Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-07-05

Hamas vill fortsätta mörda
utan palestinska myndighetens hjälp


När den palestinske ledaren Mahmud Abbas nyligen erbjöd terrorgruppen Hamas att ingå i en koalition i den palestinska myndigheten, valde Abbas att bryta mot Färdplanens krav på att konfrontera, avväpna och upplösa terrorgrupperna. Men TT försöker som vanligt att få det att låta som ett ensidigt israeliskt krav, genom att ignorera vad andra nyhetsbyråer skrivit.

Den bland palestinier omåttligt populära Hamas-gruppen vill fortsätta att mörda, och har tackat nej till Abbas erbjudande.

UPPDATERING 5/7 kl. 14.29

TT valde också att tysta ned att en 16-årig palestinier stoppades med bomber och skjutvapen i en vägspärr igår. Det var det 15:e barnet som palestinska terrorister tänkte offra, bara den senaste månaden. Samt att en palestinsk professor i Gaza greps av Mahmoud Abbas "polis" direkt efter att han hade medverkat i ett TV-program där han kritiserade "den demokratiskt valde" Abbas säkerhetsstyrkor. Professorn spärrades in omedelbart, och släpptes först efter att han gått med på att publicera en ursäkt och en hyllning till den palestinska myndighetens arbete.