Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-04-21

Sverige Irans Frankrike?


Alltmedan ärkebiskop KG Hammars "HOPP"-kampanj för bojkott av handel med Israel rullar vidare, så rullar svenska Volvo-bussar i hundratal till förtryckarrepubliken Iran.

Den värdefulla bloggen
Fria Iranvänner spekulerar i om det är den här typen av handel som ligger bakom den svenska regeringens tystnad om förtrycket där. Fria Iranvänner rapporterar löpande om vad som händer i Iran och bland dem som kämpar för frihet.


UPPDATERING 21/4 kl. 21.16

Kurder, judar, iranier och andra engagerade svenskar förenade mot tyranni tillsammans med Liberala Studenter. Det finns suveräna foton
här och här från onsdagens demonstration i Stockholm, till stöd för de olika folkgrupperna i Iran, samt mot mullaregimens förtryck mot oliktänkande.

Fred Saberi på bloggen Fria Iranvänner höll
tal, i likhet med Fredrik Malm (LUF), Birgitta Ohlsson (fp) och Gulan Avci (fp).

15 Comments:

Blogger jinge skrev...

Säkert. Sådant spelar alltid in. Det är ju bara att kolla på vår regerings tystnad gentemot Israel och dess politik visavi palestinierna.

Sverige ligger lågt som en hälleflundra och mycket riktigt. EU är Israels största handelspartner..

10:48 fm  
Anonymous Anonym skrev...

Vadå, vi har väl aldrig haft ett samvete. Samveten kostar pengar. Varför skall man avstå från handel?

10:58 fm  
Anonymous Dmitri Vasserman skrev...

Hej Alicio!
Bilder från gårdagens manfestation var Fred Saberi från Fria Iranvänner höll tal finns här: http://danielbart.org/4696.html

Flera bilder finns på min sida, men texten där är på ryska

11:28 fm  
Blogger Majed skrev...

Hejsan!

Birgitta Ohlsson, Fredrik Malm och Gulan Avcis tal kommer också att läggas upp på bloggen allt eftersom jag får in dem...

1:12 em  
Anonymous Snöfallet skrev...

jo, Sverige är ju verkligen Israelvänner...

miljarder och åter miljarder direkt ner i Arafats fickor tillsammans med en (enda) statsministers närvaro vid dennes begravning räknas ju inte. inte heller massiva kampanjer för att bojkotta varor från Israel, den enda muslimhysande demokratin i regionen.

5:50 em  
Anonymous Anonym skrev...

Jinge,

Innan någan kan bemöta ditt påstående, var god förklara vad du menar med "Israel och dess politik visavi palestinierna"...

/ASO

6:13 em  
Anonymous Anonym skrev...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

6:42 em  
Anonymous Anonym skrev...

Reagerade mest på bilden. Hur en fri västerländsk kvinna medvetet anpassar sig till klädnormen i ett kvinnoförtryckande samhälle. Antar att de olika ayatollorna har på sig jeans och t-shirt vid nästa Europabesök! Säger väl mer om kulturen av anpassning ( utplåning ) har gått i våra politiskt korrekta kretsar.

7:23 em  
Anonymous Anonym skrev...

[Tack för alla engagerade kommentarer. Jag ber er dock att uttrycka er måttfullt. Nedanstående inlägg har modererats / Alicio]


By the way,

K G Hammar kan knappast kallas kristen.

Kombinationen av hyckleri, relativistiska vänsterattityder (inklusive "anti-sionism") och utpräglad dhimmitude-anda gör [modererat/Alicio].

Kristendomen - åtminstone enligt evangelierna, apostlagärningarna osv. - predikar INTE värdenihilism. Tvärtom är den kristna etiken mycket bestämd i sina uppfattningar vare sig man nu gillar den eller ej.

K G Hammar är ett praktexempel på hur illa det står till med den västerländska civilisationen i Sverige och Europa. I själ och hjärta bekänner han sig redan till [modererat/Alicio] som om den fick chansen skulle krossa honom på fem röda sekunder:

Länk.

/ASO

9:06 em  
Blogger Engst skrev...

Det var dessutom en mycket god stämning på plats. Trots allt finns det anledning att vara försiktigt positiv till utvecklingen i Mellanöstern.

/Anders
...med på fotot =)

11:03 em  
Blogger Tor skrev...

Känns bra att man är medlem i Liberala studenter.

12:29 fm  
Blogger Bulten i Bo skrev...

Hade ingen aning om att Iran hade en vit flagga med en blå sexuddig stjärna!

12:40 fm  
Anonymous Anonym skrev...

"Hade ingen aning om att Iran hade en vit flagga med en blå sexuddig stjärna!"


Nej, Bulten du brukar inte ha en aning.

A-K

7:02 fm  
Anonymous Anonym skrev...

Alicio,

Tack för en utmärkt blog. Det är du som sätter tonen. Emellertid är det väl bättre att du stryker hela posten istället för några ord här och där. Att behöva gissa sig till vad som skulle ha stått skapar bara förvirring.

Hursomhelst, vad jag ville säga var alltså följande: 1) K G Hammar är enligt min mening inte kristen (han har själv uttryckt tvivelsmål offentligt, han praktiserar en långt gången värdenihilism och har därtill tagit aktiv ställning mot det folk som Jesus själv tillhörde - samma folk utan vilket Hammars egen kyrka aldrig hade funnits), 2) K G Hammar framträder samtidigt egendomligt nog i DN som förkämpe för det religiösa system (förutom marxismen) som i dagens läge tyvärr är absolut mest fientligt inställt mot Kristendomen - något som styrks av tusentals dåd begångna över stora delar av världen. Det kallar jag besynnerligt.

;-) ASO

1:07 em  
Blogger Alicio skrev...

ASO, jag ville göra ett så litet ingrepp som möjligt. Men det kanske är bättre att ta bort hela inlägget så att skribenten kan formulera om från början.
Mvh - Alicio

7:15 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan