Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2004-11-26

Vänster-community för Janukovitj


För några dagar sedan berättade jag om den nya "mötesplatsen för Sveriges vänster" på internet, Kommunister.nu Kommunity.nu.

Idag rapporterar Håkan Jacobson att flera av deltagarna i forumet ger sitt stöd till valfuskarna bakom Janukovitj i Ukraina. Om du inte är medlem i forumet kan du på Patricks blogg läsa några exempel på de ganska nedslående åsikter som sprids där.

Var har hänt med Sveriges vänster?

UPPDATERING 26/11 kl. 15.34

På andra samlingsplatser, exempelvis hos den döende svenska falangen av Indymedia är det helt tyst om Ukraina. Skribenter och läsare är mer upptagna med att diskutera Håkan Jaldung och att kritisera maskeringsförbud.7 Comments:

Blogger Patrick skrev...

Och på det andra forumet socialism.nu är det faktiskt inte så värst mycket bättre, men där har man iaf insyn som ickemedlem. I Kommunity.nu så måste man vara medlem för att följa diskussionerna.

3:33 em  
Blogger Karl Nyberg skrev...

Man blir verkligen bestört över att tänkande människor kan stå för sådana åsikter. På frågan om vad som har hänt med svensk vänster tror jag att svaret blir: Ingenting! Det verkar inte som om det har hänt något sedan tidigt nittonhundratal då människor verkligen trodde på att kommunistisk diktatur skulle leda till ett bättre och friare samhälle. Kanske det är dags för vänstern att lämna de modernistiska utopierna och närma sig verkligehten.

Karl

3:44 em  
Blogger Alicio skrev...

Man häpnas mer och mer för var dag. Så fort det tas ett steg framåt och man ser tecken på rim och reson i frågor om demokrati så faller rörelsen två steg tillbaka igen.

Det verkar aldrig slå fel.

Ung Vänsters Tove gjorde ju bort sig igen, enligt Håkan.

Förhoppningsvis tar den ansvarsfulla delen av vänstern tag i problemet med antidemokraterna i rörelsen.

4:22 em  
Blogger Daniel, subjektiv.se skrev...

Jag hoppas också att avståndstagandena från den seriösa vänstern blir tydligare. Men avgrundsvänstern blir vi nog aldrig av med. Så länge det har funnits en socialistisk vänster så har den varit full av sekter, diktaturkramare, våldsromantiker och revolutionsromantiker.

Jag kollade f.ö precis på en hemsida från min kära hemstads lokala "bokcafé", där kan man beställa lite hederliga socialistprylar som basebollträ, slangbellor, rånarluvor etc. Härligt.

http://www.bokcafet.se/default.asp?cat=3

4:47 em  
Blogger Alicio skrev...

Helt sanslöst Daniel! :-) (Direktlänk)

4:59 em  
Anonymous Anonym skrev...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

7:11 em  
Anonymous Anonym skrev...

Jag postar den borttagna kommentaren här med en hyperlänk, eftersom en lång URL i kommentaren förändrade layouten på sidan / AlicioVarför är någon förvånad? Den extrema vänstern har en och endast en agenda: avskaffa den liberala demokratin. De och den totalitära islamismen har t ex slagit sina lovar kring varandra en längre tid.

(Weekly Standard vill egentligen ha betalt för den här artikeln.Om du inte blir insläppt, läs den här

7:21 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan