Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-07-07

”Hemliga Al-Qaida i Europa” tog på sig
ansvaret för massmordet i London


På eftermiddagen uppskattades antalet mördade till minst 33 och antalet kritiskt och allvarligt skadade till flera hundra människor. Bedömare misstänker att en al-Qaida-relaterad islamisk terrorgrupp ligger bakom massmorden. De modiga mujahedin slår till mot oskyldiga människor samtidigt som G8 och ledare från alla kontinenter försöker att hitta lösningar på problem som fattigdom i Afrika, AIDS och miljön. Precis som Wille Faler berättar, så ansåg dock Aftonbladets skamlige utrikespolitiske ”expert” Wolfgang Hansson att dådet främst var ”pinsamt” för Tony Blair. Tidningen har nu plockat bort formuleringen, men liknande skadeglädje, och inverterade ”analyser”, går att finna i den svenska bloggvärldens yttersta vänsterkant.

Londons tunnelbana drabbades av tre explosioner, och en buss sprängdes i luften vid rusningstid i morse.
En islamisk fundamentalistgrupp som kallar sig ”Hemliga Al-Qaida i Europa” tog på sig ansvaret och hotade också Italien och Danmark. Det är dock fortfarande oklart om uttalandet är trovärdigt, och om attackerna genomfördes med självmordsterrorister eller tidsinställda bomber. På en islamisk internetsida som tillhör den saudiske terroristen Sa'ad Rashed Muhammed, kallad "Qal3ah", publicerades ett uttalande från gruppen, och Der Spiegel har en skärmutskrift på arabiska:

”Må den islamiska världen jubla. Må arabvärlden jubla. Det är nu dags för hämnd mot den sionistiska brittiska korsfararregeringen som svar på dess massakrer i Irak och Afghanistan”

Enligt nyhetsbyrån AP är inte gruppen helt okänd, eftersom ”Al-Qaida i Europa” tog på sig ansvaret för Madrid-attackerna i mars förra året, då 191 människor mördades.

"...de heroiska mujahedin utförde en välsignad attack i London, och nu brinner Storbritannien i rädsla och terror, från nord till syd och från öst till väst”.

"Vi varnade den brittiska regeringen och det brittiska folket oupphörligen. Vi har hållit vårt löfte och utfört en militär attack i Storbritannien efter omfattande ansträngningar av de heroiska mujahedin under lång tid för att tillförsäkra dess framgång.

"Vi fortsätter att varna regeringarna i Danmark och Italien och alla korsfararregeringar att de kommer att få samma straff om de inte drar tillbaka sina trupper från Irak och Afghanistan.”

Tony Blair återvände tillfälligt till London, och beskrev attackerna som barbariska. Han förklarade att kriget mot terrorn går vidare och att fanatikerna ska besegras:

”Dagens bombningar kommer inte att på något sätt reducera vår fasta beslutsamhet att upprätthålla vårt samhälles mest orubbliga principer, och att besegra dem som försöker tvinga sin fanatism och extremism på oss alla.”

10 Comments:

Anonymous Anonym skrev...

Synd att kriget mot terrorn är ovinnbart. Det är väl bara till att sopa upp spillrorna, hitta nåt nytt att bonmba och köra på. Eller så skiter man i att bomba och försöker med en mjuk linje. Resultatet blir hur som helst detsamma.

5:57 em  
Blogger Erik S. skrev...

Det är inte ovinnbart!

Visst, galningar av Una-bomber typ kommer alltid att finnas, men den extremistiska terrorismen med bas i fattigdom och diktaturstater har en lösning:

Bort med diktaturerna.
Bort med fattigdomen.

/Mvh Erik
framtidstanken.com

6:06 em  
Blogger Ottosson skrev...

håller med, Erik.

7:07 em  
Blogger Alicio skrev...

Jag också, med undantag för talet om fattigdom, som inte har någonting med terrorism att göra. Något som bevisats om och om igen i vetenskapliga undersökningar:

"Samvetet i martyrkulturen"

"Education may be key to extremist actions"

"The Futile Search for ‘Root Causes’ of Terrorism".

7:17 em  
Anonymous Roland Pettersson skrev...

Roland Pettersson skrev...
Mitt tipps till alla som vill följa händelseutvecklingen är att strikt hålla sig borta från den svenska rapporteringen. Läs istället den trovärdiga rapporteringen från dom internationella nyhetsbyråerna på nätet eller lyssna på vad som sägs på dom internationella TV-kanalerna.

I svensk media kommer man givetvis att frossa i konspirationsteorier och skadeglädje. Vill ni veta sanningen om terrordådet och behålla er mentala hälsa - undvik rapporteringen i svenska media.

(Kommer Mehdi Ghezali att vara expertkommentator på Aktuellt ikväll eller blir det på Rapport?)

7:25 em  
Blogger Alexander skrev...

Se till att köra hårt och ställ Aftonbladet mot väggen för deras respektlösa agerande.

8:30 em  
Anonymous Anonym skrev...

Vänsterbloggaren Mattias: "Terror kan aldrig försvaras, Jinge".

8:36 em  
Blogger Ottosson skrev...

Jag skulle säga att terror orsakas av desperation. Det är helt enkelt en sista utväg när man känner ens situation är ohållbar och det inte finns några alternativ.

Sen kan givetvis den här desperationen i sin tur bero på en rad faktorer.

9:04 em  
Anonymous Anonym skrev...

My five cents:
Upphör att dalta med terrorister! Död åt alla islamister! Länge leve Bush och friheten!
Remember Alamo!

10:41 em  
Anonymous Anonym skrev...

Vad skulle dessa islamister göra om de inte "krigade"? De vet inget annat, de är hjärntvättade från späda barnaår. De VILL kriga, de VILL bli martyrer. På dem biter vare sig skuldavskrivningar, fredssträvanden eller förhandlingar. De har helt enkelt ingenting annat att göra.

Se hur det är i t ex Afghanistan. Ingen infrastruktur, inga skolor, sjukhus, flygplatser, ingenting. Men vapen har de. Mycket många vapen har de. Om de inte hade väst att "kriga" mot skulle de kriga mot varann. De vet och kan inget annat. Detta gäller förstås inte ALLA människor i Irak eller Afghanistan, men de som aldrig haft fred och frihet vet ingenting annat!

1:04 fm  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan