Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2004-11-19

Misstroendevotum mot FN:s Kofi Annan


Det kommer fler resolutioner från FN. Men denna gång är de riktade mot generalsekreteraren Kofi Annan. Förenta Nationernas personal genomför idag i en misstroendeomröstning med beslut om att dra tillbaka sitt stöd för organisationens högste chef. De vill ha någon annan:


"Kofi Annan är omringad av korruption, ett gäng förbrytare som är ansvariga för några av de värsta sakerna som inträffat under 1900-talet", sade en arg anställd med syftning på Rwanda.

"Det är möjligt att han inte direkt känner till vad som har pågått", sade den anställde som har arbetat för FN i tjugo år. "Men det är ingen ursäkt".

Men detta uttalande var inte den officiella anledningen till misstroendeomröstningen. Anledningen är att Annan
friade en högt uppsatt FN-tjänsteman som hade anklagats för sexuellt trakasseri och favoritism.

Det är positivt att samvetsgranna FN-anställda börjar ta itu med korruptionen i sin organisation, men det är patetiskt att det är interna personalkonflikter i FN som stjälper lasset. Inte FN:s bedrägeri i Olja-för-Mat-programmet, ointresset när folkmordet i Rwanda ägde rum, regelbundna sex-för-mat-avslöjanden i FN:s operationer i Afrika, samt organisationens samarbete med palestinska och andra arabiska terrorister, vilket ännu en gång kom upp till ytan i förrgår.


UPPDATERING 23/11 kl. 17.44

Tydligen var det
inte så positivt som man hade kunnat hoppas.


2 Comments:

Anonymous Anonym skrev...

I svåra utrikespolitiska frågor konsulterar jag alltid min bookmaker, Jimmy "Greken" Krastapopolis. Så jag ringde upp honom och frågade:

-Jimmy, hur ligger oddsen på Kofi Annan just nu?
-60 mot 40 att han avgår.
-Och sen då? Försvinner han ur den offentliga sfären?
-Nä, nä. Oddsen är 80 mot 20 att han får Nobels Fredspris, och kan leva på föreläsningsturnèer och böcker.
-Och om han inte får fredspriset?
-Kom ihåg att Jimmy Greken sa det först: Kofi har pengar undanstoppade. Jag tippar 70-30 att han investerar dom i oljebranschen. Han byter inte sin framgångsformel vid sina år, he he.
-Tack, Jimmy.
-Satsa på rysk olja! Du kan inte förlora. Efterfrågan kommer att gå upp.

-A.R.Yngve
http://yngve.bravehost.com

3:50 em  
Blogger Alicio skrev...

Ja det är fullt möjligt.

Kofi Annan (och FN) har ju redan fått dela på Nobels Fredspris (i likhet med Yassir Arafat och Jimmy Carter, för att ta några "välförtjänta" exempel).

4:59 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan