Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-06-27

Ännu ett skäl till maktskifte


SvD:s ledarskribent Claes Arvidsson hade igår (26 juni pdf) en tänkvärd artikel om Sveriges Mellanösternpolitik, med följande slutord:

Det blir en skillnad med alliansen i regeringsställning. [En] borgerlig biståndsminister [skulle aldrig] beskriva Israels säkerhetsmur som "vansinnig och sjuk".

Och än mindre skicka mångmiljonbelopp från svenska skattemedel i bistånd till en terrororganisation. Ett maktskifte i Sverige kan i förlängningen vara bra även för Mellanöstern.


2 Comments:

Anonymous Anonym skrev...

En mycket bra ledare av Claes Arvidsson. Jag håller med honom i allt han skriver. Göran Persson tillhör den humanistiska verklighetsförankrade vänstern medan Aftonbladet tillhör brunvänstern.

10:00 fm  
Anonymous Anonym skrev...

Ehm... Jag tycker att ledarartikeln ifråga gör ett ganska förvirrat intryck, inte minst som Arvidsson tycks tro att ett gemensamt uttalande från de nordiska utrikesministrarna skulle bli markant annorlunda med borgerlig minister i Freivalds ställe. Det kan tänkas att våra nordiska grannar uppfattar detta som en smula arrogant.

Viktigare dock är att man frågar sig varför en borgerlig regering inte skulle komma med klumpiga utrikespolitiska uttalanden. Förutstätter du då att Maud "tokigheter" Olofsson och Mauricio "ut med packet" Rojas inte skulle få något inflytande i en sådan ministär? Eller att regeringsuppdraget skulle få dem att ta sig i kragen?

Det verkar som att den socialdemokratiska regeringen alltid jämförs med en idealföreställning om hur en borgerlig regering skulle ta sig ut. Det är inte särskilt rättvist.

10:58 fm  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan