Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-05-18

SSU decimerat efter ny enkät


Det socialdemokratiska ungdomsförbundet SSU har nu bara drygt 19 000 medlemmar:

Efter de många uppgifterna om fusk med medlemsregistren, har SSU undersökt hur många av medlemmarna som vill vara kvar. Drygt 9.000 tackade då nej. Det motsvarar kring en tredjedel av medlemsantalet.

Av någon anledning framgår det inte hur många pensionärer, husdjur och anhöriga till avlidna som inte svarade alls på undersökningen. Så de står nog kvar som lyckligt ovetande medlemmar.

9 Comments:

Blogger Magnus skrev...

Inte för att försöka dra alla över en kam, men de här påminner mig om ett av mina favorit citat... sagt av en "djurrätskämpe"

"Men möss är ju också människor!"

Kanske är de lite så dom tänker i SSU? :)

8:33 fm  
Anonymous Jonas N skrev...

Alicio, 'medlems'enkäten var formulerad så att alla som fick den och önskade kvarstå i SSU behövde inte göra någonting.

Bara de som ansåg sig som felaktigt bokförda medlemmar skulle skriftligen svara.

Detta förutsätter givetvis både att de har fått enkätförfrågan, att de kan läsa den och att de har möjlighet att svara (och faktiskt gör det)

Det är det dom 9000 (vi nu har fått reda på) har gjort. Aktivt svarat och sagt: 'Tack, men Nej Tack!'

Bland de 19000 som inte svarat finns alltså de som medvetet vill vara medlemmar i SSU. Där finns de som aldrig har fått förfrågan till sin adress, de som inte kunna öppna brevet, de som inte kunde läsa det, de som inte kunnat returnera svarsposten, kort sagt alla avlidna, anhöriga, kaktusar, hus- eller gosedjur, dubbelbokförda etc.

11:51 fm  
Anonymous Anonym skrev...

MUF införde en åldersgräns för många år sedan. De som passerar 30 avföres automatiskt från medlemsregistren. Har SSU någonsin funderat på att göra detsamma?

För det andra vore det enda rimliga (om än självmordsmässiga) att stryka ALLA medlemmar som inte aktivt meddelar att de vill förbli medlemmar.

11:58 fm  
Blogger Alicio skrev...

Johan, hehe :)

12:14 em  
Blogger Humle och Dumle skrev...

Ja, tänk om det varit så att de som önskades kvarstå som medlemmar var tvungna att aktivt meddela detta. Då hade SSU varit färre än Norrtäljes scoutkår. De gamla elefanterna är snart bara skräp i hörnen. En ny tid är här.

3:28 em  
Anonymous Skatt är Stöld skrev...

Det verkar som SSU försöker slingra sig undan genom att bara fråga om man vill vara kvar eller inte. Det är aldrig vad frågan handlade om. Finns nog mycket folk sossefolk som vill vara med utan att betala.

Alltså, vad det handlade om är att massa medlemmar inte har BETALT sin medlemsavgift. SSU ska omedelbart skicka inbetalningskort för 2005 och helst även alla de andra tidigare åren. Sen ska SSU återbetala alla bidrag som det visar sig att de har myglat till sig från medlemmar som inte vill betala sin medlemsavgift.

SSU har en jättekassa på närmare 100 miljoner. Det är bara betala tillbaka. Det skulle ett företag fått göra som har bidragsmyglat. Skulle det mot förmodan innebära att SSU går i "konkurs" så får de skylla sig själva. Det skulle de tänkt på innan de slog sig in på brottslig verksamhet.

5:46 em  
Blogger Bulten i Bo skrev...

Bra att du tar upp denna fråga, Alicio.

Jag har på min blogg försökt avslöja den verkligt stora skandalen i denna fråga. Dvs hur kunskapen om SSU:s mygel som FPU/LUF har suttit inne med i 15 år (Enligt Fredrik Malms uttalanden i radion) varken har lett till någon polisanmälan eller avslöjande i massmedia.

Fredrik vägrar svara på mail till mig på denna fråga, än mindre skriva en koommentar i denna fråga på min blogsida. Kanske han lättare hittar hit (i goda vänners lag) och kan förklara hur detta gick till.

Låt oss hoppas det!

6:49 em  
Blogger Dico skrev...

När ska muf stryka de minderåriga medlemmar (typ hela msu) som gått med i berusat tillstånd efter att muf bjudit dem på sprit då?

Ungefär en lika relevant fråga.

Det är uppenbarligen inte bara möss som är människor. Jag minns en kaktus som muf hade som medlem en gång i tiden. Jag tror den gick ur när den var tvungen att gå med via telefon.

Men den kanske är med än...

8:18 em  
Anonymous Anonym skrev...

Bulten i Bo :
*** Fredrik vägrar svara på mail till mig på denna fråga, än mindre skriva en koommentar i denna fråga på min blogsida. ***

Vilken fräckhet! Har svensk trashväsnter inte egen Gestapo eller KGB

Lubbe Ferrysson - en bultexpert som har varit på Bultens blogg bara en enda gång.

9:59 fm  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan