Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-01-01

Bästa egenskap hos Mahmoud Abbas: - ärlighet


Den som trodde att den sannolika vinnaren i det palestinska "presidentvalet", Mahmoud Abbas, kommer att arbeta för fred med Israel ska läsa det här telegrammet från AP:

Palestinian leader Mahmoud Abbas said Saturday that he wants to shield Palestinian militants from Israel.

Abbas, speaking to The Associated Press, defended a series of recent public appearances with armed gunmen and indicated that he has no plans to disarm the militants anytime soon.

"When we see them, when we meet them, and when they welcome us, we owe them," Abbas said.

Här är ett foto från nyhetsbyran AP som togs i torsdags, då Abbas uppträdde tillsammans med den blodiga terrororganisationen Aqsabrigaderna.

Den alltid lika dövblinda Anna Dahlberg på Expressens ledarredaktion, som aldrig får en stavelse rätt i sina "analyser", skriver följande från Ram'Allah:

Från Abu Mazen kommer helt andra signaler [än från Arafat] – inte bara i fråga om fredsprocessen, där han emellanåt knäfaller väl djupt, utan också i fråga om det demokratiska ledarskapet. Lag och ordning ska säkerställas och makten utövas genom demokratiska institutioner. Det är ljuv musik för alla som hoppas på en demokratisk utveckling i arabvärlden.


1 Comments:

Blogger Alicio skrev...

Idiotifadan och den fortsatta vägran att genuint acceptera Israel är grunden till konflikten och till oskyldiga palestiniers och israelers lidande.

Vad som skulle behövas är en revolution från grunden, helst genomförd av palestinierna själva; inkl. av skolsystemet, av media, av det religiösa samfundet och av hela det politiska systemet.

Det kommer inte att bli fred så länge som terrorgrupperna fortsätter att existera, med eller utan regimens samtycke.

Abbas är varken tillräcligt stark, eller ens villig, att krossa hans terrorister och att utbilda palestinierna i fred och samexistens. Därför kommer kriget att fortgå. Tyvärr.

10:25 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan