Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-01-31

Fackförbund betalar för pizzautställning


Gamla pizzakartonger, sötsur sås och Chicken Wings blir föremål för en ny utställning organiserad av statsbidrags- och fackförbundsfinansierade Arbetets Museum, som nu samlar in råmaterial till sin kommande pizzautställning:

"Museibesökarna ska kunna ta del av en pizzabagares vardag, arbetsvillkor och varför de valt sitt yrke. Efter utställningen ska materialet användas till forskning och studier."

- Ueeww!

Nåväl, det är svårt att objektivt bedöma relevans när det kommer till "konst", och efter de minst sagt frånstötande övningar som skyddats och lyfts upp med denna beteckning på senare tid förvånas man inte längre av någonting.

Man får vara glad över att det inte är den här palestinska pizzautställningen om terrorattacken mot en Sbarro-restaurang i Jerusalem 2001 i vilken 15 israeler mördades som nu kommit till Sverige. Den sattes upp på det palestinska "universitetet" An-Najah i Nablus och gav de palestinska "studenterna" möjlighet att glädja sig åt flygande huvuden och armar, och blodstänkta pizzamenyer. Hatet som gör en sådan dödsdyrkan möjlig gav mig nästan lust att själv lägga en pizza.