Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-05-24

Dolda kameran


Bilderna på Saddam Hussein i sin cell har ännu inte givit upphov till de blodbad som förutspåddes av somliga. Fler bilder hittas här.8 Comments:

Anonymous Roland Pettersson skrev...

Våra skruvade mainstream media lurar nu tydligen i en massa svenskar att Saddam Hussain är en man som irakierna tycker att man skall visa respekt.
Faktum är ju att dom 60 % av irakierna som är arabiska shiamuslimer, plus dom 20 % som är kurder, plus en jäkla massa av dom resterande 20 procenten som är arabiska sunnimuslimer, verkligen hatar monstret Saddam och tycker att kalsongbilderna på honom är en härlig revansch på en tidigare självutnämnd gud.

9:21 em  
Blogger Bulten i Bo skrev...

Och du har varit där och frågat dom, hör jag?

10:32 em  
Anonymous Roland Pettersson skrev...

Bulten, nej jag har inte varit där och frågat men jag tror på dom samstämmiga uppgifter jag läst i internationell press (svensk press litar jag inte på).
Har du några uppgifter om att Saddam är populär hos shiamuslimerna och kurderna som du kan dela med dig av?

11:03 em  
Blogger Alicio skrev...

Håller med dig Roland. Det är däremot uppenbart att man skulle få ett helt annat gensvar om man frågade vad svenskarna tycker om Saddam. En större andel än vad man tror skulle nog säga att de föreslår honom framför Bush. Vilket är helt sanslöst.

11:12 em  
Anonymous Anonym skrev...

Bulten :
*** Och du har varit där och frågat dom, hör jag? ****

Debatthaverist Bulten ifrågasätter vissa uppgifter. Själv har han ingenting bättre att komma med. Beviskraven som gäller andra, gäller inte Bulten. Så har det alltid varit. "Bultologi" är vänsters främsta tillgång.

Lubbe Ferrysson

10:12 fm  
Anonymous Olaus Petri skrev...

Har Bulten en egen alternativt annan idé om hur Saddams styre uppfattats av irakierna? Jag är idel öra!

Således ännu ett ormkok från Lögnebergas demokratiska tankesmedja? Eller har du som vanligt ankrat i fosterställning? Tyvärr verkar alla förlossningar från det stadiet bli sällsynt vedervärdiga sätesbjudningar. Så även i detta fallet misstänker jag.

12:24 fm  
Anonymous Anonym skrev...

Saddam Hussein är, hur man än vrider och vänder på diverse juridiska resonemang, en av 1900-talets mest blodtörstiga tyranner. Han startade PERSONLIGEN två större krig, med nån *miljon* offer (mest irakier och iranier förstås, men också många många tusen kurder).

Hussein och hans söner var, enligt alla rapporter från vittnen som kände dem, synnerligen förtjusta i att själva mörda, våldta och tortera folk.

På samma gång höll Saddam Hussein igång en omfattande propaganda som spred en genomfalsk bild av honom som pan-arabisk frälsare, from pilgrim, modern statsman och folkhjälte.

Så kom inte här och snacka om bevara Saddams värdighet, eller att han är någon slags symbol för araber eller muslimer i allmänhet.

Saddam Husseins liv och karriär handlade alltid om att främja en person: Saddam Hussein. För honom var alla andra människor bara offer eller redskap.

Därför är det VIKTIGT att visa honom som mindre än den propagandabild han byggt upp av sig själv. Det är NÖDVÄNDIGT att säga "kejsaren har inget på sig."

För bara när vi kan skratta åt tyrannerna slutar vi vara rädda för dom. Och då är deras makt bruten.

"Han har ju inget på sig!"

-A.R.Yngve
http://yngve.bravehost.com

12:19 fm  
Anonymous Olaus Petri skrev...

Bra Yngve! Men Bulten för var det där rena grekiskan. Han har till och med cyklopet på sig när han sover.

12:39 fm  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan