Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-05-13

Lästips: en titt på historien


Två läsvärda artikelserier startas just nu med inriktning på historien och vad vi drar för slutsatser från den.

Bloggen Sömnlösa nätter har redan skrivit två stycken om islamismens historia, baserade på egna akademiska studier och expertisen från en av Sveriges mest framstående religionshistoriker: Del 1, Del 2.

Den andra artikelserien går att läsa på bloggen Subjektiv.se, som skärskådar marxisten Åsa Linderborgs märkliga läsning av historien: Del 1.

7 Comments:

Anonymous Anonym skrev...

Tack för länken till "Historien enligt Linderborg del I". Det var en mycket sansad och klar artikel. Åsa är tillintetgjord, sakligt och grundligt avslöjad som den enkel propagandist hon är.

9:47 fm  
Blogger Magnus A skrev...

Instämmer i detta tack till länken!

2:59 em  
Blogger Bulten i Bo skrev...

Bloggen Sömnlösa nätter har redan skrivit två stycken om islamismens historia, baserade på egna akademiska studier och expertisen från en av Sveriges mest framstående religionshistoriker

Här kan vi se ett typexempel på högerns bloggrundgång och hur Alicio i Underlandet fabulerar!

"Islamismens historia" har skrits av en person som påstår sig ha halkat igenom en 20p-kurs i ämnet. "Sveriges mest framstående religionshistoriker" har inte gett någon sanktion till de alster denne amatör har hittat på!

7:52 em  
Anonymous Anonym skrev...

Har du själv några högskolepoäng, BiBi?

Niclas
Journalist, Stockholm

8:29 em  
Blogger Bulten i Bo skrev...

Till journalist-Niklas

(vad jag gillar alla dessa signaturer som inte verkar bidra till någonting i bloggvärlden, förutom att punktmarkera mig)

Ja, jag har högskolepoäng!

9:47 em  
Anonymous Anonym skrev...

Bra, BiBi. Vore kul att se dig använda dem någon gång. Och oroa dig inte, jag följer inte dina steg särskilt noga. Det finns ingen större anledning. Vad beträffar "alla dessa signaturer som inte verkar bidra till någonting i bloggvärlden" så känns det som om stenen just flög med våldsam fart genom glashuset. So long.

Niclas
Journalist, Stockholm

9:55 em  
Anonymous A-K Roth skrev...

Intressanta länkar. Har bara en kommentar, ett minne av en person som personligt berikat. (Bulten slipper läsa då han ogillar kommentarer och själv aldrig kommenterar.)

Termen "lend-lease programmet" gjorde att jag kom ihåg min vän Betty som var svenskättling och en WASP under WWII. Hon var en äldre dam som försökte (knaggligt) lära sig svenska. Kvinnorna i WASP skötte transport av plan inom landet så manliga piloter frigjordes för kriget. Många kvinnor miste livet under träningen. De fick också kämpa på senare år för att få veteran-status! Betty lärde sig flyga många olika sorters plan och var sky-writer i sitt första civila jobb.

En gång talade hon om att de hade levererat plan till Alaska där sovjetiska kvinnliga piloter hämtade. När jag googlade såg jag att det gjordes just under lend-lease programmet.

Denna Betty, nu bortgången, kom till svensklektionen mycket upprymd en gång. Hon hade hyrt ett litet plan i Florida på semestern och sa: "I can still loop the loop"! Då var hon nog i 70-årsåldern.

1:50 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan