Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-04-17

It's the impartiality, Sackur


Ett program som jag ser till att inte missa är den dagliga no-nonsens-intervjun i HardTalk på BBC. Som namnet antyder är det en halvtimme av hård utfrågning av en beslutsfattare, med oklanderlig balans i urvalet av intervjuobjekt från dag till annan. Efter att ha presenterat programmet i över sju år kommer nu TV-kanalens bästa programledare och prisbelönte intervjuare, Tim Sebastian, att ersättas. Som avsked säger han:

Till alla som har skrivit in för att begära en ny programledare och ett slut på "fräckheten och avbrytningarna" - ni fick som ni ville.

Ny programledare blir den fd. utrikeskorrespondenten Stephen Sackur. Inför sitt nya jobb på HardTalk, och som en redogörelse för vad han minns som mest gripande från sina många år som reporter skriver han:

Nu är det lätt att bli tårögd [när man minns] alla de där uppdragen... [R]iksrätten mot William Jefferson Clinton [eller] dagen då den amerikanska Högsta Domstolen bestämde vem som skulle bli USA:s president.

Bådar gott för programmets fortsatta balans. Men så verkar ju BBC ha en hel stab med progressiva offentliga gråterskor.


2 Comments:

Blogger Joseph skrev...

Saxat från BBC länken:

I was on assignment in Nicaragua, far from my base in Washington DC. I watched the attacks on the Twin Towers and the Pentagon on a flickering TV. And then I called my wife back home. She was tearful and distraught. Our kids had been rushed out of school in an emergency drill. It felt, she said, like war had broken out.

"God this is awful," I said with feeling. "I know," she replied, "there may be thousands dead".

"I don't mean that", I snapped. "I'm talking about me. I'm missing the biggest story of my life."

journalister är ett konstigt släkte =)

1:11 fm  
Blogger Alicio skrev...

Ja, hos vissa journalister finns det bara en sida av storyn som räknas: - deras.

12:09 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan