Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-06-24

Apoteksmonopolet en bra sommarfråga


Apropå nödvändigheten av att apoteksmonopolet avskaffas fullständigt, som jag skrev om häromdagen, skriver SvD i en ledarartikel att frågan borde drivas särskilt nu under sommaren av Alliansen. Det är viktigt att regeringsalternativet är lyhört för alla de frågor som engagerar människor i vardagen, skriver tidningen:

Alliansen behöver en politik som tar sikte på framtiden. Men den får inte förlora kontakten med det som engagerar människor för stunden [...] Allianspartierna bör hålla fast vid principerna, men vara mer öppna för att ibland flytta fokus från egna prioriteringar till andras [såsom till det folkliga uppropet mot bensinskatten som hittills har undertecknats av en kvarts miljon svenskar].

En [annan] fråga som många människor kommer i beröring med så här i sommartid är apoteksmonopolet. Semesterstängda apotek, köer och snålt tilltagna öppettider blir påtagliga irritationsmoment. Regeringen kramar apoteksmonopolet. Alliansen vill avskaffa det och har nyligen presenterat ett gemensamt förslag om just detta. Det vore en bra sommarfråga att driva.


3 Comments:

Anonymous Micke skrev...

Bensinskatten, nja jag vet inte! Bensinen är ändå förhållandevis ganska billig om man jämför prisutvecklingen på andra varor.

Apoteksmonopolet, JA! Det går tvärbort. Bara en tidsfråga.

I övrigt önskar jag dig en trevlig o rolig midsommar med allt som hör till. Ta det lugnt med jordgubbarna bara;)

Micke

2:19 em  
Blogger Alexander skrev...

Man kan inte direkt planera när man får huvudvärk eller blir förkyld så då kan man ju fråga sossarna hur man ska göra ifall man vaknar med sprängande huvudvärk och inte har huvudvärkstabletter hemma på en lördagsnatt. Skall man vänta till apoteket öppnar på måndag?

2:33 em  
Anonymous Anonym skrev...

Micke: Pris och prisutveckling är två olika saker. Bensinen i Sverige är svindyr, punkt slut. Här kostar det runt 11 kr litern medan jag i min tidigare hemstad betalade 8 kr för fyra liter.
Problemet med Sveriges politiker är att de skiljer sig lika mkt som hallon och smultron. Har man 40t i månadslön så tycker man kanske inte bensinpriset är något att bråka om. Då är det viktigare att föra ut hemsnickrade idéer som cirkusförbud, slopande av straffålder och mobilskatt.

4:35 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan