanske - eller kanske inte - ses vi i tingsrätten i Sollentuna (eller var nu närmaste tingsrätt ligger i förhållande till din mantalsskrivningort).

Du kan väl ta och meditera lite över nedanstående förtal och fundera över om det verkligen var värt nöjet att vidhålla detta?

när har jag

1) ägnat mig åt "stalking" - alltså "förföljelse och trakassering av en annan människa (en kändis)" Vem?

2) ägnat mig åt telefonterror. Mot vem?

3) någonsin publicerat eller på annat sätt spridit en artikel från en ökänd rasist.

4) spridit hatlitteratur? Vilken? Var?
Du kan ju alltid prova med en ursäkt nu ändå.

Thomas Lindström - krigskronikan.com

1:37 fm  
Blogger moje skrev...

Till Thomas:

"när har jag

1) "ägnat mig åt "stalking" - alltså "förföljelse och trakassering av en annan människa (en kändis)" Vem?"
Tja, du har ju exempelvis postad ditt ovanstående inlægg (exakt samma inlægg) ett dussin gånger på både din egen blog liksom Alicios sajt. Det tycker jag grænser till att vara besatt av någon - och det grænser också till att trakassera någon.

"ses vi i tingsrätten i Sollentuna?"

Det hær ær ju faktiskt stalking...man ler :-)
MVH

1:21 em  
Blogger Thomas skrev...

Hej Mr. S.....

Du får naturligtvis le och tycka hur mycket du vill. Jag förbehåller mig rätten att kräva korrigering när folk sprider lögner om mig.

Men när du skriver "besatt av ..." tänker du då på t.ex. vår gemensamme vän "ali dashti" som verkar vara besatt av att skriva skit om Sverige på JihadWatch.org? Något liknande?

Ha en god dag,

Thomas - krigskronikan.com

6:10 em  
Blogger Alicio skrev...

Thomas, jag har inte spridit "lögner" om dig. Du har själv, på din blogg, erkänt att du ringde upp en debattörs arbetsgivare för att klaga på att denne hade skickat inlägg som du inte gillade. Ingen kan ifrågasätta faktumet att du bediver trakasseri och "stalking" här och på din blogg. Både mot mig, och mot Norton, Anders (Dibbuk), Dick Erixon mfl.

Jag har uppmanat dig att lägga av, och gör det nu igen.

6:23 em  
Blogger Thomas skrev...

Varför är det 'trakasseri och "stalking"' när ni pojkar till höger blir kritiserade, men inte när ni kör era smutsiga guilt by association mot t.ex. vi som har andra åsikter om Kriget i Irak? Är det så simpelt att det GOTT när ni kritiserar från höger och ONT när vi andra tar oss samma friheter?

Kallar du det telefonterror att ringa? Du får väl för helvete välja dina ord! Om det var någon som ägnade sig åt 'trakasseri och "stalking"' under den här tiden så var det Hans och dina andra vänner, du själv inte på något vis undantagen. Smakar inte den medicinen bra att ta själv? Säg då det att det var dumt det ni gjorde under den här perioden.

Thomas - krigskronikan.com

7:55 em  
Anonymous Pat skrev...

Trots att detta nu känns som gamla nyheter måste jag bara anmärka på en sak: Faktum är, till skillnad från Aktuellt, inte ett nyhetsprogram och har därmed inte alls samma skyldighet till "opartisk rapportering". Faktum är ett program som syftar till att skapa debatt, väcka tankar om saker och ting, mm. Man talade om ett fenomen som spridit sig till absurdum på senare år och reflekterade kring detta, inget annat. Att du sedan kan vara så säker på att just "reporterns" politiska bakgrund är orsaken till de framförda synpunkterna är också märkligt, då jag personligen inte har något alls gemensamt med de organisationer han tydligen varit medlem i, men ändå tyckte att det var ett bra och tankeväckande inslag i programmet. Är man revolutionär kommunist om man instämmer i att terroristbegreppet används olämpligt många gånger? Jag känner många högermänniskor som är av samma åsikt.

2:58 fm  
Blogger Alicio skrev...

Pat, Faktum är kanske inte ett nyhetsprogram, men det är ett "samhällsprogram".

Reglerna om opartiskhet och saklighet gäller i alla SVT:s program, inte bara i nyhetsprogrammen. Särskilt i kontroversiella frågor.

Mvh - Alicio

11:36 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan