Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-07-12

Avhopp pga regeringens försvarspolitik


En av landets mest populära socialdemokratiska politiker funderar nu på att lämna sin topposition inom partiet pga regeringens raserande av försvaret.


5 Comments:

Anonymous Anonym skrev...

Göran upprörd? Kan det ha något att göra med att Amf 4 ligger runt knuten? Jag undrar. Låt gubben hoppa av om han vill. Jag blir så trött på människor som ser försvaret som ett slags regionstöd.

7:07 em  
Blogger Sosse STHML skrev...

Nu ska man ha klart för sig att gtb-Görans avhopp beror på en massa saker som legat och pyrt ganska länge. Det försvarspolitiska utförsäjlningen till v och mp är bara droppen som fick bägaren att rinna över (och sinnet att rinna till) på Göran.

7:30 em  
Blogger Alexander skrev...

Rimligtvis tycker jag att man kan prioritera försvarat i kring storstadsområdena. Man skulle ju kunna avveckla Boden eller liknande områden istället. Vi behöver ju inte hur mycket trupper som helst i Norrland.

8:50 em  
Blogger Coriander skrev...

Hmmm ... herr kommunalrådet verkar inte så upprörd över raserandet av försvaret som sådant, som av att hans egen stad och region drabbats. Lokalpatriotiskt missnöje, alltså, som han säkert kan ta poäng på hemmavid.
För övrigt undrar jag varför INGEN politiker egentligen protesterat mot försvarsnedläggningsvansinnet??? Är det för att alla, ifrån vänster till höger, är kockar som varit med och kokat försvarssoppan?
Försvaret kostar fortfarande en massa pengar, men det finns knappt någon verksamhet kvar ... och den senaste "besparingen" kostar lika mycket som det man tänkte spara, i flyttkostnader av statliga verk som "kompensation för drabbade orter" samt om- och nybyggnad av försvarsanläggningar på orter dit man flyttar verksamheten (fast den kostnaden tas av finansdepartementet, så det inte ska synas att det är en försvarskostnad ...) Suck och stön. Vilket vansinne!

11:01 em  
Blogger Alicio skrev...

Visst är han arg över att ett regemente i regionen drabbas, men han har kritiserat försvarministern upprepade gånger, och mer generellt under senare tid.

Alexanders förslag ovan låter intressant. Försvaret måste anpassas till dagens hot, och då tror jag inte att regementen vid Nordpolen (som var avsedda att skydda mot sovjetisk invasion) är en prioritering. Det behövs mer skydd vid våra storstäder, kärnkraftverk osv.

Coriander, hoppfullt nog verkar folkpartiet ha insett faran med att avväpna Sverige fullständigt. Läs gärna artikeln som jag länkade till i inlägget om militärt deltagande i terrorbekämpningen.

11:21 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan