Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-03-03

Dagens citatFarsoten kan sprida sig. Man kan riktigt höra oron hos Arabförbundets generalsekreterare Amr Moussa, när han
kommenterar folkrevolten som störtade marionettregimen i Libanon:

"We have to contain, with all our capabilities, the existing big problems and to shift the current situation into a safer position"


17 Comments:

Blogger Bengt skrev...

jag gissar att han snarare vill få försäkran att Israel inte ockuperar södra Libanon. Det var ju anledningen till att de Syrianska trupperna finns i landet från början.

2:57 em  
Blogger Bengt skrev...

Låt oss hoppas att man börjar kommunicera med ord istället för med bomber Judar och Muslimer emellan.

2:59 em  
Blogger Alicio skrev...

Inte riktigt. Syrien ockuperar Libanon sedan 1976, dvs långt innan Israel gick in för att stoppa PLO:s attacker.

3:01 em  
Blogger Roland Pettersson skrev...

Nja Paradox66. Vi tar citatet igen:

"We have to contain, with all our capabilities, the existing big problems and to shift the current situation into a safer position"

I en styltig bokstavlig översättning blir det:

"Vi måste kontrollera, med alla våra medel, dom nuvarande stora problemen och överföra dagens situation in i en säkrare position"

Dagens situation är väll knappast den att Israel tänker ockupera något landområde i Libanon, eller?

Dagens israeliska administration har ju till och med gått med på det arabiska kravet att Gazaområdet skall etniskt rensas från judar. Detta trots att dessa judar i dom flesta fall bott där i generationer.

3:17 em  
Blogger Bengt skrev...

Alicio: Jodå men de skulle enligt Taif överenskommelsen lämna landet vilket ju inte har skett. Det är ju den överenskommelsen som Syrien använder i sina argument att stanna kvar i Libanon.

Roland: Igen. De måste från båda sidor komma överens och sluta kasta bomber...Bombkastning leder BARA till mer bombkastning. Håller du inte med om det? Det borde väl man ha förstått vid det här laget. Jag tycker de är litet korkade på båda sidor som inte fattat det efter så många våldsdåd och ingen lösning. Vad säger att inte Israel kommer börja göra bosättningar inne i Libanon också? Inte för att jag tror det. Det finns dock Israelfientliga element i Libanon som de kan se som säkerhetsrisk som ska röjas undan. De kallar de säkert för terrorister. Det verkar ju funka efter 11/9.

3:55 em  
Blogger Bengt skrev...

http://paradox66.blogspot.com/2005/03/frihetens-vingslag-i-libanon.html

förresten skaffa haloscan så att man kan trackbacka...

www.haloscan.com

3:57 em  
Blogger Alicio skrev...

" de skulle enligt Taif överenskommelsen lämna landet vilket ju inte har skett"- Syrierna ja.

4:54 em  
Blogger Bengt skrev...

Ja Syrien...det borde min efterföljande mening klargöra trodde jag...

Haloscan då, Alicio? Kanske?

En nackdel som jag ser det är att gamla inlägg förlorar sina kommentarer efter ett tag...

5:13 em  
Blogger Alicio skrev...

Ville bara kolla att vi talade om samma sak.

Haloscan har jag funderat på, men det verkar synd att förlora alla tidigare kommentarer. Bloggers nya kommentarfunktion tror jag har blivit lite bättre också.

Gällande online polls: den som du föreslog mig var intressant, men jag är nog för dålig på CSS för att få in den här...

5:21 em  
Blogger Bengt skrev...

Håller med om att Bloggers kommentarer har blivit bättre och enklare...

Jag hoppas på trackbacks och kategorier annars funderar jag på att byta verktyg...

Om polls: Det är ju urenkelt med att ta koden från freepollsidan sedan klistrar du in den på lämpligt ställe i Templaten...använd preview blog så ser du om du har gjort rätt...blir det fel är det bara att göra clear edits och pröva på nytt...

Kopiera orginal templaten och klistra in den i notepad och spara den så om något går fel kan du gå tillbaka den gamla templaten och behöver inte vara orolig...

det är kul att leka med utseendet på bloggen...

6:05 em  
Blogger Roland Pettersson skrev...

Jag gillar inte uttrycket ”judiska bosättare”. Det klingar rasistiskt i mina öron. Judiska familjer som i generationer bott i arabiskt område infogar man bryskt under rubriken ”judiska bosättare”.

Var annars i värden talar man om att det finns ”bosättare”? Varför kallar vi inte dom araber som bor i Sverige för ”arabiska bosättare” utan sverigeboende araber eller arabiska invandrare?

6:07 em  
Anonymous Anonym skrev...

Till: Roland Pettersson

Ja kanse är det så att araber i sveige inte är väpnad till tänderna eller kommer tillsverige i tro att enligt deras religon så tillhör sverige dom.

Tänk om folk i rosengård skulle dra taggtård runt hela området bävepna sig och skjuta alla som kom ideras närhet, och om man protesterade mot dom skulle man kallas för antisemit etc. om man inte skjuts först.

hur kan du prata om rasism mot judar????

hela israel bygger på rasism när landsfadern david ben gurion utropade landet kallade han det för ett land utan folk till ett folk utan land. men palestiner bode där och hade gjort så i 100tals år. Redan från början innebar´det sionistiska projektet etnisk rensning av araber vilket dom fortfarande gör genom bosättningar.

sionism=rasism

studera bilderna ser du ingen skillnad på invandrare som har arabisk ursprung och dessa fundamentalister?

______________________
http://www.yanoun.org/masthead/armedsettlers.html
_______________________
www.ifamericansknew.org/ cur_sit/hirst.html

11:43 em  
Anonymous Anonym skrev...

Till anonymous.
"Tänk om folk i rosengård skulle dra taggtård runt hela området bävepna sig och skjuta alla som kom ideras närhet, och om man protesterade mot dom skulle man kallas för antisemit etc. om man inte skjuts först."

Skulle de också skjuta postbärare som kommer med bigragscheckar?

Lubbe Ferrysson

11:29 fm  
Anonymous Anonym skrev...

Vi ser ovan lösningen till problemet! De israeliska bosättarna ska få bidrag av de rika palestinierna!

Då blir israelerna invandrare istället. Sen kan dom integreras och bli riktiga palestinier, fast med sin judiska tro. Palestinierna skulle kunna älska detta olikartade folk så länge de lärde sig arabiska och i stort sett betedde sig som palestinier, och inte tog palestiniers jobb - men samtidigt visade sig arbetsdugliga och ej beroende av bidragen. Dom kunde bo i särskilda, billiga bostadsområden med lite sämre underhåll och kommunikationer men med lagom många kulturprojekt som ger judiska ungdomar en chans att göra urban musik om utanförskap och arbetslöshet. Termen bosättare försvinner och israeler i West Banks blir cooola.

1:20 em  
Blogger Alicio skrev...

Du menar så här?Se hela bildgalleriet genom att under fliken Portfoloi välja "West Bank settlers" eller "Gaza settlers" i det här bildgalleriet (hittat hos Olivlunden.

3:04 em  
Anonymous Anonym skrev...

"Vi ser ovan lösningen till problemet! De israeliska bosättarna ska få bidrag av de rika palestinierna!"

Det saknas "av de rika palestinier från Rosengårg".
Annars skulle kunna uppfattas hela inlägget som 1:a april skämt.
Lubbe Ferrysson

5:07 em  
Anonymous Anonym skrev...

Till "Sionism=rasism",

Jag skulle rekommendera dig att vara lite mer försiktig med retoriken.

1. Palestinier kan kan väl omöjligen ha bott i området i "100tals år" helt enkelt därför att det inte fanns något som hette palestinier på den tiden. Det har aldrig funnits någon palestinsk nation vare sig förr i tiden eller efter Osmanska imperiets sammanbrott. Därmed inte sagt att det inte skulle kunna bildas en - vilket den judiska sidan godtog redan på 30-talet (och igen i samband med FN:s delningsplan efter andra världskriget). För omkr. 60-70 år sedan betydde förövrigt begreppet "Palestinier" JUDAR bosatta i området.

2. Även jag har tänkt på begreppet "bosättare". Det är suspekt och luktar rasism och främlingsfientlighet rakt igenom. Med denna logik borde de miljontals muslimer som slagit sig ned i Europa de senaste 30-40 åren naturligtvis också klassas som bosättare. Att de själva kommer från stater som nästan uteslutande rensats på judar, kristna och andra icke-muslimer (nationer som en gång i tiden var 100% ickemuslimska) gör knappast saken mer angenäm.

Som sagt, tagga ned en smula innan du väcker den björn som sover. Lär dig att leva med människor som inte är som du så lär sig dessa människor att leva med dig.

7:47 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan