Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2004-09-29

Är svenska Indymedia döende?


Extremvänsterns Indymedia i Sverige, som av kritikerna ofta kallas Nazimedia pga de ofta antidemokratiska strömningarna där, ser ut att sjunga på sista refrägen. Jämför själva:

Så här såg deras hemsida ut för ungefär ett år sedan i september 2003.

Så här ser den ut idag. Jämför högerspalten där läsarna själva kan skriva och kommentera.

Det s.k. "redaktionskollektivet" som arbetar ideellt med sajten, och därför också är en bra mätare på intresset hos "eldsjälarna", skriver så här på Indymedias döende forum för redaktionen:

hej,
det har varit lite låg aktivitet på sistone, men matthias pratade om att täcka rättegången mot blok, vilket ju vore underbart.

jag skyller min kommande inaktivitet på att jag ska åka bort ett tag och att jag kommer att sakna (i ordets alla bemärkelser) uppkoppling.
till Peter; välkommen! hugg i, skriv och ha kul!

till alla gamla kamrater; ibland tar tiden slut alltför hastigt.

/laila


2 Comments:

Anonymous Anonym skrev...

Visst pekar Indymedias väg genom internets kretslopp just nu nedåt. Det är nog i hög grad en naturlig utveckling, där både funktionerna för diskussion och nyhetsförmedling verkar ha tagits över av Socialism.nu.
Indymedia blev en talande sophög som visade upp vilka sorters antisemitiskt skräp som tenderar att dyka upp i vänstersammanhang. Däremot behöver det i sig inte vara något skäl att rikta dylika anklagelser mot "extremvänstern" i helhet eller mot några unga överarbetade aktivister som inte själva är de som driver agendans förskjutning i riktning mot rent Israelhat och liknande.

12:01 fm  
Anonymous Anonym skrev...

"Open Publishing und Antisemitismus" är en intressant text (på tyska) om just problemen med Indymedia:
http://dki.antifa.net/antisemitismusstreit/openpublishing.html

Den har publicerats på sajten www.antisemitismusstreit.tk som faktiskt härrör från vad du kallar "extremvänstern", men från en fraktion av "antideutsche" antifascister som är mycket hängivna Israelvänner och bedriver en intensiv aktivism mot yttringar av "antisemitiskt och antiamerikanskt ressentiment" såväl inom vänstern som bland islamska grupper.

1:40 fm  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan