Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-05-03

När vänstern bekämpade all slags intolerans


Johan Ingerö berättar i ett välskrivet och lågmält inlägg om sitt tidigare engagemang inom vänstern, på den tiden då den bekämpade alla sorters rasism, inkl. antisemitismen.

Men nu skräms han av det han ser i delar av rörelsen.


(För mer läsning rekommenderas den här artikeln och den här artikelsamlingen. Läs också metoden med de tre D:na för att urskilja antisemitism från legitim politisk kritik).

9 Comments:

Blogger Bulten i Bo skrev...

Trams! Jag stödjer yttrandefrihet och i den ingår såväl Ahmed Ramis som Pastor Åke Gresn rätt att få göra bort sig!

Likaså är jag kritisk till Israels politik och detta är jag oberoende vilken DNA-basparsföljd det är hos mäniskorna som står för förtrycket!

6:31 em  
Anonymous Øyvind Larssen skrev...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

7:56 em  
Anonymous Anonym skrev...

Om du, BiB, stödjer rättigheten att göra den sorts yttranden som består av intolerans och öppen rasism så är det inte bara fråga om att någon har "gjort bort sig". Det handlar om brott mot lagen; i Ramis fall blev han fälld för hets mot folkgrupp.

Det du säger är att du inte är emot hets mot folkgrupp. Ingenstans? Inte i Rwanda heller? Var det bra i Sydafrika under apartheid? Håller inte med.

Undrade hur länge det skulle gå innan du började briljera med "DNA-basparsföljden" igen. Och så kom det. Duttigt!

För att säga sig vara oberoende av DNA-basparsföljd så är du underligt beroende av att ständigt älta det. Methinks you protestest too much?

Och så är det då den lilla men viktiga detaljen att palestinska ledare själva står för det mesta förtrycket och för att ha dragit olycka till sitt folk genom sitt vidriga beteende, brotten mot mänskligheten, terrorismen mot egna och andra, som du inte borde vara okunnig om.

Sorry, men ditt inlägg var lågt. Eller gjorde du bara bort dig?

Mvh,

A-K

5:00 fm  
Blogger Bulten i Bo skrev...

Prcis A-K, och om du läser min blogsida kan du se att jag tycker att de lagar som Ahmed Rami och Pastor Åke Gren fälldes för, strider mot yttrandefriheten.

Därför är jag mot dessa lagar. Men självklart ska lagarna tillämpas så länge de gäller, inte tu tal om det.

På denna sida medverkande Simulev har av Carl Bildt anklagats för att vara hetsare till "genocide" och jag antar att han är näste person A-K vill ha inför skranket?

8:11 fm  
Anonymous Oivind Larssen skrev...

[Oivind Larssens kommentar ovan innehöll en lång internetadress som förändrade sidans layout. Jag publicerar den här med hyperlänk istället / Alicio]

Manuell trackback

11:46 fm  
Anonymous Anonym skrev...

Först, BiB, du antar igen och dina antaganden får förbli spekulationer då det drar från ämnet och...

...emedan jag har blivit immun till dina antaganden då du använder konvoluterad logik som ofta inte stämmer med verkligheten.

Du får alltså komma med direkt citat av vad simulev skrev, inte vad Bildt sa att han skrev eller hur han tydde det simulev skrev, om jag ska kunna ta ställning.

Vill du inte ha någon begränsning på yttrandefriheten, undrar jag? Du ser kanske att en yttrandefrihet gone wild kan förtrycka en folkgrupp och
bidra till uppvigling mot människor? Men du vill inte göra hets mot folkgrupp olagligt. Håller inte med. Jag tror vi behöver en lag.

A-K

12:55 em  
Blogger Alicio skrev...

A-K, ett litet tekniskt tips: istället för att göra anonyma inlägg med underskrift, så kan du trycka på "Other" när du skriver din kommentar. Där kan du skriva in A-K på första raden. Annars kan du också registrera dig på Blogger och få ett användarnamn.

Tack förresten för alla dina bidrag. De är bra och välskrivna!

1:05 em  
Anonymous Anonym skrev...

I en av Alicios länkar kan man läsa följande: An important issue is the distinction between legitimate criticism of policies and practices of the State of Israel, and commentary that assumes an anti-Semitic character. The demonization of Israel, or vilification of Israeli leaders, sometimes through comparisons with Nazi leaders, and through the use of Nazi symbols to caricature them, indicates an anti-Semitic bias rather than a valid criticism of policy concerning a controversial issue.

Av det kan man dra slutsatsen att de judiska bosättare som använder samma nazikarikatyrer också är antisemiter?

2:23 em  
Anonymous A-K Roth skrev...

Tack Alicio, för teknisk hjälp till en
ledtrådslös, en klolös. Ska härmed pröva mitt första Other.

Jag är då officiellt inte anonym eller mindre anonym? Och folk som Jinge kan tom nedlåta sig att svara? Halleluja!

Kan man registrera sig som blogger fast man inte har nån blogg? Won't wonders never cease!

A-K

3:40 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan