Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-04-19

(S) känner inte igen sig i Ulvskogs tal om 'mediedrev'


Den socialdemokratiska partisekreteraren Marita Ulvskogs åsikt att det bedrivs ett orättvist mediedrev mot partiet kommenteras med ett njae av ledande socialdemokrater, framgick det på ett möte på Publicistklubben igår enligt DN:

Hon kunde dock inte komma till Publicistklubbens debatt. Socialdemokratin representerades i stället av Eric Sundström, ordförande i Socialdemokratiska studentförbundet. Både ja och nej, svarade han på frågan om det fanns ett mediedrev mot partiet. [...]

– Jag är inte säker på att det är ett drev, sade Marie Abrahamsson, ledarskribent på SvD och hänvisade till att inte ens statsminister Göran Persson sade sig ha märkt av det.


Längre ut på vänsterskalan verkar det finns en besvikelse över att inte (s) och borgerligheten utsätts ännu hårdare:

Mer drev från vänster efterlyste Åsa Linderborg, historiker och kulturskribent i Aftonbladet och beklagade att hon misslyckats med att starta ett sådant.

Så här beskrev dock Åsa Linderborgs ideologiske frände Lars Ohly (v) nyligen hur han upplevde mediegranskningen av hans parti i höstas:

– En känsla jag hade var att det fanns ett syfte. Inte hos alla, men hos alltför många för att jag skulle känna mig bekväm i mediesituationen. Det är inte bara på ledarsidor som tidningar är politiska, utan även redaktionellt finns det ibland ett uttalat eller outtalat syfte med det som skrivs. Den opinionsbildande roll som medierna har leder till att det blir svårare för vänstern att försvara sig mot anklagelserna och få utrymme för försvar. Det är en bild som etableras och den är inte nödvändigtvis sann. Det är ett demokratiskt problem.

2 Comments:

Blogger Magnus skrev...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

4:41 em  
Blogger Magnus skrev...

Ja för vi vet ju alla vart journalisterna har sina sympatier...?

Vänster

5:01 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan