Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-04-25

Jordanien avslöjar syrisk terrorkomplott; FN blundar


Jordaniens kung Abdullah har ingripit för att stoppa Syrien och Hizb'Allah, rapporterar Sveriges Radio från Amman:

Syrien och Hizbollah planerar terrorattacker mot Israel för att avleda uppmärksamheten från utvecklingen i Libanon, sa kung Abdullah [...] Enligt Abdullah har den jordanska säkerhetstjänsten upptäckt och avstyrt flera försök från Hizbollahgerillans sida att ta sig in i Israel via Jordanien.

Kungen berättade också att han har tagit kontakt med och varnat den israeliske premiärministern Ariel Sharon.

Avslöjandet är ett välkommet tecken på ökad israelisk-jordansk samverkan mot våldet. Reuters rapporterar samtidigt att den syriska regimen undertecknade en FN-konvention som förbjuder finansiering av terrorism i förra veckan. En FN-diplomat betecknade entusiastiskt händelsen som "ett viktigt beslut".

För en inblick i Syriens roll i Irak: titta på videoklipp nr. 620 här samt videoklipp nr 571-573 här. Det är textade utdrag från irakisk TV, som nu har börjat sända förhören med gripna terrorister som, på order av Syrien, varit inblandade i sprängningar, kidnappningar och halshuggningar. Sändningarna har gjort att "motståndet" i Irak har förlorat mycket av dess folkliga stöd. När ska FN:s Säkerhetsråd reagera?15 Comments:

Blogger Bulten i Bo skrev...

Det är textade utdrag från irakisk TV, som nu har börjat sända förhören med gripna terrorister som, på order av Syrien, varit inblandade i sprängningar, kidnappningar och halshuggningar.

Personligen skulle jag vara lite tveksam till faktauppgifter som framkommer i direktsändningar i TV i länder där det förekommer tortyr.

Bara ett råd, liksom!

7:36 em  
Blogger Alicio skrev...

Det förekommer säkert tortyr, men jag har inte läst att det skulle vara systematiskt eller godkänt. Och här talar vi om mängder av vittnesmål och förhör.

Har du några källor?

7:47 em  
Blogger Roland Pettersson skrev...

Bulten jag är inte förvånad över din åsikt. Även Aftonbladet framfört samma åsikt om att personerna i filmerna har torterats till att erkänna sina brott, Aftonbladet skriver ”Terroristernas ansikten bär ofta spår av svullnader och blåmärken”.

Vilken tur att vi andra som är positiva till den nya regimen i Irak själva kan kontrollera dessa Tv-sända förhör genom Memri TV, och kan konstatera att terroristerna inte är sönderslagna i sina ansikten. Aftonbladet ljuger.

Tack vare Internet så har det blivit svårare för svensk mainstream-media att förleda den som verkligen vill veta sanningen. Än så länge så litar dom flesta svenskar på mainstream-medias vinklade nyheter men snart är nog den tiden förbi.
Tiden arbetar istället för rapporteringen över Internet. Där kan man läsa alternativa nyhetskällors nyhetsbevakning som inte dikteras av medievänstern. Fram för nyhetskanaler som Memri TV.

7:47 em  
Blogger Bulten i Bo skrev...

Vill du ha en källa till att det förekommer tortyr i Irak, Alicio?

Förresten, du missade väl inte Kalla Fakta ikväll, eller?

10:36 em  
Blogger Alicio skrev...

Bulten, på A svarar jag 'ja', och på B också.

Det handlade väl om haffande av misstänkta terrorister? Eller kidnappningar.

10:45 em  
Blogger Bulten i Bo skrev...

Abu Ghraib säger det dig något.

Om du med "haffande" avser den svenska polisens inhämtande av de egyptier där den ene dömts i arabdiktaturen Egypten för att ha "försökt störta regimen" och den andre släppts fri, så är svaret nej! Just dessa delar behandlade inte programmet.

Däremot togs en högst illegal kidnappning av en tysk medborgare upp, läs på mer på TV4:s hemsida om du är intresserad.

11:20 em  
Blogger Alicio skrev...

Visst, men det finns inget som tyder på att dem som förhörs i TV har torterats. Lite löjligt att utgå från att det skulle vara så.

11:26 em  
Blogger Bulten i Bo skrev...

Och då kommer vi tillbaka till det som jag skrev i mitt första inlägg:

"Personligen skulle jag vara lite tveksam till faktauppgifter som framkommer i direktsändningar i TV i länder där det förekommer tortyr."

11:31 em  
Blogger Niklas Lindgren skrev...

Fast Bulten, ifall du menar "i länder där det förekommer tortyr" så kan vi ju heller inte lita på faktauppgifter från Sverige, då de båda terroristmisstänta som hämtades i Sverige påstas ha torterats i flyplanen, bla på svensk mark....
Och torterarna i Abu Girab granskas i alla fall i domstol, vilket tydligen inte verkar ske med de ansvariga i fallet med de misstänkta terroristerna i Sverige.

Hårklyveri är alltid sårbart för ytterligare hårklyveri....

5:42 fm  
Blogger Bulten i Bo skrev...

Jag tror amerikanerna betraktade planet som amerikanskt territorium.

Men visst, började vi i Sverige att televisera förhör på det sättet man gör i Irak, då får du nog ta på dig väldigt kritiska glasögon även här!

6:03 fm  
Blogger Niklas Lindgren skrev...

Bulten, varför drar du en skillnad mellan uppgifter nedskrivna ur ett förhör, jämfört med inspelade?
Jag tror inte någon domstol i Sverige gör det...Skrämmer tekniken dig?

7:08 fm  
Anonymous Anonym skrev...

Jag kan se att svensk trashvänster har det svårt i sin blogg-ensamhet och måste vomera på Alicios blogg. En liten råd Alicio. Kommunistslödder ska hållas kort. Annars omvandlar de din utmärkta blogg till sin egen spyhög.

Lubbe Ferrysson - en bultexpert.

1:20 em  
Anonymous Anonym skrev...

Kommentarerna hittills ignorerar (om jag inte missat något) första delen av Alicios inlägg, det om att Jordanien hjälpt avstyra syrianska terrorattacker mot Israel.

Fantastiskt nyhet.


A-K

1:32 em  
Blogger Alicio skrev...

A-K,
Och det är fantasiskt att det har rapporterats av en svensk reporter (från Sveriges Radio i Amman). TT har naturligtvis struntat i det.

1:46 em  
Blogger Bulten i Bo skrev...

Göran Persson är nog väldigt glad över det stöd han fått från Lubbe Ferrysson i frågan om utvisningarna av egyptierna.

10:46 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan