Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2004-11-23

Ny interaktiv mötesplats för vänstern


Kommunity.nu är en ny samlingsplats på nätet för Sveriges vänster som erbjuder "gästböcker, flygblad, debatt, loggbok, klotterplank m.m", enligt hemsidan.

Här kan du diskutera politik, träffa nya kamrater eller bara hänga runt bland liksinnande [sic] människor!
Man måste uppge personnummer för att bli insläppt, och om "någon vakt eller admin kommer på dig med att ha osanna uppgifter kommer ditt konto att raderas".




UPPDATERING 23/11 kl. 14.23

Det är förstås bara en slump att det svengelska namnvalet och stavningen av Kommunity har vissa likheter med Kommunister.


Jag hittade dit via Ung Vänsters hemsida...


UPPDATERING 24/11 kl. 16.20

Det som Kommunity.nu kallar "personnummer" är egentligen födelsedatumet. Det är oklart varför man "måste" ge dem den informationen.

6 Comments:

Blogger Alicio skrev...

Bra finkamning, Patrick.

Tur att de i alla fall lovar att inte sprida ens mobilnummer, som man får uppge frivilligt i medlemsformuläret (om man är riktigt blåögd).

2:21 em  
Blogger Karl skrev...

Aningen patetiskt att under rubriken "vänner & partners" bara har ung vänster speciellt när man lägger märke till att det står copyright Ung Vänster längst ner på sidan.

Man kan också läsa följande: "Kommunity har rätt att skicka information samt kommersiella budskap till användarna via Kommunitys funktioner" hmm.... Ung Vänster vill skicka kommersiella budskap, inte vad man är van vid från deras sida direkt.

Karl

4:57 em  
Blogger Alicio skrev...

Undrar varför det alltid måste finnas "flygblad" och "klotterplank" så fort våra vänner i vänstern ska träffas :)

6:26 em  
Anonymous Anonym skrev...

I o f var det inte ett riktigt personnummer utan bara födelseår vilket är ganska vanligt för regestrering på olika hemsidor.

6:29 em  
Blogger Alicio skrev...

Du har rätt i att man slipper uppge de fyra sista siffrorna. De borde kalla det "födelsedatum".

Vad ska de förresten med exakt födelsedatum till?

6:44 em  
Blogger simulev skrev...

"Vad ska de förresten med exakt födelsedatum till?"Hehe spekulationsdags...
Med födelsedata kan man bygga åldersbaserad profilering för erbjudanden i komersiella kampanjer som specifikt riktar sig till rätt mål/åldersgrupp i s.k data "matching" av investeringstips exv av ideologiska produkter.
...För det kan ju aaaaldriig vara så att man även kan missbruka sådana uppgifter för åsiktsregistering (det har aldrig kommunister gjort) alternativt vidareförsäljing av uppgifterna till andra komersiella intressenter?

11:45 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan