Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-06-25

Palestinier mördar israelisk tonåring


Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas egen terrororganisation mördade igår en tonårig israelisk liftare och skadade fyra andra pojkar. Palestinierna körde fram i sin bil, stannade vid vägkanten, och sköt ihjäl pojken när han närmade sig bilen. Terroristerna sköt också mot en spädbarnsfamilj i en annan bil som stannat för att plocka upp liftarna.


En annan palestinsk terrorgrupp, Islamiska Jihad, sköt ihjäl en 28-årig israel i måndags.

Totalt har palestinierna genomfört fyra beskjutningsattacker bara under den senaste veckan, trots TT:s upprepade tal om en så kallad "vapenvila". Därför struntade åsiktsbyrån i att rapportera om pojkmordet igår, trots att alla internationella nyhetsbyråer tog upp det. I ett telegram idag nämns det med en mening, och TT kallar den av EU terrorstämplade Islamiska Jihad för "motståndsrörelse" (naturligtvis utan att på något vis sympatisera med gruppen). Ordet "terror" går inte att hitta i texten överhuvudtaget.

Fria svenska media när de är som bäst!

UPPDATERING 26/5 kl. 13.15

En av de tonåringar som skadades när de palestinska terroristerna från Mahmoud Abbas Aqsa-brigader skjöt mot en grupp liftande israeliska ungdomar har nu avlidit av sina skador. Antalet dödsoffer är därmed två.34 Comments:

Anonymous Roland Pettersson skrev...

Ja den palestinska viljan att mörda alla judar har knappast upphört. Palestinierna vill se det etniskt rena Tredje Riket förverkligat i Mellanöstern.

12:57 em  
Anonymous Anonym skrev...

Well.... And who can blame them?

1:05 em  
Blogger Alicio skrev...

"Who can blame them?"

Det palestinska informationsministeriet publicerar Sions Vises Protokoll, och en palestinsk imam predikar judeutrotning från en palestinsk moské.

1:17 em  
Anonymous Roland Pettersson skrev...

"Who can blame them?"

Det är även en del rasistslödder som läser din blogg Alicio. Men det slall vi enbart vara glada över. Förhoppningsvis kan läsandet av din blogg så ett frö av humanism i deras förmörkade sinnen.

2:34 em  
Anonymous JohannaV skrev...

Det var vackert tänkt, Roland, men rasisten som skrev ovanstående kommentar är nog bortom allt hopp.

5:53 em  
Anonymous Micke skrev...

Jag förstår inte riktigt hur ni resonerar här. Roland, Alicio och nu Johanna. Denna hemsida är väl antiarabisk så det både räcker och blir över?

9:45 em  
Anonymous A-K Roth skrev...

Micke,

Svaret på din fråga, som jag ser det (inte för att du frågade mig men...), om denna hemsida inte "är antiarabisk så det räcker och blir över", är nej, denna hemsida är inte anti-arabisk.

När man pekar ut den rasism och hets mot folkgrupp som resulterar i den sortens brott vi ser från terrorgrupper, så tar man avstånd från dessa handlingar, inte mot folket som så.

Om du tror att Alicio ger stöd till folk som är overt antiarabiska får du nog ge prov på det. Själv har jag sett att Alicio tar avstånd från islamofobiska och arabhatande skribenter.

Om du tycker dig ha läst in att denna blogg är antiarabisk har du själv gjort ett stort misstag. Ser du kanske själv araber som våldinriktade?

I själva verket är det folk som respekterar araber som pekar ut oacceptabla handlingar och som yrkar på att araber också ska få chansen att leva i demokrati och fred.

10:12 em  
Anonymous Roland Pettersson skrev...

Micke, är du positiv till en etnisk rensning i Palestina? Anser du att alla judar skall kastas ut från Palestina? Tycker du även att alla judar skall kastas ut ur Sverige? Då är du självklart en rasist.

5:58 fm  
Anonymous Guardian skrev...

Härom veckan publicerade människorättsorganisationen Human Rights Watch, en rapport om den israeliska arméns framfart.
Det var i vanlig ordning ingen smickrande läsningen varken för staten Israel eller dess armé.

"Between September 29, 2000, and November 30, 2004, more than 1600 Palestinian civilians not involved in hostilities, including at least 500 children, were killed by Israeli security forces, and thousands more were seriously injured.8 The IDF informed Human Rights Watch that as of May 10, 2004, it had criminally investigated just seventy-four alleged cases of unlawful use of lethal force, less than 5 percent of the civilian deaths in nearly four years of what is commonly known as the al-Aqsa intifada, or uprising.9 As of June 6, 2005, the IDF had not responded to a February 2005 request for updated information on indictments and convictions since its May 2004 communication.10"

Länk

4:00 em  
Blogger Alicio skrev...

Guardian, jag förstår att du helst vill tala om allt annat än just det som det här inlägget handlar om, nämligen det palestinska dubbelmordet och den palestinska myndighetens inblandning i terrorism genom sina egna terrorgrupper. Inte heller vill du kommentera faktumet att TT beskriver en internationellt klassad terrorgrupp som "motståndsrörelse", och vad detta innebär för TT:s trovärdighet.

Jag ska dock trots allt ge dig länkar till Israels svar på HRW:s rapport här (Reuters) och här (AP).

Det handlar om att utredningar görs främst i fall som handlar om civila polisfall, och inte i precis alla situationer som handlar om krigsliknande situationer mot palestinsk terror.

4:04 em  
Anonymous Guardian skrev...

Naturligtvis är DU rätt person att komma med påpekande om att ”tala om annat”- hela din blogg bygger ju på grundprincipen att ignorera israeliska övergrepp och skrika högljutt om palestinska.

Staten Israel har en armé som sköter mördandet av palestinska barn och andra civilister, därför behöver man inte i första hand förlita sig på milisgrupper, sedan har man ju även beväpnade bosättare emellanåt ”frilansar”…

Dom får naturligtvis sina pengar från det israeliska styret, men då är det inga problem...

5:57 em  
Anonymous Roland Pettersson skrev...

Alicio bry dig inte om Guardians utbrott. Han har nu helt tappat kontrollen och är helt hysterisk. Låt oss fortsätta att debattera seriöst.

8:09 em  
Anonymous Guardian skrev...

Självklart Roland!
Du är välkommen när du är intresserad av en saklig debatt...

9:06 em  
Anonymous Roland Pettersson skrev...

Så du har lugnat ner dig nu Guardian? Bra.

Då hoppas jag att du ångrar att du föll ut i sanslösa beskyllningar mot Alicio istället för att kommentera den här trådens tema.

Trådens tema är:

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas egen terrororganisation mördade igår en tonårig israelisk liftare och skadade fyra andra pojkar. Palestinierna körde fram i sin bil, stannade vid vägkanten, och sköt ihjäl pojken när han närmade sig bilen. Terroristerna sköt också mot en spädbarnsfamilj i en annan bil som stannat för att plocka upp liftarna.

9:16 em  
Anonymous A-K Roth skrev...

Guardian re israeliska "övergrepp" och palestinska:

Undrar hur du definierar "övergrepp"?

Om en stat skickar polis eller militär för att stoppa, hindra eller ta fast farliga brottslingar och under aktionen handlar för hårt kan det väl vara en form av övergrepp. Poliser i många länder anklagas också för övergrepp. Mer våld än nöden betingar, typ. Detta händer tyvärr.

Men varför kallar du terrorism "övergrepp"? Terrorismen som den utövas av Hamas, PFLP, Hezbollah, Islamic Jihad, Al-Aqsa etc har ju som kännetecken att den vill döda så många oskyldiga som möjligt. (även om de själva inte ser små judiska barn som oskyldiga) Hela idén är ju våld till max! Ordet "övergreppp" har som konnotation att man använt mer våld än vad som behövs. Fel ord att använda om grupper vars hela mal är våld.

I de fall när auktoriteten (PA) som ska stoppa laglöshet, gangsterism och terrorism i stället har lierat sig med de brottsliga och uppviglat och sponsrat våldet blir det naturligtvis svårare att göra polisarbetet. Det är under dessa förhållandeen israelisk militär måste fungera och skydda folks liv.

Ställ det mot de grupper som ivrar för blodbad på bussar och glassbarer men kalla det inte övergrepp. Det är massmördande, ett brott mot mänskligheten.

2:47 fm  
Anonymous Guardian skrev...

Du, Roland, du kan lägga av med dina trams kommentarer!
Jag står för vartenda ord jag skrivit!

OM jag inte varit intresserad av en ”seriös debatt” hade jag gissningsvis inte länkat till Human Rights Watch…

Om man på något trovärdigt sätt ska ”motverka” sk ensidighet mot Israel, så får man föregå med gott exempel och själv vara mer nyanserad. På den punkten är ”Alicios” tillkortakommande enormt.

Den enkla sanningen är att det dött massor mera med civila bland palestinierna än bland israelerna, offer för israeliskt övervåld

Så länga man inte klarar av detta enkla faktum, så har man ingen som helst trovärdighet som seriös debattör i denna debatten…

Att överhuvudtaget ägna sig åt att sprida dynga ”om tredje riket”, visar enbart på fundamentala brister i historik och politik.

Men det är naturligtvis lättare att ”debattera” med invektiv, än med fakta….

7:32 em  
Blogger Alicio skrev...

Guardian, jag vet inte om du har missförstått konceptet blogg. Men jag har ingen ambition att vara en nyhetsbyrå på egen hand. Jag noterar partiskhet hos bl.a. TT, och bevisar det med länkar till fakta, eller originalrapporter som TT förvrängt.

Ditt påstående att det skulle ha dött fler civila palestinier än civila israeler är dessutom en "sanning" med modifikation, dvs bara om du räknar i absoluta tal.

Mellan september 2000 och april 2004 (dvs nästan hela intifadan) så var andelen icke-stridande palestinier som dödats endast 35%, hur tragiskt varje dödsfall än må vara. Av dessa var 9% kvinnor. Alla sansade människor vet också att det dessutom handlar om oavsiktliga döda. Israel vinner inte precis några PR-poäng på att döda oskyldiga, och inte finns det heller någon poäng att göra det.

Däremot är andelen icke-stridande israeler som dödats av palestinier hela 78%! Alla dessa har avsiktligt mördats av palestinierna i terrorattentat! Hela 39% av de mördade var kvinnor.

Kan du se skillnaden, och kan du erkänna att du manipulerar fakta till din egen fördel?

8:26 em  
Anonymous Guardian skrev...

Först talar ”Alicio” om att han minsann inte har några ambitioner att vara saklig och opartisk, och sedan förväntar han sig att jag ska köpa en länk till en högerradikal judisk ”anti-terror” organisation…..man förundras

…the right-wing Israeli International Policy Institute for Counter-Terrorism (ICT). This institute’s board of directors is chaired by Shabtai Shavit, former director of Mossad, and also includes Aharon Scherf, former director of Israel’s foreign affairs division. Cordesman also relies on documents produced by the Washington Institute for Near East Policy (WINEP), a think-tank subsidiary of the pro-Israel lobby group the American Israel Public Affairs Committee (AIPAC).”

Att sedan hemfalla åt någon form av kvasidiskussin där vi ”vet" att israeler är goda och palestinier är onda är meningslöst.

9:39 em  
Blogger Alicio skrev...

Sluta ljuga Guardian. Ditt sätt att kommentera och citera är oärligt. Ditt "citat" ska verka vara hämtat från ICT:s hemsida, men i själva verket har du hämtat det från "Palestne Center":s propagandasida, författad av vänsterextremisten Hussein Ibish (också kallad "Insane Rubbish", från lobbygruppen AAADC, läs mer om honom här och här).

Här är din propagandakälla, som du försökte undanhålla läsarna.

ICT är inte "höggerradikal". Faktumet att dess ordförande har jobbat inom Mossad (världens mest respekterade underrättelseorganisation) är en garanti för vederhäftigheten av statistiken (som dessutom förs officiellt och helt öppet. Se gärna Röda Korset/Halvmånen). Detta är inte konstigare än att många framstående terrorutredare och polistjänstemän i Sverige har arbetat inom SÄPO.

10:39 em  
Anonymous A-K Roth skrev...

Guardian,guardian, guardian...

Nu får du väl lugna ner ditt konspirationssinne? Men du har kanske hittat en av dina konspiratoriska förebilder?

Vad är källan till ditt citat? Törs du inte ge den rakt ut? Googlande på hela citatet kom upp med den tvivelaktige Hussein Ibish minsann! Man kan alltså bortse från något denne extremist säger.

Det låter också som lobbyisten, lögnaren, extremvänsteristen, Mao-beundraren Hussein Ibish, han som en gång skrev för University of Massachusett's Graduate Voice. Han är grovt kritiserad även från arabiskt håll och är inte längre deras förespråkare.

Om Ibish är det känt att han som medskribent för Graduate Voice gjorde tidningen till en sån "antisemitisk blaska" (antisemitic rag) att universitetskanslern var tvungen att skapa en "task force" om antisemitism för att svara på hans aktiviteter.

Sedan, Guardian, bör du ha klart för dig att Mossad och judiska lobbygrupper har skapats från ett behov att bekämpa dem som vill Israel och det judiska folket illa, mycket illa. Antisemitismen har fått en fin plattform hos vänstern men det finns nog dem där också som ser det onda i rasism och som ser reson.

11:05 em  
Anonymous A-K Roth skrev...

Alicio!

Ser att du snappade upp källan Ibish också. Har sett denne personlighet på T.V. åtskilliga gånger. Han slåss alltid med sanningen.

11:54 em  
Blogger Alicio skrev...

A-K, ja, det är skrattretande att Guardian väljer honom som källa. Men mer allvarligt är hans försök att undanhålla källan (Palestine Center och Ibish) från läsarna i syfte att få informationen att verka tillförlitlig...

12:32 fm  
Anonymous Guardian skrev...

Alicio
När det gäller tillförlitlig statistik föredrar jag Amnesty, Röda Korset eller Human Rights Watch, B´tselem mm.
Det som snarare är intressant är varför du inte köper dom, utan istället ”måste” använda sig av gamla Mossadagenter som öppnar eget..

A-K Roth
“….du ha klart för dig att Mossad och judiska lobbygrupper har skapats från ett behov att bekämpa dem som vill Israel och det judiska folket illa, mycket illa.”
***Då får väl de ”judiska lobbygrupperna” ta på sitt ansvar att man skadar Israel istället för att hjälpa!
För att lösa konflikten måste man bortse från all extremism – även judisk/isrelisk!

3:21 em  
Blogger Alicio skrev...

Guardian, du fortsätter att argumentera oärligt, trots att din bluff har exponerats.

Du använde inte HRW, Amnesty osv utan en palestinsk propagandaskrift och en artikel skriven av en fullständigt diskrediterad och ökänd vänsterextremist.

Du får gärna ha synpunkter på den statistik som jag har presenterat. Men då ska du i så fall komma med trovärdiga uppgifter som motsäger den. Så om du hittar något hos HRW, Amnesty, Betselem osv som skulle motsäga uppgifterna jag presenterade så är du välkommen att länka till dem här. Tills dess är jag tacksam för att du läser min källa ordentligt, och tar en funderare.

3:32 em  
Anonymous Guardian skrev...

Skärp dig Alicio!
Den statistik jag hänvisar till är från HRW, det framgår med all önskvärd tydlighet!
Dom har i sammanhanget oändligt större cred än gamla Mossadagenter!

För övrigt så har jag aldrig påstått att citatet, rörande ICT, skulle vara hämtat från HRW!
Det har du fantiserat ihop, men med dina konspirationsteorier om TT så är uppenbarligen allt möjligt…

4:50 em  
Anonymous A-K Roth skrev...

'...För att lösa konflikten måste man bortse från all extremism – även judisk/isrelisk!"

Hur menar du här, Guardian? Du vill inte stoppa extremism? Du vill bortse från den? Inte stoppa vapenleveranser, stoppa vapensmugglingar, stoppa de antisemitiska uppviglingarna? Hur har du tänkt att något land ska sluta fred med dem som i ord och guarning visar att de inte vill ha fred?

Är det inte ett lands skyldighet att försvara sina medborgare från makter som vill förgöra dem? Är det extremism att haffa massmördare?

Vilken judisk extremism har du f.ö. i sinnet? Baruch Goldsteins attentat? Han och andra judiska terrorister stoppas ju! Sternligan är borta sedan ett halvsekel! Hur har du det med informationen egentligen?

6:16 fm  
Anonymous Guardian skrev...

A-K Roth:
På 50 år har varken israelisk/arabisk extremism lyckats lösa konflikten, därför ska dessa grupperingar inte vara tongivande.
Svårare än så var det inte…

Ja vilken judisk extremism kan jag mena?
Kan jag mena hela bosättarrörelsen och deras religiösa ledare, som är precis lika goda kålsupare som Imamerna hos Hamas…
Kan jag mena de extrema partier som Sharon hade i sin koalition…

Att likt strutsen stoppa huvudet i sanden är tyvärr ofta en utmärkande instinkt hos israelsadvokater…

Om israelerna hade haft ett genuint intresse för att lösa konflikten hade man gjort det för åratal sedan, senast 2002 la arabförbundet fram ett förslag som hade gett Israel fullständigt erkännande och diplomatiska förbindelser, jag behöver väl knappast nämna att förslaget totalt ignorerades från Israels sida…
Men Sionismen sa nej, fantasin om ”stor-Israel” var för stark.

11:37 fm  
Anonymous A-K Roth skrev...

På 50 år har de tongivande i arabländerna plus Iran sjungit till tonen av 4-5 krig, inte minst det terrorkrig som fortsatt genomgående.

Folk som bygger bo sjunger samma ton som folk som uppviglar och anfaller? Du vet lika bra som andra att terrorismen syfte är ingen judisk stat alls i Mellanöstern.

Undrar vad du lyssnar till för toner?

Sen kan du ju googla och informera dig om hur Syriena Assad lyckades späda ut Saudiarabiens prince Abdullahs fredsförslag så att det blev till ingenting. Dä bidde en tumme!

Och din ton (sionister och Stor-Israel, verkligen???) visar att du är bortom all hjälp tyvärr. Kasta bindlarna! Peace, man!

1:17 em  
Blogger Alicio skrev...

NGO Monitor har ett mycket träffsäkert svar på den senaste rapporten från Human Rights Watch, som kommentatorn "Guardian" hänvisade till ovan.

2:50 em  
Anonymous Guardian skrev...

Den obetalbare Alico försöker nu ”döda” Human Rights Watch rapport med att hänvisa till
en hemsida som ”bevakar” NGO`s (non govermental organisations), NGO monitor.
Föga förvånande verkar dom enbart ha ”specialiserat” sig på människorättsorganisationer som kritiserar den israeliska framfarten mot palestinierna….

NGO monitor förestås av ingen mindre än Dore Gold, en figur långt ute på högerkanten. Han har även rådgivare åt tidigare PM Netanyahu, och är för närvarande åt en viss Ariel Sharon...

1:28 fm  
Anonymous Guardian skrev...

[Nedanstående kommentar innehöll en lång internetadress som förändrade sidans layout. Jag postar den här med hyperlänk istället / Alicio]

A-K Roth:
Det är alltid lika roligt att få sina argument bekräftade, du dyker omgående djupt ner i sanden – Extremism, vadå, dom bygger bara bo….Stor Israel, Sionism har jag ingen aaaaning om vad det är.

Ett slut på konflikten och fullständigt erkännande, är det urvattnat?
Har du överhuvudtaget någon aning vad du pratar om?
Det Saudiska initiativet kan du läsa om här på israelska utrikesdepartementets sida:
Länk.

1:47 fm  
Blogger Alicio skrev...

Guardian, NGO Monitor granskar endast "human rights NGOs in the Arab-Israeli conflict", så det är inte så konstigt att den inte tittar på NGO:s i Chile.

Läser du någonsin innantill?

2:04 fm  
Blogger Alicio skrev...

Guardian, vem som helst kan läsa om NGO Monitor på deras hemsida. Det är inte det som saken handar om, även om du naturligtvis försöker diskreditera budbäraren genom att alltid babbla om vem det är som säger något, istället för vad denne säger. HRW-rapporten är i detta fall väldigt bristfällig.

Gällande Genèveplanen (den saudiske diktatorns "fredsförslag"): de flesta bedömare är överens om att den inte innehåller något nytt. Israel ska tydligen återgå till de riskabla och osäkra vapenstilleståndslinjerna från 1949 (som rådde innan araberna starade krig igen 1967). I utbyte mot detta så kommer arabvärlden med vaga löften om "normalisering" med Israel. Det innebär att de kommer att vara vänliga nog att erkänna att Israel existerar.

Ingen seriös aktör har satt sina pengar på den "fredsplanen". Inte ens palestinierna.

2:16 fm  
Anonymous Guardian skrev...

Alico
Om NGO Monitor hade velat vara lite seriösa kunde man även ha granskat alla pro-israeliska NGO:s som även existerar….
HRW:s rapport var så fullödig att NGO-monitor inte vågade kommentera något av dess innehåll, utan istället försöker framställa det som om det är Israel som är den kränkta parten för att man med rätta blir kritiserad.
Om Staten Israel finner det så oerhört kränkande att kritiseras, så finns det ett enkelt botemedel – börja följa dom lagar som man själv varit med och ratificerat och att börja med att uppföra sig som det demokratiska föredöme man anser sig vara i regionen.

Genèveinitiativet planen är inte desamma som Beirut-deklarationen/det Saudiska förslaget.
Förkastandet av Saudiernas förslag belyser mer än väl vilka som är problemet och vilka som inte är intresserad av fred, vilket I-dagsläget illustreras väl av hur bosättarrörelsen och dess supportrar skämmer ut sig..

5:07 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan