Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-05-10

Linderborg & Wijk dit vinden blåser


Åsa Linderborg och Erik Wijk strax före valet i Irak:

..."Däremot riskerar det av USA orkestrerade valet - med dess orättvisa och orealistiska förutsättningar - att bidra till söndringen..." (Aftonbladet 27/1).

Men efter att ha sett hur irakierna i massor trotsade hoten från Linderborg & Wijks hyllade "motståndsrörelse" är det nu annat ljud i skällan:

"Det var irakierna som pressade fram valet mot USA:s vilja, vilket Norberg och Svanström förtiger". (Dagens Nyheter 10/5)

Och vid ett tillfälle försvarade man två motsatta ställningstaganden samtidigt:

... "ett val under ockupation kan omöjligt vara demokratiskt. Trots detta respekterar vi de irakier som tog tag i det halmstrå som valet innebar". (Aftonbladet 16/2)

Vänstern skräms nu alltmer av det som håller på att hända.


UPPDATERING 10/5 kl. 20.51


Dubbelmoralen ovan kritiseras även av Johan Norberg och Dick Erixon (10/5 kl. 19.38).18 Comments:

Blogger moje skrev...

Hahahahaha...Dom ær roliga...

6:11 em  
Anonymous Olaus Petri skrev...

Usa Läbbigborg och Wijktlös är ett tag team som har samma verklighetsförankring som de ameikanska Wrestlingshowerna. Stora åthävor, vilda grimaser och krumsprång tillhör rekvisitan, likaså att intrigen måste vara våldsam men tudliga skurkar och hjältar.

Linderborg använder AB:s kultursida för sina egna vendettor. Fradgan hänger i mungiporna på henne när hon får chansen att skandera några söndertuggade fraser ur manifestet.

För oss som ser wrestling så påminner hon om "the Undertaker".

6:46 em  
Blogger Bulten i Bo skrev...

"wrestling", ja det förklarar ju en hel del.

Nåväl, de shiamuslimska grupperna ville ju ha val mycket tidigare än vad ockupationsstyrkorna ansåg det frihetstörstande irakiska folket var mogna för. Dom ansåg att man kunde använda det Saddamska ransoneringssystemet för upprättande av vallängder.

Hade man gjort det så hade kanske USA:s quisling Chalabi fått några röster.

7:04 em  
Blogger Monica skrev...

Det är nog sånt här som äcklar mig mest av allt med politik...

Vad "motståndarsidan" än gör är det förkastligt. Glasögonen är så färgade att man omöjligt kan se andra nyanser än de redan inställda. Man försöker inte ens. Åsikten är klappad och klar, bara att rapa upp.

Det är förutsägbart, tråkigt, icke utvecklande och fruktansvärt enkelspårigt.

Detta gäller alla som likt en pitbullterrier håller fast vid åsikter trots att världen och verkligheten förändras.

7:53 em  
Blogger Magnus skrev...

Hur har de kunnat komma dit de är idag? den fråga dyker ständigt upp i mitt huvud... :(

8:27 em  
Blogger Niklas Lindgren skrev...

Ujujuj vad virrigt.
Valet hölls för sent och ar därför odemokratiskt.
Valet hölls för tidigt och kunde därför inte skötas perfekt och är därför odemokratiskt

Valet var odemokratiskt då det inte kunde kontrolleras så perfekt som i Västeuropa
De som gjorde så att valet inte kunde kontrolleras perfekt (namligen terroristerna) är en legitim motståndsrörelse.

De som röstar skall respekteras.
De som spränger de som röstar i luften skall respekteras.

Vilken fars. Men det finns en nyckel for att lösa denna synnerligen vansinniga kod.
Den lyder:
"Så länge man kan konstruera ett argument, oavsett hur krystat eller lögnaktigt, som kan uppfattas som kritik mot USA så är det tummen upp!”
Lex Lindeborg?

8:49 em  
Blogger Alicio skrev...

"Lex Linderborg?"

Utmärkt, Niklas!

9:00 em  
Anonymous Olaus Petri skrev...

"USA:s quisling"

Jadu, massa Bultha. Du väljer som vanligt dina analogier med stor omsorg och fingertoppkänsla.

Vad ska landsförädaren ha för straff? Att han måste dö förstår jag, men på vilket sätt?

9:26 em  
Blogger Johan L skrev...

Nä, vänstern förnekar sig inte. Och Bulten försöker prata bort det genom att ta upp nått helt annat än det som faktiskt har hänt...

9:55 em  
Anonymous Anonym skrev...

Linderborg och Wijk imponerar väl inte direkt, men det gör inte Johan Norberg heller. Han är kvick att rapportera framgångar men är konsekvent tyst när irakier dödas en masse. Graverande uppgifter att kanske uppemot 100 000 har dödats, de mesta civila, förbigås helt. Om det blir demokrati i irak, vilket vi givetvis för hoppas på, kommer det säkerligen att beskrivas som en fenomenal succé oavsett hur många som har fått sätta livet. Johan Norberg är en person som ofta anklagar vänstern för att vara ovetenskaplig, men att agera vetenskaplig innebär att lyfta fram både sådant som talar för och sådant som talar emot. Ett drag Norberg sällan lägger i dagen.

11:40 em  
Blogger Fredriksson skrev...

Åskådarvänsterns intresse för en världskonflikt är analog med antalet amerikanska marinkårssoldater på plats.

11:58 em  
Blogger Tor skrev...

Olaus Petri,

Om jag inte missminner mig så återuppstår The Undertaker från döden i ett avsnitt, stiger åter upp från döden genom att vakna upp ur kistan. Jag vet inte om vi ska se det som något dåligt omen...

12:53 fm  
Anonymous Anonym skrev...

rundgången bland högerbloggarna är parodisk. först angriper alicio linderborg/wijk. helt ok. sedan tillägger han att även norberg och erixon kritiserar l/w - när de bara citerat alicio. nu kan väl norberg och erixon hänvisa till alicio - osv osv...

10:07 fm  
Anonymous Olaus Petri skrev...

Tor!

Vi får hoppas att Booker T. gör en pålkran på honom. Träpålar brukar ju i alla fall ha en god effekt på de vandöda. :-)

10:14 fm  
Anonymous pontus skrev...

Anonymous 11:40

Jag ar forbannat trott pa siffran 100' i detta sammanhand. Jag menar, undersokningen hade ju for fan konfidensintervall mellan 8'-194' ! Det sager ju ingenting. Dessutom sa finns det motsvarande "undeersokningar" som sager att fler civila hade dott under motsvarande tid under Saddams regim.

Detta ger att "body counts" ar ett ratt svagt argument. Det ar princip och sakfragan som bor diskuteras. Inte prislappar pa manniskoliv.

10:52 fm  
Blogger Johan L skrev...

Varför Johan Norberg skall behöva sriva samma sak som DN, SvD, SvT och alla andra medier så gladeligen förmedlar till oss, förstår jag inte faktiskt?

Vad som gäller är att mainstreammedia nära på uteslutande rapporterar negativa saker, och de positiva de rapoprterar vinklas, eller ifrågasätts. Och detta av de som utger sig för att vara objektiva!

Att Johan N. mfl därför väljer att i all sin uttalade subjektivitet, lyfta fram positiva saker, och utelämnar de redan rapporterade negativa, är väl inte så anmärkningsvärt?

12:47 em  
Blogger Tor skrev...

All respekt åt Booker T, men jag hade hellre sett JBL göra slut på The Undertaker. Man kan inte annat än att respektera en man som dyker upp i klassisk kostym inför match.

Symboliken i en sådan match hade visat vad som står på spel, demokratins kostymklädda brigader mot mörkrets furste, frihetens dödgrävare personifierad.

2:24 em  
Anonymous Olaus Petri skrev...

Jag hade också JBL i tankarna. A real peacemaker.:-D Booker T hade varit rolig med tanke på hans afro-amerikanska etnicitet. Intoleransvänstern tror ju alltid att den står upp för minoriteter (bara de inte dricker cocacola eller uppför sig oäkta) och tror därför följaktligen att den kan umgås extremt naturligt med "främlingar". Du vet på ett sådant där otvunget sätt som bara personer som är mycket tolerantare än "andra" kan göra.

3:20 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan