Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-07-08

Dagens mest hjärndöda ledarartikel



(Klicka för förstoring)

Dala-Demokratens ledarskribent Sofie Wiklund vinner dagens moonbat-pris: "Terroristerna Bush och Blair".

Blair säger att terrorn är ett hot mot demokratin, men hur demokratiskt är Storbritannien och USA när det kommer till kritan? Demokrati är ett fint ord på papperet, men existerar inte i praktiken. Varken Blair eller Bush står för alla människors lika värde. Istället kan de själva betraktas som terrorister. De gör allt för att få makt och deras jakt på fienden gör oskyldiga till offer. Vi måste jobba förebyggande och långsiktigt, annars kommer fler människor att skövlas. Både i Irak, USA och västeuropa. Blairs och Bushs demokratisyn föder terrorismen och förgör människor.


Är det någon som fortfarande undrar varför den traditionella mediavänstern förlorar i trovärdighet?

UPPDATERING 9/7 kl. 20.02

Fredriksson har skrivit ett
bemötande till artikeln ovan. Och Dala-Demokraten har nu kommit med en uppföljare.


20 Comments:

Blogger Wille skrev...

Greiders Dala Demokraten sällar sig till samma skara av terrorist-kramare som journalister från SvD, DN, Aftonbladet och SVT hittills.

Jag har bara ett ord för det: intellektuella krymplingar.

Är det inte terrorist kritiker som brukar kallas "bomb-höger"? Vilken paradox och lögn, torde vara "bomb-vänster" snarare..

3:19 em  
Anonymous Anonym skrev...

Ja visst förlorar mediavänstern i trovärdighet - hos oss. Men jag tror att Blair och Bush-hatarna har ett starkt stöd hos dom som vill se en annan politisk ordning än den västerländskt liberala här i Europa.

För klyftan mellan oss liberaler och samhällsomstörtarna ökar dag för dag. Den som tycker om spänning har mycket att förvänta sig av Europa dom kommande åren. Var och när kommer nästa ”Lenin”, ”Hitler” eller ”Mussolini” att dyka upp på den europeiska arenan och samla dom som är missnöjda med det nuvarande liberala samhället? Att en sådan person förr eller senare kommer att dyka upp är jag säker på. Sedan är det bara att invänta Tredje Världskriget. Det är min dystra profetia.

Ps. Se till att ni är i det starka liberala fästet på andra sidan Atlanten när helvetet bryter loss i Europa.

4:08 em  
Blogger Wille skrev...

"Ps. Se till att ni är i det starka liberala fästet på andra sidan Atlanten när helvetet bryter loss i Europa."

Berätta bara hur man får uppehållstillstånd? ;)

4:10 em  
Anonymous Anonym skrev...

Stackars svenska journalister. De står helt vilsna i det här kriget. På fyra år har de inte fattat ett dyft. Tvärtom har de - bokstavligen - allierat sig med militant Islam.

Man undrar vilken plats Sofie Wiklund tänker sig i det framtida kalifatet:

http://www.timesonline.co.uk/article/0,,1072-1684970,00.html

(Amir Taheri: 'And this is why they did it' , Times 8/7-2005)

4:15 em  
Anonymous Anonym skrev...

Lika hjärndöd ledare som ett inlägg i P1:s Ring P1 i morse. Den som ringde då såg givetvis en väst-influderad konspiration bakom bomberna i London; en konspiration som gick ut på att Försvarsindustrin/Bush/Blair et consortes kunde dra nytta av bomberna i London. Programledaren Per Albin Abrahamson höll sig vettigt nog iskall. Man kan ju inte diskutera med dessa konspirationsmänniskor egentligen.

6:13 em  
Anonymous Anonym skrev...

Anonymous, jag tycker att du har helt rätt. Jag har tidigare i denna blogg skrivit detta:

Mitt tipps till alla som vill följa händelseutvecklingen är att strikt hålla sig borta från den svenska rapporteringen. Läs istället den trovärdiga rapporteringen från dom internationella nyhetsbyråerna på nätet eller lyssna på vad som sägs på dom internationella TV-kanalerna.

I svensk media kommer man givetvis att frossa i konspirationsteorier och skadeglädje. Vill ni veta sanningen om terrordådet och behålla er mentala hälsa - undvik rapporteringen i svenska media.

(Kommer Mehdi Ghezali att vara expertkommentator på Aktuellt ikväll eller blir det på Rapport?)

6:33 em  
Anonymous Anonym skrev...

Med tanke på det högstadiemässiga språket är min gissning att det rör sig om en sommarpraktikant.

Det är alltså en förklaring, inte en ursäkt...

7:15 em  
Blogger Alicio skrev...

Mattias, jag tror inte att det rör sig om en "sommarpraktikant". Jag har sett henne skriva tidigare.

Och chefredaktören Göran Greider bär ansvaret för vem han sätter som ledarskribent med sådana åsikter.

7:35 em  
Anonymous Anonym skrev...

I och för sig vet jag inte om ni själva är sådana publicistiska förebilder när ni kläcker ur er saker som att "vänsterfolk är vidriga människor", och kallar meningsmotståndarna "intellektuella krymplingar" och hänvisar till deras åsikter som "hjärndöda". Varför är det ingen av er som går i öppen polemik i stället, bemöter skribenten i fråga sansat och kritiskt? Rapa upp åsikter kan vem som helst göra.

9:21 em  
Anonymous Anonym skrev...

Boktips till Atm som så gärna vill läsa något ”sansat och kritiskt”:

Läs Paul Bermans ypperliga bok Terror och liberalism. Där förklaras den nutida terrorismens dödskult, som Berman menar inte är något nytt i historien. Det har alltid funnits människor som anser sig sitta inne med ”sanningen” och därför anser sig ha rätt att döda andra, som inte sitter inne med denna sanning. Jämför med Pol Pot, Stalin, Hitler, Röda arméfraktionen osv osv ad infinitum…

10:07 em  
Blogger Alicio skrev...

Fredriksson har ett bemötande till ledarartikeln ovan.

11:38 em  
Anonymous Anonym skrev...

ATM,

Har du ett annan benämning på vederbörande skribent?

Sedan 11/9 har hon haft nästan 4 år på sig att:

1) Följa händelseutvecklingen via internationell nyhetsbevakning.

2) Följa islamisternas egna uttalanden och proklamationer.

3) Studera den islamistiska ideologin (ovan nämnda bok av Paul Berman ger en god introduktion, därtill skrev han redan sin essä med samma namn hösten 2001).

4) Skaffa sig en en historisk bakgrund till den pågående konflikten.

5) Framförallt, visa offren och deras anhöriga respekt.

Wiklund (och många av hennes kollegor inom media) har misslyckats på alla dessa punkter.

En person som uttrycker sig på hennes sätt år 2005 är och förblir en intellektuell krympling.

3:16 em  
Anonymous Anonym skrev...

Inte en chans att svenska journalister tar till sig de punkter du räknar upp, ASO. Kåren utgörs till stor del av de "intellektuella krymplingar" du beskriver. De har gått raka vägen från gymnasium till journalistutbildning, inga teoretiska studier, ingen yrkeserfarenhet utöver journalistiken. På lokala blaskor som Dala-Demagogen hämtas förmågorna inte sällan direkt från bygatan (det är faktiskt bara en mycket lätt överdrift). Två och halvt till tre år, ibland med två terminers "fördjupning" i valfritt ämne. (Var och en som har skrivit B-uppsatser vet vilket "djup" vi talar om här.) Deras perspektiv blir därefter. Ja, direkt från gymnasiet förresten; Bo-Inge-på-teve är mig veterligen gymnasie-drop out.
Lösning? Lämna svenska medier åt sitt öde och läs utländska tidningar på nätet i stället.

Niclas
Journalist, Stockholm

5:15 em  
Anonymous Anonym skrev...

Niclas ...

Har du mer info om Boing-E?

Han är ju ett sällsynt praktexemplar på det mesta man kan önska sig vad gäller fördomar man kan tänkas vilja ha om vänster'tänkare' och journalister.

Gymnasie-dropout? Han har väl jobbat som sekreterare eller sak'kunnig' på något s-departement tidigare också eller?

Mvh

6:05 em  
Anonymous Anonym skrev...

Helt riktig Niclas,

Den enda vägen ut ur detta vansinne är att gå via internet - både för att finna information och för att avslöja den amatörism och det hejdlösa ljugande som svenska medier ägnat sig åt.

Som för många andra blev 11/9 den händelse som fick mig att en gång för alla "göra slut" med svensk media. Sedan dess står det klart att SVT, SR, DN, Aftonbladet & co arbetar för terroristerna - heltid eller deltid.

9:12 em  
Blogger Alicio skrev...

ASO, glöm inte spindeln i nätet: Terrorns Talesmän på TT.

9:24 em  
Anonymous Anonym skrev...

Så sant. Men är inte TT egentligen en sorts politisk motsvarighet till "En ding ding värld" skapad av Pentagons korstågshökar för att misskreditera den svenska socialismen?

11:02 em  
Anonymous Anonym skrev...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

12:09 em  
Anonymous Anonym skrev...

Bosse R:s transprot från hans fotbollsnöjen är inget annat än ett govt tillgreppsbrott (kriminellt med vilken måttstock som helst). Gunnar Schöön (VD för SL åkte dit på liknande brott)

Boing E är nog bara en vanling s-nolla som varit nyttig iom det och (i deras ögon) fortfarande gör nytta om inte annat genom sitt deplacement, dvs se till att ingen duktigare intar jobbet.

Jag skall titta på länken, tack för den.

Mvh

2:55 em  
Anonymous Anonym skrev...

[Kommentaren kl. 12.09 ovan innehöll en lång internetadress som förändrade den här sidans layout. Jag lägger in den här med hyperlänk istället / Alicio]


> Jonas N

Det skulle inte förvåna mig ett dugg om Bo Inge larvat runt på något departement. Det faktum att sådana som han tillåts sätta sin fot på sådana ställen orsakar viss förtrytelse inom ämbetsmannakåren. Den eminente frilansjournalisten Mats Wiklund skärskådade ämnet i ett nummer av Axess i våras. (Länk)
För övrigt är även Bosse-jag-tar-regeringsplanet-hem-från-fotbolls-EM-Ringholm gymnasie-drop out, så det finns fina prejudikat i Rosenbad.

Niclas
Journalist, Stockholm

1:54 fm  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan