Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-07-01

Britter får gratis vin och jordgubbar i Frankrike


Dick Erixon skriver att den franska premiärministern, på engelska, har gjort klart att Frankrike inte tänker förhandla om EU:s jordbrukspolitik under det brittiska ordförandeskapet. Storbritanniens premiärminister Tony Blair har, med rätta, slagit fast att hela budgetstrukturen måste göras om, och att unionen måste få en modern budget som inte lägger 40% på jordbruket. Blairs regering tror inte att man kommer att kunna komma överens om en EU-budget förrän president Jacques Chirac avgår 2007, trots att den ska vara färdig till 2006.

Jag såg på fransk TV att bönderna och deras organisationer, under hela perioden för Storbritanniens ordförandeskap, kommer att stå posterade vid vägen där man kör in i Frankrike från Storbritannien vid Engelska Kanalen. Där delar man ut gratis jordgubbar, frukt, potatis och vin m.m. till brittiska bilister som ett sätt att visa dem hur viktigt jordbruket är. Och många av jordbrukarna var häpnadsväckande bra på engelska, enligt vad jag kunde höra!

Troligen dock en ganska futil aktion, även om det är bättre än att, som brukligt är, hälla ut tonvis med tomater på körbanan.


2 Comments:

Blogger Engst skrev...

TANSTAAFL ;-)

10:17 em  
Blogger Alicio skrev...

Det har du rätt i, Engst :)

10:33 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan