Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-07-12

Palestinsk radio hyllar Londonbomber
Islamiska Jihad utför ny terrorattack


För en knapp vecka sedan beslutade ledarna vid G8-mötet i Storbritannien att pumpa in motsvarande 24 miljarder kronor till palestinierna, under tre år. När 52 buss- och tågpendlare sprängdes till köttslamsor och 700 människor skadades i samma lands huvudstad, möttes attacken med glädje i Gaza två dagar senare. Yedioth Aharonot rapporterar (via LGF):

Palestinsk moské välkomnar "välsignade" London-attacker:

Den Gaza-baserade radiostationen Saut al-Quds, som identifierar sig med Islamiska Jihad, lovprisade terrorattackerna i London. Direktsändningen ägde rum på lördagskvällen, två dagar efter attackerna.

Radiostationen sände en predikan [från en moské i Gaza, där] Osama Bin Laden hyllades, medan de multipla explosionerna i London välkomnades.

Predikaren välkomnade de "välsignade gärningarna" som ägde rum nyligen i Irak och Storbritannien, och betonade att de inträffade i samband med valet av ett värdland för de Olympiska spelen 2012.

"Ljudet av lycka kunde höras i London, och Osama bin Laden kom och ritade om kartan. Han såg istället till att rösterna från dem som har kapitulerat hörs från alla håll", sade moskéns predikant.

En palestinsk terrorist anföll på tisdagskvällen civila israeler utanför ett shoppingcenter fullt med människor i den israeliska staden Netanya. Minst tre israeler mördades, varav två kvinnor, medan minst 90 människor skadades i det palestinska terrorattentatet.

Även TT talar om terror i sina telegram här och här vilket är ovanligt. Det är uppenbart att TT:s diskriminering mellan terrormördade israeler och andra människor skulle ha blivit alltför uppenbar när telegrammen från London innehåller flera referenser till just terrorism.


9 Comments:

Blogger Alexander skrev...

Hur fan kan man ge bistånd till människor som vill mörda en?

10:34 fm  
Blogger Per Stromsjo skrev...

Det enklaste svaret är väl att biståndet går till myndigheten och inte till just den här sortens moskeer.

Men frågan är befogad och jag förutsätter att biståndet kopplas till utomordentligt tydliga krav om demokratisk trovärdighet och inte minst stopp för korruptionen.

Det finns i såna här sammanhang en risk att om ett ändamål är tillräckligt behjärtansvärt så blundar man gärna för komplikationer. Exempelvis krav på tydlig redovisning. Åtskilligt av svenska skattemedel har försvunnit på det sättet, inte minst just under Arafats regim.

12:21 em  
Anonymous ASO skrev...

Europas beteende är vansinnigt.

Vad vi inte verkar fatta är att vår självutplånande generositet - en generositet som den muslimska världen naturligtvis aldrig skulle visa det "otrogna" väst - enbart tolkas som SVAGHET.

Är det något vi visat terroristerna - och deras bossar i Ramallah eller Gaza City - så är det att terrorism lönar sig.

Därför bär vi - eller åtminstone våra politiker - ett visst ansvar till den uppkomna situationen i Europa.

I decennier har vi närt allehanda skurkar och massmördare med "förståelse" eller ren sympati, med antiamerikansk och antijudisk opinionsbildning (maskerad som "nyhetsförmedling"), med hundratals storstilade upprop och inte minst miljarder i bistånd.

Vad förväntar vi oss?

4:06 em  
Blogger Alicio skrev...

Per skrev: "Det enklaste svaret är väl att biståndet går till myndigheten"

Även när myndighetens representanter i flera städer är Hamas-medlemmar.

4:32 em  
Blogger Per Stromsjo skrev...

Bra påpekande. Hur skiljer man myndigheten från extremisterna om de sistnämnda vinner valen?

5:16 em  
Anonymous Anonym skrev...

Nu ska jag komma med en liten -- eller stor provokation.

Vilka är de huvudsakliga sponsorerna av de regimer som backar islamisk terrorism?

Svar: Vi själva -- så länge vi fortsätter att köpa deras olja för att driva våra bilar, kraftverk och ugnar.

Regimerna i mellanöstern kommer aldrig att falla på allvar, förrän resten av världen minskar sitt beroende av Mellanösterns olja.

Man kunde ju satsa på svensk *host* kärnkraft -- Sverige har ju betydande urantillgångar som vi inte rör...

"Men kärnkraften är ju FAAA'LIG!" hör man då. Struntprat. Kineserna har utvecklat ny s.k. "pebble-bed"-reaktorer som inte kan drabbas av härdsmälta, och bygger nu flera sådana kärnkraftverk för att -- just det -- minska sitt oljeberoende.

Bara en tanke...

5:17 em  
Anonymous Anonym skrev...

Vi matar krokodilen i hopp om att den skall äta upp oss sist!!??

5:18 em  
Blogger Alicio skrev...

Anonym, jag tror förvisso att regimerna kan komma på fall även utan ett stopp för arabisk olja. Men det är uppenbart att större oberoende av oljan gör att Europa och Sverige vågar fördöma regimerna i arabvärlden och ders förtryck och stöd till terrorism. Något som sitter väldigt djupt inne i exempelvis Sverige idag.

5:23 em  
Anonymous ASO skrev...

Jag instämmer. Beroendet av olja har skapat ett mycket osunt förhållande mellan väst och arabvärlden. I synnerhet efter 1973. Men som tidigare påpekats spelar även andra faktorer roll: europeiska motviktsidéer (i synnerhet formulerade av Frankrike), potentiella marknader, behov av arbetskraft - och, dessvärre, segslitet judehat förklätt till sympati för Arafat, Saddam och Hamas.

Minns dessutom en viktig sak: att erkänna att terrorismen har ANDRA orsaker än fattigdom (diskuterat här på Alicios blog) är att officiellt underkänna hela den socialistiska doktrinen. Om man ändrade inställning imorgon skulle hela det svenska efterkrigstänkandet rasa som ett korthus. Det handlar med andra ord om att ärerädda sin egen världsbild.

9:31 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan