Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-05-17

Mer om skändning


De vämjeliga uppgifterna om att en koran hade skändats, vilket orsakade upplopp från Afghanistan till Gaza, har nu visat sig sakna trovärdighet. För att vara riktigt säker har nu bloggaren Tom Paine gjort en lång empirisk studie i tre faser med en annan bok för att se om det ens hade varit möjligt.

Men skändning av heliga böcker på andra sätt har förstås inträffat flera gånger. Exempelvis när palestinska terrorister använde Bilbeln som toalettpapper och urinerade i Födelsekyrkan i Betlehem, där de hade gömt sig och tagit flera munkar som gisslan (läs Sayed Anwars rapporter i
Washington Times och denna BBC-rapport):

En av munkarna, Narkiss Korasian, berättade efteråt till reportrarna: "De stal allt. De öppnade dörrar en efter en, och stal allt...De stal våra böneböcker och fyra krucifix...de lämnade inte kvar någonting [...]"

De palestinska krigarna som hade befäst sig i Födelsekyrkan lade beslag på kyrkans matvaruförråd och "åt som glupska monster" tills maten tog slut, medan de 150 civilpersonerna fick gå hungriga. De svepte öl, vin och Johnnie Walker-whisky som de hittade i prästernas rum, obekymrade av islams alkoholförbud. Frossan varade i ungefär två veckor in i den 39 dagar långa belägringen, då mat och dryck tog slut, enligt berättelser från fyra Grekisk-ortodoxa präster som var fast där inne under hela episoden. De Ortodoxa prästerna och ett antal civilpersoner sade att de beväpnade männen skapade en atmosfär av rädsla.

Även i de Romersk-katolska delarna av kyrkan fanns bevis för nonchalans mot religiösa normer. Katolska präster sade att några Biblar hade rivits sönder och använts som toalettpapper, och flera sakramentala värdeföremål hade tagits. “Palestinierna tog kandelabrar, ikoner och allt som såg ut som guld", sade en Franciscanermunk, Nicholas Marquez, från Mexiko.

När ska Mahmoud Abbas krävas på en ursäkt?


18 Comments:

Blogger Bulten i Bo skrev...

Alla är visst inte helt övertygade om att historien om koranen är osann. ("Hat tip".: Alicio)

Och den muslimska diktaturen och tillika talibankompisarna som misstror USA, dom har verkligenmassförstörelsevapen. Så det vill nog till att den där utredningen om fallet hålls i alla fall.

7:26 em  
Blogger Alicio skrev...

Bulten, jag tror aldrig att alla kommer att övertygas. Så är det bara. Läste du förresten detta, från Pakistans informationsminister:

"They should understand the sentiments of Muslims and think 101 times before publishing news which hurt feelings of Muslims."

Informationsministrar finns, så vitt jag vet, endast i diktaturer. Och den pakistanska regimen är impopulär band landets islamister pga dess samarbete med USA, så den försöker antagligen att postionera sig.

Och jag är inte helt okritisk till flatheten mot Musharraf-regimen.

7:35 em  
Anonymous Anonym skrev...

För att travestera en klyscha från presidentvalet:
Newsweek lied, people died...

7:37 em  
Blogger Joseph skrev...

Bulten, oväntat... givetvis kommer inte Newsweeks tillbakadragande av storyn basuneras ut på gatorna i Pakistan där många fortfarande tror att Mossad och CIA låg bakom 9/11.

Och med den mediekultur som finns i de flesta länderna runt mellanöstern/asien antar de som hör om tillbakadragandet bara att Newsweek backat pga av press från Bush administrationen.

7:39 em  
Blogger Bulten i Bo skrev...

Bulten, oväntat... givetvis kommer inte Newsweeks tillbakadragande av storyn basuneras ut på gatorna i Pakistan där många fortfarande tror att Mossad och CIA låg bakom 9/11.

Tillbakadragande, vad jag vet har bara deras anonyma källor fått kalla fötter. Helt klart att historien var osann är det inte. Frigivna brittiska fångar från Guantanamo har vad jag hört bekräftat påståendet.

(Kan jämföras med USA:s snack om fransmän och ryssar i "food-for-Oil" programmet, där källan anses vara icke platsangiven Tareq Aziz. Som alltså mycket väl kan vara i Uzbekistans tortyrgrytor där experterna säkert kan få offren att erkänna att mormor låg bakom 11/9)

Alicio har visst inga höga tankar om USA:s allierade Pakistan heller. Verkar inte finnas så mycket demokrati i den där "coalition of the willing"?

8:25 em  
Anonymous Arthur skrev...

Hur många skulle dödas om det avslöjades att en Bibel skändats?

10:53 em  
Blogger Alicio skrev...

Bulten skrev: "Alicio har visst inga höga tankar om USA:s allierade Pakistan heller. Verkar inte finnas så mycket demokrati i den där "coalition of the willing"?

Sedan när ingick Pakistan i The Coalition Of The Willing?

Lista från Heritage Foundation,

Lista från BBC.

10:57 em  
Blogger Bulten i Bo skrev...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

11:09 em  
Blogger Bulten i Bo skrev...

Ja, se på fan! Du har rätt Alicio!

Mellan "Norway" och "Philipines" är det lika tomt som det är på frihetsälskande och krigsvilliga demokratier mellan "Iceland" och "Italy"!

Men dom hjälpte till i kriget mot Afghanistan i alla fall, så lite "willing" får man nog säga att dom är. Till skillnad från diktaturkramarna mellan "Iceland" och "Italy"!

11:12 em  
Anonymous Anonym skrev...

allvarligt talat, vem fan bryr sig om de stoppat upp ett krucifix i röven på johhny knoxville eller gjort surströmming på torahn?? sist jag kollade i lagboken var det tillåtet att häda. men musselmännen kanske ska ha särbehandling här oxå? vilken jävla idioti, stingsliga troende får faktist lugna sig och flytta fokus lite - använd energin till att göra en tändstickstavla eller något annat kreativt istället.

/keyzer söze

1:41 fm  
Anonymous JohannaV skrev...

Dubbelmoralen är skriande. Var är raseriet när kristna och judiska symboler skändas och när kristna och judiska civilpersoner kidnappas?

Det verkar också som om västerländska vänsterskribenter tycker att det är mer fasansfullt att behandla en koran (som för majoriteten av världens befolkning bara är en bok bland andra) respektlöst än att misshandla och döda människor.

När kommer massmedieeliten be om ursäkt för att de spridit en historia utan att kolla sanningshalten först?

När kommer de muslimer som trott på denna skröna och piskat upp rasistiska hatstämningar mot icke-muslimer att förbehållslöst och ödmjukt be om ursäkt?

11:33 fm  
Anonymous Anonym skrev...

**** Tillbakadragande, vad jag vet har bara deras anonyma källor fått kalla fötter. Helt klart att historien var osann är det inte. Frigivna brittiska fångar från Guantanamo har vad jag hört bekräftat påståendet.****

He, he, he, ”anonyma källor”, ”vad jag hört”. Folkrättsexperter från svensk trashvänster har samma krav på bevis som muhammedanska fundamentalister.

Lubbe Ferrysson - en bultexpert

12:31 em  
Anonymous Anonym skrev...

Kulturer är olika och därför har de också olika värde. Den västerländska kulturen med sekularisering, marknadsekonomi och respekt för individuella friheter är överlägsen. Som exempel kan den acceptera utställning om Jesus som bög i deras kyrkor utan kravaller eller dödsdomar.
Dödsdomar eller upplopp vid angående påstådda brott mot heliga böckerna, eller sanningarna, symboliserar skräpkulturer. Skräpkulturer skapas av totalitära system. I kommunismen har Lenins verk samma status som Koran hos mohammedaner eller Mein Kampf hos nazister. Lägger man till andra attribut som hedersmord (de finns både i nazismen och kommunismen), total lydnad, förakt för individen, är det naturligt att en politruk, en gaulleiter och en mulla förstår varandra och betraktar västerländsk demokrati som fiende.

Lubbe Ferrysson

12:31 em  
Blogger Bulten i Bo skrev...

Till Lubbe, du är väl medveten om att även Watergateskandalen avslöjades med anonyma källor ("deep throat")? Amerikansk press jobbar ofta så, på gott och ont.

Sen att man inte bör utsättas för fängelsestraff eller repressalier pga "anonyma vittnen" det är ju en helt annan sak.

Den västerländska kulturen med .... respekt för individuella friheter är överlägsen.

Absolut, och här kommer vi ju in på det väsentliga i berättelsen. Eftersom Guantanamofångarna inte har dömts i någon rättegång ska de ju friges, enligt västerländsk rättstradition.

Då kan fångvaktarna åka hem till USA och spolar ner koran-sidor i sina egna amerikanska WC. Medan fångarna kan åka hem och spola ner vad de anser lämpligt; Frontpage magazine, Washington Times, Bibeln, Toran, eller vad de nu finner lämpligt för ändamålet.

7:09 em  
Anonymous Anonym skrev...

***** Till Lubbe, du är väl medveten om att även Watergateskandalen avslöjades med anonyma källor ("deep throat")? Amerikansk press jobbar ofta så, på gott och ont.
Sen att man inte bör utsättas för fängelsestraff eller repressalier pga "anonyma vittnen" det är ju en helt annan sak****

Inlägget handlade on ditt sätt att debattera, inte om Watergate eller repressalier. Man kan kritisera den amerikanska pressen för mycket, men den står ändå skyhög över din skräpnivå i debatterna. Jag får citera en annan debattör som beskrev ditt sätt att debattera :
”Bulten i Bo” skrev tidigare utan signatur och under eget namn. Det gör han inte längre. Har man gjort bort sig och därmed bränt sitt namn, då är det praktiskt att nätet tillåter signaturer. På det sättet kan man tappa ansiktet hur många gånger som helst! Efter varje ny blamage börjar man om som född på nytt och under ny benämning. Inga gamla skulder hänger på den som lever under nytt namn!
”Bulten i Bo” hade fanatiska beviskrav. Alla debattörer från det motsatta lägret skulle på juridiskt hållbart sätt kunna bevisa och belägga varje uppgift som inte passade honom. Det var ett oeftergivligt krav. Beviskravet gällde tyvärr bara motståndarnas uppgifter. Hans krav på sig själv vad gäller källuppgifter var betydligt slappare.

**** Absolut, och här kommer vi ju in på det väsentliga i berättelsen. Eftersom Guantanamofångarna inte har dömts i någon rättegång ska de ju friges, enligt västerländsk rättstradition. **

Att hålla en individ i förvar, väntande på en rättegång eller frikännande strider inte mot västerländsk rättstradition. Dessutom får muhammedanerna möjlighet till arbetsfri inkomst i form av skadestånd. Den chansen får aldrig fångarna på Kuba, Kina, eller i Nordkorea. Men där lider Bulten av blindhet.

*** Då kan fångvaktarna åka hem till USA och spolar ner koran-sidor i sina egna amerikanska WC. Medan fångarna kan åka hem och spola ner vad de anser lämpligt; Frontpage magazine, Washington Times, Bibeln, Toran, eller vad de nu finner lämpligt för ändamålet. ****

Jag trodde att på toaletten använde man toapapper. Men svensk trashvänster har andra vanor. Det beror på intellektuell läggning och respekt för andra individers tro.

Lubbe Ferrysson

9:44 fm  
Blogger Bulten i Bo skrev...

Är länkar till Dagens Eko också förbjudna, eller?

11:55 em  
Blogger Bulten i Bo skrev...

Att hålla en individ i förvar, väntande på en rättegång eller frikännande strider inte mot västerländsk rättstradition

Jo, att hålla någon fängslad 4 år utan att så mycket som rikta en anklagelse mot personen eller låta denne få hjälp av advokat, det strider definitivt mot västerländsk rättstradition

11:58 em  
Blogger Alicio skrev...

[ASO:s kommentar innehöll en lång internetadress som förändrade sidans layout. Jag postar kommentaren här med en hyperlänk istället / Alicio]

ASO said...

Johanna V,

Väl sagt. Detta är pudelns kärna.

Hyckleriet bland vissa muslimer är extremt påfrestande. På flera plaster - däribland Irak - har islamisterna inte dragit sig för att använda moskéer som både skyttevärn och vapendepåer (exempelvis under stridigheterna i april 2004).

I Saudiarabien riggades ett exemplar av Qur'an med sprängämnen i slutet av 2003:
Länk.

Två brittiska muslimer gjorde detsamma på väg in i Israel före attentatet mot Mike's Place i Tel Aviv häromåret:
Länk

Vem protesterade?

Vad värre är att världens muslimer ännu inte har rest sig i gemensamt motstånd mot att somliga "bröder" skändar LIVET med alla dessa självmordsdåd, videofilmade halshuggningar och attentat. Efter 11 september har man gång på gång kunnat läsa hur högt uppsatta "religiösa ledare" inte bara "förklarar" dessa handlingar utan även försvarar dem.

En sak har jag lärt mig: bara för att man uppträder i turban behöver man inte vara en helig man...

2:22 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan