Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-07-05

Fd arbetsmarknadsminister anställer svart


Att ta in "praktikanter" utan lön som kontinuerligt ersätts innan de måste anställas, eller att skriva tidsbegränsade expatrieringskontrakt med osedvanligt låg beskattningsbar del, är vanligt inom utrikesförvaltningen. Särskilt på handelskontoren. Om det blev mer känt skulle det rasera den politiska ledningens trovärdighet i arbetsrättsfrågor här hemma (tips: Mikael F):

Margareta Winberg anklagas för att betala svarta löner.


3 Comments:

Anonymous Roland Pettersson skrev...

Ännu ett bra exempel på dubbelmoralen inom vänstern.
Ena stunden talar Margareta Winberg om vikten av justa anställningar där man är försäkrad och har anställningstrygghet, nästa stund anställer hon själv svart arbetskraft för att spara pengar.
Som sagt, ännu ett bra exempel på dubbelmoralen inom vänstern.

3:18 em  
Blogger Simon Petrus skrev...

Med risk att hamna utanför ämnet så passar jag på att nämna att det inte är något nytt att staten betalar ut stipendier (=svarta löner). Inom den svenska universitetsvärden är det standard för utlänningar och vanligt förekommande för svenskar. Undrar just vad LO och regeringen skulle säga om Volvo eller den lokale ICA-handlaren anställde på sådana villkor? För att avsluta denna kommentar vill jag säga att det känns ändå på något sätt bra att Margareta Winberg befinner sig så pass långt borta som i Brasilen.

6:48 em  
Anonymous Anonym skrev...

Brasilien är en viktig handelspartner - nu skiter det sig väl med det? Minns hur förbannade norrmännen blev när Bodström senior sattes i karantän i Oslo.
Undrar hur representationskontot kan se ut på Margarinbergs ambassad? Prioriterat kanske???

4:55 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan