Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-05-15

Extremist startar bluffbloggen "Rasistvakt"


Det har startats en anonym blogg med namnet "Rasistvakt", som säger sig vilja "granska" olika bloggar för rasism.

De som just nu "granskas" är undertecknad samt Den Svenske Nationalsocialisten, globaljuggler, Info-14, IsraellyCool, Israpundit, Little Green Footballs, Louise P, Maskilim, MEMRI, Nationaldemokraterna, Nationalsocialistisk Front, Palestine Facts, Stockholm Spectator, Invandring.se, Sverigedemokraterna och Sømnløsa nætter.

Lägg märke till hur mainstreambloggarna (i fetstil) sammanförs med rasistiska sajter av typen Info 14. Tydligen anser bloggaren bakom "Rasistvakt" att man måste "granska" Info 14 för att kunna avgöra att den är rasistisk. Det säger allt om skribenten själv.

Jag behöver troligen inte betona att Alicio i Underlandet aldrig har och aldrig kommer att acceptera rasism. Jag motsätter mig all form av hat mot grupper. På denna blogg kritiseras åsikter, politik och ideologier.

Personen bakom "Rasistvakt" har extrema åsikter om judar, Israel, USA och exempelvis Mellanösternkonflikten, men har aldrig lyckats argumentera i sakfrågorna. Då tar han istället till den här typen av metoder.

Jag vet f.ö. exakt vem det är som driver bloggen, bl.a. eftersom vederbörande gjorde ett illa dolt erkännande i hotfullt mail till mig igår. Det är en stalker som länge har trakasserat mig och flera andra liberala bloggare, och som förtalar och bryter mot Personuppgiftslagen. Konstigt nog har motbjudande inlägg om "Det Judiska Dilemmat" eller Israel som en naziststat inte tagits upp för "granskning". Mycket mystiskt. Not.

Bloggaren i fråga anser att fördömande av terrorism och religiös fanatism är "rasism", men bara om det rör islamistisk terror. Enligt hans logik skulle exempelvis den domstol som dömde de två irakierna för terroristbrott i Sverige också behöva "granskas". Däremot har han själv skrivit både långt och väl om exempelvis "judisk terror", men med vidriga der Stürmer-liknande bilder och associationer.

Vederbörande har också satt i system att i turordning trakassera bloggare som han inte instämmer med. Det är den lägsta formen av bloggande. Metoden som den bloggaren har använt under flera månader har fördömts av de flesta i bloggvärlden, inklusive av bloggare med hjärtat långt till vänster. Flera personer har offentligt berättat och kommenterat om hur de har utsatts, och hur "internettrollet" beter sig avskyvärt. Läsare uppmanas att ignorera den här bluffen och ta avstånd från den ökände marodör som ligger bakom.

Läs också på Sömnlösa Nätter och Louise P.

UPPDATERING 15/5 kl. 21.43

Maskilim berättar också om den vämjeliga kampanj som ett litet antal hatbloggar bedriver, och som påminner om en kanske inte helt svunnen tid i Europa.

UPPDATERING 16/5 kl. 00.13

Den ökände bloggaren (alla vet vem det är) har nu tagit bort materialet och lagt ned sin bedrägliga sida. Sannolikt tack vare den avsky som nästan hela bloggvärlden visade honom. Hans sjuka trakasserier kommer dock sannolikt att fortsätta under andra former på hans "officiella" blogg. Jag hoppas att så många som möjligt, som värdesätter ett civiliserat samtal, tar avstånd från honom och hans olagliga smutskastnings- och uthängningsmetoder även där.

19 Comments:

Anonymous Johnny skrev...

Vem, vem? :-)

2:06 em  
Anonymous David skrev...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

2:29 em  
Blogger Roland Pettersson skrev...

Jaha och då har den tidigare ouppmärksammade bloggen Rasistvakt fått uppmärksamhet via en välbesökt blogg. "Smart"

3:04 em  
Anonymous ASO skrev...

En rasist som säger sig vilja vakta rasister...

Ett sätt att tackla den här typen av figurer är att praktisera den gyllene regeln / budskapet i Bergspredikan (vilket naturligtvis förutsätter att man tror på alla människors lika rätt och värde):

Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, skall ni också göra för dem.

Den vanligaste formen av rasism idag tar sig uttryck i valet av olika moraliska måttstockar beroende på en människas bakgrund, hudfärg och etniska tillhörighet. Denna "dubbla standard" är också det avgörande incitamentet för den institutionaliserade diskriminering som nu frivilligt eller ofrivilligt omhuldas i Sverige (som liksom all rasism är baserad på kollektivistiska principer).

En person som exempelvis säger sig vara emot en judisk stat men som samtidigt försvarar en palestinsk är enligt min mening både rasist och antisemit (enligt den vedertagna definitionen).

3:20 em  
Blogger Tor skrev...

Jag visste inte att den nämnde bloggaren hatade Louise P och globaljuggler. Men som sagt en psykopat hittar alltid nya väderkvarnar att slåss emot.

Det är ju väääldigt konstigt att inga vänsterbloggar granskas...mycket konstigt!

3:29 em  
Blogger Alicio skrev...

Roland, marodören hade skickat in inlägget till en aggregator (dvs "pingat" inlägget), vilket innebär att det läses av många. Därför tog flera av oss beslutet att exponera bluffen.

Jag hoppas nu att de som driver aggregatorerna blockerar ut smutskastningsbloggen.

3:31 em  
Blogger Roland Pettersson skrev...

Alicio skall du verkligen bemöta alla rättshaverister och därmed ge dom status som värdiga motståndare? Ignorera!

3:58 em  
Anonymous David skrev...

Ignorera? Ignoransen dog med ancien régime i slutet på 1700-talet, min vän.

Jinge är inte så keen på att svara/publicera inlägg och kommentarer. Om du läser detta så tycker jag att du borde sluta censurera och acceptera argument som har lite diversitet.

4:18 em  
Blogger Roland Pettersson skrev...

David. Grattis. Om det nu är Jinge som ligger bakom bloggen Rasistvakt så har du gett honom uppmärksamhet som han inte kan få genom sin egen blogg.

4:24 em  
Blogger Frankie skrev...

Ok, för mig som är relativt ny i blogosfären undrar man ju vem denna Jinge är och vad han gjort för att flera av er verkar ha nåt slags personlig intifada mot honom. Om han brutit mot lagen hoppas jag att du Alicio polisanmält detta?

4:33 em  
Anonymous Louise skrev...

Hankins: 'personlig intifada' kommer inte ursprungligen från de attackerade.

Jag har personligen inte haft ett dyft med personen i fråga förutom en neutral kommentar i hans blogg för flera månader sedan som han raderade.

4:57 em  
Blogger Alicio skrev...

Hankins, jag har inte nämnt några namn. Men generellt kan jag säga att jag har försökt att ignorera den som trakasserar mig ända sedan dennes attacker började helt plötsligt i november 2004.

Och han håller fortfarande på. Bl.a. genom att förtala mig, och göra uthängningar av mig (i brott mot Personuppgiftslagen) på sin olagliga hatblogg, samt genom att skicka mailhot.

Och minst ett 15-tal andra bloggare har utsatts, av honom och av en annan stalker.

Självklart diskuteras rättsligt efterspel, vilket initieras när det bäst passar mig.

5:17 em  
Anonymous david skrev...

Roland, jag förstår att han får uppmärksamhet. Men jag tror och hoppas att de som besöker hans 'blogg' också använder sitt sunda förnuft och sitt intellekt för att argumentera honom.

En debatt med en människa som inte kan debattera är iof lite 'tricky' men jag tror att han snart också inser att han inte har något som helst stöd för sina extrema åsikter. En debatt är hursomhelst det mest effektiva sättet att bekämpa extremism och hat.

Ignorans föder bara extremismen eftersom den då får en slags 'underdog'-stämpel och dessutom blir anhängare ofta än mer beslutna att bekämpa vad det nu är dem bekämpar.

Lycka till med ditt lilla korståg, J!

/d

6:59 em  
Blogger Daniel, subjektiv.se skrev...

jisses. jag blir ...stum. "Rasistvakt" är nog det mest korkade jag har sett i den svenska bloggvärlden någonsin.

7:13 em  
Anonymous Anonym skrev...

Men Internet fick till och med dårar vingar.

Lubbe Ferrysson

7:30 em  
Blogger simulev skrev...

Eeehr, is it only me or does it seems it's down now, with deleted posts, and no main message any more?

10:26 em  
Blogger deep|ed skrev...

Re: ASO

Du kan din bibel dåligt:
Det är allt vad ni vill att människorna ska göra mot er ska ni göra mot dem.

11:15 em  
Anonymous ASO skrev...

> Monkeys

Jag skrev "gyllene regeln" för att understryka den vidare meningen. I sanningens namn förekommer ingen direkt preposition alls i Bibeln (åtminstone inte i mitt exemplar):

Allt vad I viljen att människorna skola göra eder, det skolen I ock göra dem (Matt. 7:12).

Oavsett detta, vad tycker du om själva ämnet?

2:10 em  
Anonymous A-K Roth skrev...

Originalet i GT säger väl ungefär, "vad som är förhatligt för dig, gör inte mot andra"?

6:19 fm  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan