Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-07-20

LUF i Irak: "Någon som hojtade om rasism?"


LUF:s ordförande Fredrik Malm har rest till det befriade men terrorutsatta Irak för att på plats följa utvecklingen, och han vittnar om människors framtidstro mitt i vardagens vedermödor. Från det område som ibland kallas civilisationens vagga, tar han sig också tid att besvara en upprörd replik i Göteborgs-Posten skriven av Ali Esbati och Thaher Pelaseyed. Dessa herrar förkastade Fredrik Malms manifest till stöd för de demokratiska krafterna i arabvärlden.


5 Comments:

Blogger Wille skrev...

Efter att ha läst Esbatis svar och Malms ursprungliga artikel förstod jag aldrig riktigt vad Esbati svarade på.

Verkade mest vara gammal sedvanlig röra av vänster retorik och tomma metaforer.
Fast killen har förvisso talang för metaforer och liknelser, kan förstå att hans poesi antagligen var en stor hit med brudarna..

10:13 fm  
Anonymous Anonym skrev...

Man f år i alla fall gott skratt när man läser Alis avslutning:

Vi ställer oss på frihetskampens sida. Malm stöder imperialismen. Vi vet att människor inte låter sig hunsas i längden och vi vågar så tro att också denna mörka fas av mänsklighetens historia ska bringas till ett slut, och sådana som Fredrik Malm stå med skammen för sina ställningstaganden.

Ingenting nytt under solen. Kommunister har alltid stått på frihetskampens sida. Lenin, Stalin, Hitler, Mao, Pol-Pot igår, Hamas, al Qaida och andra muhammedanska terrorister idag. Men de har så kort minne att de slipper stå med skammen.

Lubbe Ferrysson

11:19 fm  
Anonymous ASO skrev...

Ali Esbati följer ett gammalt totalitärt mönster: Han brandtalar - och fyller sin svada med en massa livlösa formler. Men det är sällan han presenterar några verkliga (eller verklighetsanknutna) argument.

Esbati är ingen oförarglig clown.

Om individer av hans typ får sin vilja igenom - och jag måste säga att läget i Europa ser mycket oroande ut - kommer den "mörka fas" han varnar för att sänka sig för evigt. Då kan vi säga adjö till hela vår moderna samhällsform.

6:33 em  
Anonymous Anonym skrev...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

7:05 em  
Anonymous Roland Pettersson skrev...

Fredrik Malm är en av dom största politiker vi har i Sverige. Han gör det ända rätta och reser själv till Irak för att ta reda på sanningen genom egna samtal med irakierna. Varför gör inte fler svenska politiker det?

Fredrik Malm uttalar sig på ett trovärdigt sätt om situationen så som den verkligen är eftersom han har förstahandsuppgifter. Ali Esbati förmedlar bara sin propaganda.

8:04 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan