Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-06-25

Internationell solidaritet mot Mugabe?


Indy Media Watch uppmärksammar de 200 000 fattiga människorna i Zimbabwe som har blivit hemlösa sedan landets diktator Robert Mugabe beslutat att riva en kåkstad utanför huvudstaden, utan att ordna med nya bostäder för de vräkta. Mugabes bulldozrar har hittills krossat två barn till döds under rivningarna.

Frågan som
Indy Media Watch ställer är varför inte International Solidarity Movement ställer sig framför Mugabes bulldozrar i ett försök att stoppa rivningarna av dessa hjälplösa människors hem. Det var ju precis så som ISM-medlemmen Rachel Corrie gjorde i det palestinska Rafah - men då för att hindra en israelisk bulldozer från att täppa igen en palestinsk vapensmugglingstunnel som användes av terrorister.


8 Comments:

Anonymous Roland Pettersson skrev...

En mycket bra fråga Alicio.

Varför känner vänstern ingen avsky när Robert Mugabe använder bulldozers för att förstöra tusentals människors hem?

Samma sak i Darfur i Sudan. Varför känner vänstern ingen avsky när araberna fördriver tusentals svarta urinvånare från deras byar?

Anser vänstern att svarta är av en sämre sort som man kan behandla hur som helst?

2:44 em  
Blogger Sosse STHML skrev...

Roland

Det är lite tröttsamt att ständigt behöva lyssna på att "vänstern" stödjer den palestinska terrorismen. Ja, det finns en högljudd och i media väletablerad grupp som driver de frågorna med en passion som gränsar till besatthet, men det överväldigande flertalet av dessa terrorkramare befinner sig så långt ut på den extrma vänsterkanten att det faktiskt är otillbörligt att försöka dra några vidare poänger på det. Jag skulle vilja hävda att för det överväldigande flertalet människor som anser sig vara vänster är gullandet med den islamisiska fascismen precis lika motbjudande som för flertalet borgligt sinnande debattörer här.

9:24 em  
Anonymous Snöfallet skrev...

Sosse STHLM:

skönt att höra, men varför märks det inte?

11:27 em  
Anonymous riyota skrev...

Din tolkning av det Israeliska murbygget kan ju tolkas p@ flera olika sa:tt. Nu kan det ju vara s@ att en grupp av ma:nniskor i Israel tolkar det som s@. Men samtidigt s@ finns det sa:kerligen flera andra perspektiv p@ hur muren uppfattas av palestinier p@ andra sidan.

6:37 fm  
Anonymous Anonym skrev...

Svaret är mycket enkelt:

Om inga amerikaner/israeler är inblandade i något i som pågår i Afrika (och på nåt vis kan beskyllas för det), så ger vänstern blanka fan i hur många människor som dödas... och det finns ju inga palestinier i Zimbabwe.

11:03 em  
Anonymous Anonym skrev...

Någon måste helt klart starta en sådan organisation! Det finns ju många liberaler med patos, så jag antar att t.ex. Alicio kan kalla till möte för mänskliga sköldar i Zimbabwe. För det kan väl inte vara så att han själv aldrig lyfter ett finger utan bara klagar på andra initiativ?

11:04 fm  
Blogger Alicio skrev...

Till Anonym 11.04: var den här kommentaren ett försök att förekomma frågor om var alla mänskliga sköldar som åkte till Israel och Irak är någonstans nu?

11:07 fm  
Blogger Niklas Lindgren skrev...

“Någon måste helt klart starta en sådan organisation! Det finns ju många liberaler med patos, så jag antar att t.ex. Alicio kan kalla till möte för mänskliga sköldar i Zimbabwe. För det kan väl inte vara så att han själv aldrig lyfter ett finger utan bara klagar på andra initiativ?”

Andemeningen i detta inlagget maste ju vara att gora nagonting, ja oavsett hur vansinnigt, kontraproduktivt, eller skadligt ar battre an att inte gora nagonting alls.
Det haller inte jag med om. Om valmojligheterna ar att vara mansklig skold at blodtorstiga terrorister eller mojligen Saddam , ja da valjer jag stolt att sitta pa min feta hack framfor TVn med en kall pilsner i naven.

10:30 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan