Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-07-18

Åk bara till platser ni känner till
Orkanen "Emily" har än så länge krävt sex människors liv, och ökar nu i styrka till en femma, som innebär att den kan slå sönder större byggnader:

29 svenskar befinner sig för närvarande i semesterorten Playa del Carmen och 27 av dem har rest med Fritidsresor. [...]

UD:s pressjour säger till DN att man än så länge inte har gått ut med någon avrådan om att åka till området.

Kan det bero på att Laila Freivalds ännu inte lyckats lokalisera var Yucatán-halvön ligger?


8 Comments:

Blogger Per Welander skrev...

Emily är nu kl. 11.30 nedgraderad från en kategori 4 till kategori 2 orkan och har vindar upp till 49 m/s. Troligen ingen större fara för svenska turister då orkanens ankomst har varit känd i flera dagar. Så Leila klarar sig säkert denna gång.

12:53 em  
Blogger Alicio skrev...

Per, enligt den amerikanska nyhetsbyrån AP:s rapport som kom för några minuter sedan, så tappade Emily i styrka till 2 när den gick över halvön. Men den förväntas öka igen när den kommer ut över vatten igen, och orkanvarning är utfärdad i bl.a. Texas:

"Though the storm weakened to a Category 2 hurricane while crossing the peninsula, it was expected to gather strength again after hitting Gulf waters later Monday. A hurricane watch was issued from Cabo Rojo, Mexico, to Baffin Bay, Texas, where Emily was forecast to hit late Tuesday or early Wednesday."

1:03 em  
Anonymous Anonym skrev...

Det beror på att Laila är på semester.

2:42 em  
Anonymous Laila skrev...

Vi på UD, under ledning av vår stora Leila F. vet ju var Rosenbad, Folket(s)-Hus och Göran befinner sig. Inte 17 har Jukafan eller hur det nu stavas nån betydelse för oss som lever i den bästa delen av världen.
/Laila
P.S. Eic Clapton gillar ju mig åtminstånde!

2:47 em  
Anonymous Anonym skrev...

Står hela UD stilla när Laila är på semester eller på teater?

2:50 em  
Blogger Per Welander skrev...

Alicio, ja den kan öka i styrka igen. Just nu kl. 17.00 svensk tid är vindstyrkan max 100 mph (45 m/s). Ingen säger kategori 5, det var det jag ville ha fram med min kommentar. Mina uppgifter tar jag direkt från vädercentra i USA, inte nyhetsbyråerna. Nu finns en "hurricane watch" bl.a. för sydligaste Texas, dock ingen "hurricane warning" ännu.

En teori jag har om varför man struntade i Thailand och tsunamioffren är att Leila trodde (troligen helt rätt) att det var inte hennes väljare som var där. Vänsterns mediabild var ju att det var bara pedofiler och män som sökte efter billiga kvinnor som åkte till Thailand. Regeringen hade ingen aning om att det var ett av de största resmålen för svenska barnfamiljer sedan flera år. En politisk korrekt sosse har ju hus på Fårö och reser inte till Thailand. Inte förrän mediatrycket blev för stort gjorde man något. För sent och hel fel naturligtvis. Men krisgrupper har Sverige världrekord på. Att rädda icke-sossar som dör, nja bara om vi tvingas till det......... Kanske jag är för hård nu, det kanske bara var ren inkompetens. Men den dagen ett terrordåd inträffar i Stockholm vilket inte alls är osannolikt, då kommer inkompetensen att slå alla rekord.

7:16 em  
Blogger Alicio skrev...

Per Welander, det stämmer att det ska stå orkanberedskap ("hurricane watch") - inte orkanvarning ("hurricane warning"). Jag tittade hos Hurricane Center.

7:21 em  
Anonymous Anonym skrev...

Läste just någonstans att Laila vikarierar som statsminister i sommar. (Hur det kan tänkas påverka orkanen vet jag inte, men tydligen så har den viss medkänsla med semestrande svenskar... öh?)

8:00 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan