Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-01-02

Alla sörjer inte katastrofen (II)


Tyvärr verkar de flesta i den här diskussionstråden på det islamiska forumet Sindbad.se tycka att naturkatastrofen i sydasien var ett rättfärdigt straff från Allah mot människor som festade och drack istället för att frukta honom. Den hårresande och kallhamrade diskussionen fortsätter över flera sidor. Jag rapporterade om forumet tidigare också.

Cynism av ett annat slag går att finna i diskussionerna på Socialism.nu (kräver inloggning), där man exempelvis kommenterar den omkomne VD:n för Manpower med "en borgare är en borgare är en borgare". Några försöker också skylla jordbävningens effekter på kapitalismen samt på USA och Israel.

Svenska Indymedia, som brukar beskriva sig själva som varande på de behövandes sida, är, som alltid när inte USA kan skuldläggas, nästan knäpptysta om händelsen.


UPPDATERING 2/1 kl. 21.25

Den ytterst värdefulla bloggen Indy Media Watch håller uppsikt på det internationella Indymedia-nätverket — ofta med en dos av ironi. Den här sajten är väl värd ett besök, inte minst for att läsa om hur extremvänstern fullständigt har ignorerat den ofantliga tragedin i sydasien. Läs exempelvis följande inlägg: #1, #2, #3 och #4.2 Comments:

Blogger Benji skrev...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

1:06 fm  
Blogger Benji skrev...

Äntligen! Det var ju bara en tidsfråga innan någon skulle komma på ett sätt att skylla Israel för katastrofen.

1:07 fm  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan