Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-04-30

Islamistisk uppmaning att massmörda svenskar debatteras


Som det föregående inlägget visar drabbar terrorism även svenskar. Och nu riktas grova hot om massmord och terror mot svenskar från en islamistisk websida registrerad i det palestinskstyrda Gaza och i Uzbekistan.


På det islamiska internetforumet Sindbad i Sverige har det startats en diskussionstråd om de här uppmaningarna att anfalla svenskar. Det första inlägget av den regelbundna skribenten "amatullah" lyder så här:

All ära till mujahideen men det här ser mer ut som några muslimska ungdomar vid en dator eller fiender mot Islam gjort. Jag gillar inte dessa bilder. Om man är en mujaheed tror jag inte man har tid att sitta och leta upp svenska kartor och göra kollage och sitta och hota svenska folket på internet. Jag skäms lite faktist. Tro inte att jag accepterar det den där knäppisen säger eller att jag inte blir arg av det men de här bilderna känns inte så muslimskt faktist. Khayr inshaAllah..

Uppenbarligen kändes inte uppmaningen tillräckligt islamiskt genuin för att "amatullah" skall orka ta till vapen den här gången. Slutordet "Khayr insha'Allah" betyder dock "Om Allah vill är det bra".

Insändaren Yunus är orolig för vad attentaten skulle innebära:

Spränger de något på en tågstation i Sverige lär offren vara minst 25% muslimer - och inte Runar.

När ska den majoritet av svenska muslimer som tar avstånd från jihad offentligt fördöma de här stämningarna?


29 Comments:

Anonymous Anonym skrev...

Men, är det inte vad de gör i den texten: tar avstånd?
undrar Chadie

8:25 em  
Blogger Alicio skrev...

Inte enligt vad jag kan se.

10:10 em  
Anonymous Utkast (Dmitri Vasserman) skrev...

Svensk politik gentemot den internationella terrorismen är byggd på idén att blidka och inte provocera. Därför terrorister, som mördade svenska medborgare ”straffades” endast med utvisning. Därför blundar regeringen för att Sverige håller på att bli en terrorbas. Därför slickade Göran Perssomn Arafats fötter så länge han levde och hyllade terrorledaren efter hans död.

Tydligen räcker det inte. Även om regeringen blidkar terrorister, kan Sverige straffas för enskilda ”misshagliga” medborgare.

3:12 fm  
Blogger jinge skrev...

Alicio! Jag har en lite annan vinkling på samma grej hos mig.

http://www.jinge.se/index.php?p=864

Du inser nog, liksom jag, att det hela rör sig om en HOAX. Smaklös, men dock.

Sedan KAN det ju vara andra som ligger bakom än muslimska illbattingar.. Eller hur?

6:46 fm  
Blogger Alicio skrev...

Jinge, man kan ju alltid hoppas, men jag har inte ännu sett några tecken på det, bara för att en av tre sajter fanns i USA. Meddelandet ligger på flera andra servrar. Jag tror att man får vänta och se vad utredningen kommer fram till.

Huvuddelen av mitt inlägg (som rubriken antyder) handlar dock om hur detta har mottagits av dem som skulle nås av uppmaningarna.

Sedan är jag lite skeptisk till din åsikt, som du skriver på din sajt, att det skulle vara islamofobi att tala om sådana här hot, eller andra islamistiska fenomen.

Du måste skilja på religionen islam och den våldsglorifierande jihadistiska politiska ideologin islamism, även om de hos fanatiker går in i varandra.

Det är helt sjlvklart för någon som motsätter sig våld, terror, rasism, jakt efter världsherravälde och en misogyn världsbild samt förespråkar alla människors lika värde att kraftigt kritisera islamismen. Här måste vi stå på den muslimska majoritets sida som är den förta att drabbas av islamismen.

10:03 fm  
Blogger simulev skrev...

"en lite annan vinkling"
"HOAX"
"Personligen är jag övertygad någon av de i lokala arabhatarna i Sverige som totat ihop sidan. Jag har t.o.m. ett par namn på läpparna.."

Right, Jinge is spreading his conspirators theories and direct insinuating allegations without any supportive evidence whatsoever. What else is new from the tin-foil hat world?

12:05 em  
Blogger Roland Pettersson skrev...

Jag förstår inte varför så många muslimer är förbannade på Runar. Det som Runar sa finns ju belagt i dom muslimska skrifterna. Jag har heller inte läst att någon muslim förnekar att farbror Muhammed, 50 år, gifte sig med barnet Aisha, 9 år.

Den som vill lära sig om Muhammed och alla hans hustrur kan läsa den här artikeln i Svenska Dagbladet.

Lika kontroversiellt som Muhammeds barnäktenskap är koranens rekomendation till Muhammed att han kan tvinga sig på sina slavinnor (sex med en slavinna är alltid en våldtäkt) om inte någon av alla hans hustrur duger åt honom:

"Hädanefter är det ej tillåtet för dig [Muhammed] att äkta andra kvinnor och icke heller att taga andra hustrur i stället, även om deras skönhet skulle behaga dig, utan blott de slavinnor, över vilka du råder, ty Gud är väktare över allting", (Sura 33:52, Zetterstéens övers.)

12:21 em  
Anonymous Utkast (Dmitri Vasserman) skrev...

Roland, Runars uttalande är överhuvudtaget inte relevant i sammanhanget. Personligen tycker jag att det är smaklöst att applicera dagens standard på en och halv tusenåriga legender. Däremot är det viktigt att kriticera sådana, som använder historier ur Koranen för att rättfärdiga dagens pedofili i muslimska länder.

Men allt ovanstående spelar ingen roll när det gäller mänisskornas rätt i vår samhelle att uttala även mest upprörande (inom lagets ramar) tankar, utan att sätta sitt liv och sitt land i fara.

För mig spelar det ingen roll om terrorister har rimliga skäl att bli upprörda eller inte, på samma sätt som det spelar ingen roll om våldtäktsoffer uppträdde sig provocerande eller inte. Terror är alltid terror, våldtäkt är alltid våldtäkt.

1:16 em  
Blogger Alicio skrev...

Dmitri,
Jag har aldrig hört talas om att någon har använt Muhammed eller koranen som exempel för att rättfärdiga pedofili idag. Jag tror att det är strängt förbjudet i alla islamiska länder, precis som hos oss. Om det skulle vara fallet så är det naturligtvis extremt förkastligt. Precis som du säger så kan man inte ta Muhammeds beteende, för 1400 år sedan som normativt exempel idag.
Mvh - Alicio

1:24 em  
Anonymous Utkast (Dmitri Vasserman) skrev...

Alicio,
i SvD-artikeln, som Roland refererar till står det:

"I Iran är det utifrån profetens exempel fortfarande nio år som gäller som giftasålder för flickor"

Självklart klassas inte sådana äktenskap som pedofili i Iran, men jag har svårt se dem som någonting annat.

1:31 em  
Blogger Alicio skrev...

OK, jag hade inte läst artikeln. Självklart är det helt förkastligt när koranen tas som intäkt för att gifta sig med småflickor.

1:41 em  
Anonymous ASD skrev...

Är saken egentligen inte ganska enkel?

I västvärlden gäller olika civila lagstiftningar. Om man trotsar dessa lagar definieras detta som kriminalitet. Om någon eller några önskar leva som man gjorde på arabiska halvön för 1400 år sedan så är väl knappast dagens jordklot den mest idealiska platsen att befinna sig på. I synnerhet inte om man kräver total underkastelse.

Devota muslimer måste precis som andra troende lära sig läsa sin heliga skrift med större nyfikenhet, humor och distans. De måste öppna vägen för tolkningar som gör det möjligt för dem att samexistera med den resterande mänskligheten på någorlunda jämställda villkor (utan att ständigt hota med dessa massfabricerade "fatwor"). Annars är konflikten olöslig. Och är den olöslig kommer de förr eller senare att förlora loppet.

3:05 em  
Blogger Roland Pettersson skrev...

Dmitri, du tycker att det är smaklöst att applicera dagens standard på en och halv tusenåriga legender. Och Alicio skriver som replik att ”Precis som du säger så kan man inte ta Muhammeds beteende, för 1400 år sedan som normativt exempel idag”.

Men det är helt nödvändigt när vi diskuterar islam. Vi måste öppet kritisera Muhammeds barnäktenskap och att han ägde slavar (som han utnyttjade på olika vis) eftersom dagens muslimer har Muhammeds leverne som en förebild för hur dagens samhälle borde se ut.

Journalisten Salam Karam har skrivit tydligt om hur dagens muslimer har Muhammeds leverne för mer än 1000 år sedan som förebild för hur det borde leva i dag:

”För muslimerna är Muhammed inte bara en profet och en helig person. Han beskrivs också som ’det bästa Gud har skapat’. Muslimerna anser att Gud skapade Muhammed som en felfri person. Hans sätt att leva och hans uttalanden som kallas för ’Sunna’ (tradition), utgör vid sidan om Koranen, den främsta grunden för religionen islam. Att sträva efter att göra och prata såsom Muhammed gjorde är en plikt för alla muslimer, eftersom Muhammed var den person som levde som en sann muslim. För muslimerna är Muhammed både en helig sändebud från Gud och källan för inlärning och imitation.”

3:39 em  
Blogger Alicio skrev...

Roland, SvD-artikeln definierar Muhammeds ställning för muslimer, men jag tror att endast en fundamentalistisk minoritet av muslimer accepterar barngifte idag. Dessutom är det omöjligt att göra något sådant i Sverige idag, så den problematiken rör inte muslimer i Sverige.

4:10 em  
Anonymous ASD skrev...

Alicio, Roland,

Så länge man fortsätter tolka en över tusen år gammal skrift bokstavligt kommer problemen och konflikterna att stapla sig på hög. De antika klassikerna till exempel rymmer material som idag kan tyckas både besynnerligt och anstötligt. Men det är ingen som går ut och lever rövarn för den skull. Tvärtom ingår de som en självklar del i vårt - eller åtminstone ett allmänt västerländskt - idéarv. Personligen gillar jag tveklöst Homeros och vill inte vara utan hans verk. Men det innebär inte att jag drömmer om att bete mig som Akilles - eller ens Odysseus...

4:42 em  
Blogger Alicio skrev...

ASD, det är exakt det jag säger.
Mvh - Alicio

4:52 em  
Blogger Roland Pettersson skrev...

Alicio, min poäng är att muslimerna inte tillåter berättigad kritik av Muhammeds barnäktenskap. Man anser att presis allt som Muhammeds gjorde är rätt och riktigt.

Som Salam Karam skriver:
"Att sträva efter att göra och prata såsom Muhammed gjorde är en plikt för alla muslimer, eftersom Muhammed var den person som levde som en sann muslim."

Jag läste nyss en mycket lärorik artikel om hur det blivit nu när islam tagit makten på gatorna i Gaza. Hemskt. Jag hoppas att UD varnar för resor till Gaza. Woman walking with fiance murdered

5:00 em  
Anonymous ASD skrev...

Mina besök i den muslimska världen bekräftar artikeln som Roland länkar till. Mohammed betraktas allmänt inte som en historisk person eller en gestalt i en bok utan som ett levande föredöme - en perfekt existens. Att kritisera eller vetenskapligt granska honom kan vara detsamma som att göra sig skyldig till hädelse. Och hädelse kan om man inte passar sig leda till döden...

Nu kan man ju fråga sig vad det är för slags religiositet som är så rigid. Personligen tycker jag det vittnar mer om svaghet än om styrka. Verklig tro skall enligt min uppfattning klara kritik.

5:11 em  
Blogger Bulten i Bo skrev...

Anonyma debattforum ska man inte lita alltför mycket på, Alicio. Fråga exempelvis "Simulev" vad hans elektroniske kompis "IDF" brukar skriva på debattsidor? (Eller för den delen, vad Carl Bildt tycker om "Simulev"s kommentarer på hans eegen sida?

Kanske bägge dessa två är fall för den AMERIKANSKA siten Internet Haganah?

5:40 em  
Blogger simulev skrev...

"Anonyma debattforum ska man inte lita alltför mycket på"

Right, and your true and real name is?

6:00 em  
Blogger jinge skrev...

Såhär skrev jag på min blogg om den sidan med terroristhot mot Sverige som Aftonbladet skrev om: ” Personligen är jag övertygad någon av de i lokala arabhatarna i Sverige som totat ihop sidan. Jag har t.o.m. ett par namn på läpparna..”

http://www.jinge.se/index.php?p=864

Såhär skriv krigskrönikan tidigare: “Sedan har vi vår vän ”simulev” ….. Jag sökte lite på Internet för att se hur vanlig denna israeliska term - som låter rysk i mina öron - är och när/var den används. När jag då hittar domänen simulev.co.il så tycker jag att det är intressant i sig, men när det visar sig att denna domän är parkerad på - yes, you guessed it! - Everyones Internet i Houston, TX, USA”

MEN DET ÄR JU SAMMA SERVER SOM DE SOM HOTAR BOMBA SVERIGE LIGGER PÅ !?

Everyones Internet i Houston, TX, USA !!

Vem ÄR som ligger bakom hoten mot Sverige ??

8:47 em  
Anonymous Anonym skrev...

Ett minor problem bara Jinge. Everyone's Internet är en av världens största webhostar med över en miljon kunder så speceillt osannolikt behöver det inte vara.

9:43 em  
Anonymous Pontus skrev...

Kan simulev starta sina inlagg med nagot annat an "Right." (och "Yeah riiiight" duger inte som variation)

10:49 fm  
Blogger simulev skrev...

Sure, happy now?

11:41 fm  
Anonymous Anonym skrev...

Enligt Internet Haganah är ju en av värdarna till jihadposteringen mot Sverige en annan webhost,denna:

Datacenter: FastServers, Cedar Falls, IA USA

Det verkar som om inte tror att Sverige skulle kunna vara på någon jihadlista. Ingen konspiration från islamister men däremot från israeler? Sedan är det bara att leta efter vilka israeler som skulle kunna vara skyldiga till smutskastning av araber.

Varför inte avvakta i st. f. att vara "personligen övertygad" att arabhatare totat ihop sidan? Visst finns det Hoaxer. Att inneha lite hälsosam skeptisism är nog bra men är man redan övertygad så är man nog långt gången, eller?

Mvh,

A-K

3:01 em  
Anonymous Anonym skrev...

Tillägg:

"...Det verkar som om somliga inte tror att Sverige skulle kunna vara på någon jihadlista...." skulle det stå.

A-K

3:04 em  
Blogger Bulten i Bo skrev...

Du missade visst halva nyheten, A-K Roth

Both sites are hosted in the United States, both sites have been shown to be involved in both criminal and terrorist activity in the past, both sites have domain names maintained by the registrar eNom. Site details follow:

Name: islam-minbar.net
IP Address: 67.15.82.156
Registrar: eNom Inc. Bellevue, WA USA
Datacenter: Everyone's Internet, Houston, Texas USA
Webhost: 357hosting.com, NL
DNS Provider: eNom Inc. Bellevue, WA USA


Personligen tycker jag att du borde gå in på närmaste CIA-kontor och slå näven i bordet, A-K. Först tillåter dessa dina skatteparasiter en njusjuk man i Afghanistan att driva gäck med dom snart 4 års tid. Sen kan terrorister tydligen lägga in okodade meddelanden på amerikanska internetservarar utan att världens dyraste underrättelsetjänst förmår spåra upp de skyldiga!

Kräv valuta för dina skattepengar, A-K Roth!

7:49 em  
Anonymous Anonym skrev...

Min poäng var att det inte var en (1) host utan flera. Om jag missade att detta försiggår i USA, the Land of Opportunity? Knappast.

Om jag missade att USA ofta har misslyckats? Knappast. Och?

Bra att det finns grupper som håller koll på terrorister överallt.

Hur du svärmar för UBL är ditt problem. Skratta i mjugg du med UBL. Det visar var du har ditt hjärta.

Jag är inte mycket för att slå nävar i bord men du som gillar sånt kan väl gå in på SIDA och kräva att Sverige slutar stödja terrorism och tyrannier med dina skattepengar? Då har du gjort nåt gott en gång.

A-K

11:45 fm  
Blogger Bulten i Bo skrev...

Nejdå, jag har inte mitt hjärta hos någon "UBL". Ser fram emot att han grips och att det blir en rättegång ifråga. Tror jag är en viktig del i läkandeproccessen, både för de som förlorade sina nära och kära i WTC såväl som i bombningar i Afghanistan.

6:28 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan