Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-05-09

Bloggande liberal skjutjärnskolumnist intervjuas


Den prisbelönade brittiska journalisten, kolumnisten och författaren Melanie Phillips, som startade som vänsterskribent och nu beskriver sig som liberal (och av vänstern kallas för svikare) intervjuas idag i en helt lysande och ideologisk artikel i vänstertidningen The Independent. Där får Daily Mail-kolumnisten faktiskt ett positivt bemötande.

Hennes välformulerade och fräna analyser är en fröjd att läsa, och jag har sedan länge en länk till hennes suveräna
blogg i vänstermarginalen. Tänk om vi hade fler liknande kvinnliga journalister (och kvinnliga bloggare) i Sverige?


2 Comments:

Anonymous Anonym skrev...

Mindre fröjdefullt dock att läsa det allra sista stycket på sidan. Melanie Philips skyller brister i offentlig service på ... just det, invandringen.
Och hänvisar till en tvivelaktig invandringsfientlig tankesmedja.

Liberalt? Föga. Även om hon verkar ha en del annat bra att säga.

12:57 fm  
Blogger Alicio skrev...

Du kanske har rätt om Migration Watch. Tydligen gick regeringen ut och avvisade siffrorna i efterhand, och det är svårt för utomstående att exakt veta om regeringen eller organisationen har rätt (hur ofta utspelas sådana tvister inte i Sverige)?

Gällande de två citaten från Phillips: uttalandena är hårda. Det instämmer jag i. Samtidigt kan man se dem som en diskussion kring invandringspolitiken i Storbritannien, där man också har väldigt stora problem med spänningar mellan olika grupper.

Jag har också svårt att tro att en stor prisbelönt och känd journalist som Phillips skulle ha tvivelaktiga åsikter på detta område. Kanske riskabelt att dra en sådan slutsats baserat på två korta citat, där hon hänvisar till en rapport som kanske var korrekt i just dessa delar.

Men jag kan självfallet ha fel, även om jag betvivlar det.

1:19 fm  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan