Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-03-14

Ca. en miljon demonstrerar mot Syrien


AFP rapporterar att minst 800 000 hade samlats i Beirut för att demonstrera för frihet från Syrien, och det var innan de som reste från andra delar av landet hade kommit fram.

den här länken kan man se videoklipp från demonstrationerna, och i ett av dem kan man se följande plakat i folkhavet: "(Våga) zooma in. Vi är libaneser allihop!".

Det anspelar på den pro-syriska Hizb'Allah-marschen i tisdags, där minst en fjärdedel av deltagarna utgjordes av syriska gästarbetare, Baath-partister och palestinier, enligt den libanesiska oppositionen. AFP-korrespondenten uppskattade antalet deltagare i förra veckans Hizb'Allah-marsch till 400 000.

Publius Pundit har rikligt med material från dagens folkfest.



UPPDATERING 14/3 kl. 23.00

I både SVT:s Rapport och Aktuellt ikväll påstods att dagens demonstration hade samlat mellan 2 och 4 hundra tusen människor. Detta när alla internationella nyhetsbyråer på plats talar om folkmassor på runt 1 miljon (AFP, Reuters, AP). Exakt varifrån kommer SVT:s källa? Från Hizb'Allah?


3 Comments:

Anonymous Anonym skrev...

Någon som har koll på hur man beräknar deltagande i sådana här demonstrationer? Verkar mest som vilda gissningar.

3:09 em  
Anonymous Anonym skrev...

Det är glädjande att se det libanesiska folkets längtan efter demokrati och frihet. Världens demokrater måste kräva att den syriska regimen släpper sitt grepp om landet och att krigsherrarna i Hizbollah avväpnas. Bravo Libanon, ni har den fria världens stöd!
Sigge

6:55 em  
Blogger paradox55 skrev...

Gå in på min blogg och se de med egna ögon...

Virtuella panoraman...
Klart sevärda...

http://w1.872.telia.com/~u87219511/blog/2005/03/upplev-demonstrationen-i-libanon_17.html

5:13 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan