Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-05-09

Öppet brev kritiserar firandet i Moskva


Financial Times har publicerat ett öppet brev som undertecknats av 71 fd sovjetiska dissidenter och andra politiker och internationella personligheter. Utkastet har gjorts av den USA-baserade organisationen Project on Transitional Democracies. Man kritiserar skarpt valet att bevista firandet av segern mot Nazityskland i Moskva, med tanke på den negativa demokratiska utvecklingen i Ryssland på senare år.

Bland undertecknarna finns Andrei Sacharovs fru Elena Bonner och Litauens första president Vytautas Landsbergis, och det går att läsa ett längre utdrag hos nyhetsbyrån AFP.

Sex decennier efter nederlaget för den fascistiska despotismen i Europa är Rysslands egna medborgerliga rättigheter, politiska frihet, rättssamhälle och demokratiska institutioner extremt svaga och sköra, om de överhuvudtaget existerar. [...]

Vi uppmanar USA:s och Europas högsta företrädare, som åker till Moskva för att övervara dagens evenemang, att ta upp vår djupa oro över söndervittringen av de demokratiska och rättsliga principerna i dagens Ryssland.


4 Comments:

Blogger Frankie skrev...

Liberalerna i säng med terrorister
Eftersom dagens liberaler väljer att kalla lögner och förtal om kommunister för objektiv granskande journalistik så är det dags att syna liberalernas lik i terroristgarderoben.

http://kashimashita.blogspot.com/2005/05/liberalerna-i-sng-med-terrorister.html

3:39 em  
Blogger Alicio skrev...

Hankins, jag skulle uppskatta om du höll dig till ämnet, som är kritiken mot Ryssland och firandet av nazisternas kapitulation.

3:43 em  
Blogger simulev skrev...

OMG... time to dust off Lars Drake deleriums again?

6:12 em  
Anonymous Anonym skrev...

Är det kanske Marcus Hankins, den blonde ariern från sourze? :)
En kille som känner hatet svalla när man kritiserar Ryssland ö.h.t.

10:12 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan