Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-03-18

Ung Vänster flaggar för befriat Irak


Ung Vänster mobiliserar nu inför lördagens upplopp i hela Sverige för att protestera mot kriget mot Saddam Husseins Irak.

Som illustration till sitt pressmeddelande på första sidan används dock ...
Iraks nya flagga.

De som gav tillbaka irakierna sin flagga var naturligtvis ... alliansen mot Saddam. Så här såg diktatorns flagga ut med inskriptionen "Allahu Akhbar" (med större bokstäver än stjärnorna).


17 Comments:

Anonymous Anonym skrev...

Handlar det om kampen mot demokrati och frihet dyker alla välkända namn upp. Det är en enastående samling av antidemokrater och diktatorslickare. Och de flesta med anknytning till svensk rödbrun trashvänster.
Men var finns Jan Myrdal? Har han lagt av?
Och i ”nätverket mot krig” ingår en organisation som kallar sig ” Sveriges småbrukare”. Vad är det för någonting?

Lubbe Ferrysson

1:22 em  
Anonymous Anonym skrev...

Kollade sidan Ung Vänster. Under "åsikter" finns naturligtvis Arab-Israeliska konflikten upptagen. Första paragrafen talar om att folk "drevs" bort 1948. Ingen bra början. Falskt även om flyktingar uppstod. Ingenting om varför folk fortfarande lever i flyktingläger efter 50+ år.

Ögnade sedan igenom artikeln paragraf för paragraf. Har jag missat något? Jag fann inte ett ord som behandlar terrorkriget mot Israels folk och landets rätt att existera. Ingenting om mordbombningar, ingenting om anfallen från alla håll som fördaterar ockupationen, vapensmugglingar, brutna löften, propaganda och judehat som odlas.

Ung vänster har tagit sida med terrorister i en konflikt de inte förstår. Om de ville främja alla palestiners rätt skulle de inte taktiskt blunda för terrorismen.

1:49 em  
Anonymous Anonym skrev...

Oops, glömde signera inlägg 1:49,

A-K Roth

1:50 em  
Blogger Roland Pettersson skrev...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

5:46 em  
Blogger Roland Pettersson skrev...

Om det är någon som undrar varför jag har en sådan negativ inställning till vissa irakiska pizzabagare så beror det på en intervju i min lokaltidning Bärgslagsbladet. Där uttalade sig en irakisk pizzabagare och påstod att USA byggt en pipeline som pumpade all Iraks olja till oljedepåer i Jaffa i Israel. Detta refererade min lokaltidning Bärgslagsbladet som en objektiv sanning. Sjukt. Sjukt är ett understatement.

6:00 em  
Blogger deep|ed skrev...

Upplopp? Snacka om att använda propagandistiska ord. Fåne.

8:49 em  
Blogger Alicio skrev...

Lubbe, se här: Förbundet Sveriges Småbrukare :)

A-K Roth, exakt. Jag har tidigare försökt att göra Esbati uppmärksam på den ensidiga Mellanösternpolitiken i Ung Vänster när han var ordförande där, men utan att få någon respons. Deras idéer bygger på lögner, och det är radikal retorik som drar medlemmar (om de inte värvas genom bedrägeri).

Deras inställning till terrorism är klar sedan länge.

Roland, din poäng gick fram i den andra av dina kommentarer, så jag tog bort den första som kanske var skriven i vredesmod. Det är tragiskt att det fortfarande finns så mycket hat och konspirationsteorier i arabvärlden. Irak och Libanon har inte blivit mycket bättre på detta område sedan demokratiseringen respektive demokratiprotesterna. Nyligen demonstrerade irakier mot att vara lediga på lördagar och anklagade regeringen för att försöka göra dem till judar (!). Och i Libanon är Walid Jumblatt, den drusiske ledaren som är en av opposiionens ledare en Israel- och judehatare.

9:29 em  
Blogger Bulten i Bo skrev...

Tänkte fråga om det är OK att jag skriver en kommentar om vad jag tycker om judiska "pizzabagare", uttrycker min besvikelse över att det finns så mycket "hat och konspirationsteorier" i judevärlden samt klagar över att Sharon är en arab- och muslimhatare?

Eller riskerar jag då att klassas som en hatspridare, månne?

10:39 em  
Blogger Alicio skrev...

Bulten, hatet som nämndes är ett objetkivt faktum. "Arabvärlden" är ett uttryck som arabvärlden själv använder. Jag tycker i och för sig att det är besynnerligt att beskriva sig själv som tillhörande en helt annan värld än resten av mänskligheten, men uttrycket används så. Jag tog bort Rolands första inlägg om "pizzabagare" och förklarade varför (långt innan din kommentar skrevs). Därmed förstår jag inte vad du syftar på.

12:03 em  
Blogger Bulten i Bo skrev...

Walid Jumblatt som "judehatare" är ett objektivt faktum?

OK, var har han sagt att han hatar judar, kan man möjligtvis få en källa till det?

1:31 em  
Blogger Alicio skrev...

Den libanesiske drusledaren Walid Jumblatt är en äcklig antisemit. I detta instämmer till och med - hör och häpna! - extremvänsterns hjälte Justin Raimondo på Antiwar.com.

Mer här.

2:25 em  
Anonymous Anonym skrev...

Alicio,

Tack för länkar. De bestärker otvivelaktigt att Jumblatt hatar Israel och judar.

Men då det inte finns ett citat i vilket Jumblatt direkt säger sig "hata" judar så kommer det inte att tillfredsställa Bulten. (Men det är bland hans berömda/ökända problem.)

Bekymmersamt om judehatet som liksom annan rasism visar sig i många länder, inte bara arabländer. [tror inte ordet "arabländer" har negativ konnotation bland dem det berör?]

Skamligt när de som vet bättre fegar ur och inte protesterar starkare. Motarbetar man inte rasism och terror kan man hamna i situationen att man blir medlöpare, som The Gang of Twelve.

Läste du om Kubas "The Ladies in White" - dagens ortstidning, USA - som protesterar att media inte tar upp Castros fängslande av deras män?

3:01 em  
Blogger Bulten i Bo skrev...

Om det skulle vara ett "objektivt faktum" att Walid Jumblatt skulle "hata judar", då borde det gå att hitta ett klart uttalande från honom i frågan. "Rent objektivt" inbegriper nämlgen att den påstådde hataren själv håller med om detta påstådda faktum.

Men nu var det som vanligt, ett påstående från Alicio som han tar i lite extra i med begreppet "rent objektivt" för att visa att han skulle ha rätt.

Ytterligare ett exempel på Alicios dåliga retorik!

3:35 em  
Blogger Alicio skrev...

Skärp dig Bulten. Du skjuter dig i foten genom att argumentera på dagisnivå. Det uppmuntrar liksom inte till vidare debatt med dig.

Du bad om källor, och jag gav dig det. Det finns mycket mer, och det hittar du om du söker.

Självklart kommer inte Jumblatt säga att "jag hatar judar". Men det han säger visar tydligt att han gör det, och det finns tonvis med material. Jag har också sett honom i intervjuer för länge sedan, och det är inget tvivel om saken.

Varför tvivlar du? Ser du det som något ovanligt med judehat i arabvärlden?

5:06 em  
Blogger Bulten i Bo skrev...

Självklart kommer inte Jumblatt säga att "jag hatar judar".

Precis, men om det ska vara ett, som du skrev, "objektivt faktum" att Jumblatt är en judehatare, då krävs nog att personen som avses är med på klassificeringen! Eller hur?

Det blir aldrig bra när du tar för stora ord i din mun, "Alicio"!

6:27 em  
Anonymous Anonym skrev...

Kanske Bulten kan ge oss ett citat där Hitler säger sig hata judar?

12:42 em  
Blogger Alicio skrev...

Utmärkt kommentar Anonymous 12.42.
Bulten i Bo bara larvar sig.

"Om det skulle vara ett 'objektivt faktum' att Walid Jumblatt skulle 'hata judar', då borde det gå att hitta ett klart uttalande från honom i frågan. 'Rent objektivt' inbegriper nämlgen att den påstådde hataren själv håller med om detta påstådda faktum."

Inte nödvändigtvis. Än en gång: Hitler var objektivt sett en massmördande diktator. Det är inte troligt att han själv instämmer i det.

Objektiviteten ligger i att en betraktare som inte själv har någon relation till saken, och inte själv är beroende av bedömningen, på ett opartiskt sätt kan dra skäliga slutsatser. En sådan skälig slutsats är att Walid Jumblatt är antisemit. Precis som många ledare i arabvärlden är.

1:02 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan