Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2004-12-31

Rättvisa kan skipas mot palestinsk kidnappare


I motsats till de första rapporterna om att den palestinier som kidnappat sina fem svenska barn och hållit dem som gisslan i det palestinskstyrda Gaza skulle slippa straff, verkar det nu som om myndigheterna börjat agera i barnens intresse.

Besöksförbud har ålagts mannen på barnens begäran, och "brottsmisstankarna" har inte avskrivits:

På torsdagen var mannen kallad till förhör på Kungsbackapolisen.

- Han delgavs misstanke om grov egenmäktighet med barn. Samtidigt ålades han reseförbud och besöksförbud hos de fem barnen, förklarar kriminalinspektör Kaj Andreasson.


3 Comments:

Blogger Roland Pettersson skrev...

Vad jag förstår så var det en folkpartist vid namn Cecilia Wikström som lyckades förmå palestinska myndigheten att skicka barnkidnapparen och barnen hem till Sverige. Sossarna klarade inte av det.

Självklart skall förövaren ha ett straff. Han har ju inte bara kidnappat barn, han har även försökt att gifta bort (sälja) två av dom stackars barnen. Fruktansvärt.

Källor:

http://www.gt.se/expressen/jsp/polopoly.jsp?a=222254

http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?artikel=527987

3:44 em  
Blogger Benji skrev...

Jo, det var Cecilia Wikström med flera som i stort sett var ensamt ansvariga för att barnen fick komma hem från fångenskapen.

Jag tror inte att det handlade så mycket om att sossarna inte _klarade av_ att få hem barnen, utan snarare inte såg något större intresse i det hela. Att (vilja) agera mot den palestinska myndighetens intresse är ju som bekant i Sverige inte särskilt politiskt korrekt.

4:12 em  
Blogger Roland Pettersson skrev...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

5:16 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan