Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-05-13

Fel uppfostran?


Reuters har ett foto från ett nordkoreanskt daghem, där barn indoktrineras till USA-hat redan från barnsben:Men var kommer extremvänsterns hat ifrån?

15 Comments:

Blogger Roland Pettersson skrev...

Jag tycker att det är svårt att se skillnaden mellan nazisternas kritik mot Bush och vänsterns kritik mot Bush. Båda grupperna använder samma argument. Tvillingsjälar?

3:01 em  
Anonymous Roland Pettersson skrev...

[För att visa på ett motbjudande exempel gav Roland Pettersson en länk till en olämplig sida. Jag har tagit bort hyperlänken, och ersatt den med internetadressen i textform istället / Alicio]

”Presidenten och hans hantlangare har dock själva bäddat för den bristande moralen genom att inleda ett krig med lögner som argument, lögner som nu allt mer kommer i dagen också i USA. Samtidigt kommer siffror på ett stigande motstånd mot kriget hos den amerikanska allmänheten, ett motstånd som naturligtvis har att göra med både lögnavslöjanden och militära motgångar i Irak.”

Gissa om det citatet om George W Bush kommer från en vänstern eller från nazisterna. Svaret får ni om ni klickar på denna länk:
http://www.den-svenske.com/txt/EpZpyuyuFVyZKOObxo.shtml

3:44 em  
Blogger marcin skrev...

Intet sagt om debatten, men bilden ser fruktansvärt Photoshop:ad ut.

4:39 em  
Blogger Alicio skrev...

Merca, om du klickar på den så ser du att den kommer från Reuters, som i sin tur fått den från Nordkoreas nyhetsbyrå. Men vem vet? Finns det Photoshop i Nordkorea förresten?

5:01 em  
Blogger marcin skrev...

Alicio: Bilden ser likväl Photoshop:ad ut. Kanterna på Bush är kantiga (!) exvis.

5:19 em  
Blogger Alicio skrev...

Merca, ja, jag tror inte att Bush har ett svart kryss i ansiktet på riktigt :)

5:37 em  
Anonymous pontus skrev...

Jag tycker personligen att det ar fullkomligt uppenbart att bilden ar riggad. Amatormassigt gjort ocksa!

5:56 em  
Blogger Alicio skrev...

Merca och Pontus: visst finns det risk för att den nordkoreanska nyhetsbyrån har photoshoppat bilden, men jag ser inte vad det förändrar. Det är känt att det pågår en sådan indoktrinering.

Här är ett TV-klipp (Quick Time) som Nordkorea sände i TV.

Och den här typen av posters finns tydligen överallt.

6:32 em  
Blogger Joseph skrev...

Pontus, hjärtvätten i Nordkorea går knappast att förneka...

Såvida du inte reflexmässigt måste motsätta dig varje poäng "högern" (här representerad av Alico) gör?

7:02 em  
Anonymous pontus skrev...

Joseph -- Jag ar ibland kritisk mot Alicio, men inte sarskilt ofta, eftersom han ar relativt balanserad i sina asikter och tar andras pa allvar. Vanligtvis ar jag desto mer kritisk mot Alicios "hangarounds", som jag anser har en intolerens mot oliktankande och en sapass trangsynt varldsbild att jag ser det som rent krankande mot den ideologi jag sjalv tillhor(liberalismen...kanske tillochmed nyliberalismen).

Vanligtvis utlyser jag nyans, that's all. I detta fallet kanske jag tycker det ar fel att "ropa varg" nar det finns sa mycket annat hos nordkoreas regim man kan forakta.

Det hade varit trevligare om bloggkommentatorerna agerat mer som Harvard beskriver vetenskapsman:

"Scientists debate continually, and reality is the check. They can be moved by arguments, because they work in an empirical world of facts, a world based on reality.
There are no fixed, unalterable positions. They are both the creators and the critics of their shared
enterprise. Ideas come from them and they also criticize one another's ideas."

Och inte bara en klubb for inbordes beundran.

Alicio -- ledsen for att jag hamnat utanfor diskussionen. Du ar valkommen att ta bort meddelandet nar du vill.

7:32 em  
Anonymous Anonym skrev...

***Men var kommer extremvänsters hat ifrån?***

Bra fråga Alicio. Hat mot Bush går att förklara. Ingen är lika avundsjuk som trashvänster. Losers hatar alla som lyckas bättre än de själva.
Men jag kan inte förstå deras hat mot demokrati, individuella friheten, hat mot mänskliga rättigheter om de inte tjänar deras skumma syfte. Det är den gemensamma nämnaren hos de tre totalitära system och deras anhängare som ”berikar” västerländskt samhälle under sista seklet, kommunismen, nazismen och nu islamismen. De flesta sitter i ett demokratiskt land, ofta parasiterar på skattebetalare och hyllar värsta avskum som finns på Jorden. En ganska bra förklaring finns på Samuel Sirens sida.

Lubbe Ferrysson

7:38 em  
Blogger marcin skrev...

Alicio: Hehe, du behöver ju inte tramsa. Jag tycker du skriver bra, och det här är intressant. Snarare skulle jag vilja se en utveckling av resonemanget. Bilden i sig är rätt oväsentlig, då en indoktrinering med största sannolikhet förekommer. Men erkänn att den ser skum ut?

8:53 em  
Blogger Alicio skrev...

Bilder från Nordkorea här

10:12 em  
Anonymous Anonym skrev...

Det är ingen som helst skillnad mellan extremhöger och extremvänster förrutom att de valt att hata olika fragment i samhället. De sparkar åt olika håll. Annars är det samma kollektivistiska, anti demokratiska, anti kapitalistiska, anti individualistiska planekonomiskt, centralisrade tänkande som driver de båda parterna. Samma järn och skrot i mina ögon.

12:47 em  
Blogger David skrev...

Bra svarat Ponus, det är alltid bra att vara kritisk mot folk (även de som kanske delar ens egna åsikter) som vägrar lyssna på motparten.

5:01 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan