Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-05-21

Saudisk dissident: Biblar bränns i arabvärlden


Dick Erixon har läst två artiklar som beskriver det monumentala hyckleri vi ser från regimer där man, som i Saudiarabien, beslagtar och bränner Biblar. Och där genomförandet av en kristen eller judisk gudstjänst eller vanlig missionsverksamhet är belagt med spöstraff, stränga fängelsestraff respektive döden. Religions- och yttrandefriheten är bland det finaste vi har. Och det är självklart att nedanstående demonstration i London igår ska vara tillåten så länge det inte uppmanas till våld, vilket tyvärr var fallet enligt This is London (via LGF):
Varför kan vi inte bara vara sams?


7 Comments:

Blogger Bulten i Bo skrev...

Får alla amerikanska militärer i Saudiarabien sina biblar beslagtagna?

Upprörande! Skulle bara fattas att dom spolar ner de belagtagna biblarna på toa också!

8:52 em  
Blogger Alicio skrev...

Anklagelserna är inte nya. De är hemska, men redan utredda 2002.

8:56 em  
Blogger Humle och Dumle skrev...

Läs koranen så kommer ni att förstå. Så länge man inom islam undertrycker debatt och möjligheten att ifrågasätta företeelser i samhället kommer dessa människor och länder aldrig att utvecklas. Dick Erixons inlägg om hyckleriet i västmedierna är underbara, till skillnad mot Bosse Bult som bara tycks behärska konsten att raljera. När skall vi få se ett balanserat inlägg från denna man.

9:19 em  
Anonymous david skrev...

Eller kvinna?

5:56 fm  
Anonymous Anonym skrev...

En gång använde jag en kopia av Dali Lamas tankar för att torka golvet men blev helt förbannad när min klasskamrat gjorde en kollage av Om moralens härstamning av Nietzsche. Man undrar om man har också begått någonslags monumentalt hyckleri.

8:27 fm  
Blogger Marcus Olausson skrev...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

1:21 em  
Anonymous Marcus Olausson skrev...

[Modererad kommentar nedan/Alicio]

Jag såg filmen Boondock Saints för första gången härom dagen. Det är en hyfsad film (tack vare William Dafoe) men hade de katolska inslagen bytts ut mot muslimska hade nog filmen givit ett mer obehagligt intryck.

1:32 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan