Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-05-16

Medias trovärdighet spolades. Inte koranen.


Det som hade varit en anstötlig förolämpning om det hade varit sant - en påstådd nedspolning av koranen i en toalett på Guantánamo - visade sig till slut vara baserad på obekräftade antaganden i tidskriften Newsweek, som nu backar. Ryktena har lett till flera dödsfall i våldsamma upplopp i den islamiska världen, där skändning av koranen, på många platser, leder till avrättning.

Tecknarna Cox & Forkum visar i bilden nedan vilken publikation det är som egentligen borde spolas ned. Och dit hör även svenska medias trovärdighet, efter cynisk uppvigling i främst radio och TV:
8 Comments:

Blogger Bulten i Bo skrev...

Visst är det fascinerande att amerikanernas stora och enorma popularitet i Afghanistan bara behövde ett rykte från Newsweek för att förbytas i våldsamma demonstrationer?

6:50 em  
Blogger Alicio skrev...

Läs inlägget. Att skända koranen är belagt med dödsstraff i Afghanistan. Är du då förvånad över att det utbryter våldsamma protester?

7:22 em  
Blogger Bulten i Bo skrev...

Dödsstraff för att skända en bok? Är det talibanerna som betämmer i det landet, eller?

7:43 em  
Blogger AndersML skrev...

Fast det var väl inte bara obekräftade antaganden.

10:35 em  
Blogger Alicio skrev...

Anders ML, intressant. Jag har svarat i din blogg.

10:46 em  
Anonymous A-K Roth skrev...

Varför så förvånad, BiB? Och dödsstraff - fatwa - för att skriva en bok! Fråga Salman Rushdie! Bäst man passar sig. Bäst man passar sig väldigt noga!

5:16 em  
Blogger Bulten i Bo skrev...

Varför så förvånad, BiB

Jo, ser du, jag trodde att ni amerikanska skattebetalare ville ha valuta för pengarna.

Här startare Bush ett krig där en dialysapparat-kopplad Bin Laden promenerar förbi era trupper vid Tora Bora och en Mulla Ohmar åker på motorcykel förbi era avspärrningar.

Sen skryter Bush om att han infört demokrati och frihet i Afghanistan. Och sen visar det sig att man kan bli det amerikanska lydriket kan bli avrättad för att man gör en viss sak med en viss bok!

Och inte är afghanerna tacksamma för att ni befriade dem; det räcker tydligen med ett rykte i en vänstertidning för att dom ska börja skrika ut sitt hat mot sina befriare.

Och allt detta betalar du för, A-K. Utan att klaga det minsta.

DET tycker jag är konstigt. Det vara bara det!

10:12 em  
Anonymous A-K Roth skrev...

Jamen serru, jag tänker på det goda som gjorts. Och du surrar.

5:58 fm  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan