Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-04-17

Hemligt möte


Nu förstår jag varför nyhetsbyråerna bara har närbilder på Richard Gere i rapporterna från hans senaste rundtur i Mellanöstern:U.S. actor Richard Gere gestures during a gathering of Non-violent Palestinian organizations
in the West Bank city of Ramallah, April 6, 2005. REUTERS


4 Comments:

Blogger Bulten i Bo skrev...

Det är tyngden i argumenten och resonemangen som räknas. Inte "vem" man är. Känd som okänd, aktivist som anonym medborgare. Det enda som är relevant är åsikten; inte identiteten på individen som levererar den.

8:19 fm  
Blogger Alicio skrev...

I en fredsprocess, Bulten, till skillnad från i en debatt, kan det vara viktigt att veta om dem som man ska komma överens med och sluta ett fredsavtal med faktiskt existerar.

Jämför med ett mycket intressant försäkringsavtal. Om "försäkringsbolaget" bakom inte är annat än en ett skurkolag registrerat på en postbox som samlar in betalningar från lättlurade människor så är villkoren (eller "argumenten") i försäkringsavtalet inte särskilt mycket värda.

11:49 fm  
Anonymous Anonym skrev...

Gere har däremot öppet uttalat sig mot vapenförsäljning till Kina, vilket jag instämmer med. Så karln prickar "rätt" emellanåt i sina politiska utspel.

12:11 em  
Anonymous Anonym skrev...

De senaste åren har en hel rad tunga skådespelare gjort sig till inofficiella ambassadörer för olika anti-västliga och pro-terroristiska rörelser. Att vilja engagera sig i världspolitiken är i sig inget negativt. Problemet med Gere & co är att de för det mesta motverkar verkliga förändringar. Att mysa ihop med den korrupta palestinska myndigheten eller - som Sean Penn spela huvudrollen bland Saddam Husseins nyttiga idioter - hjälper inte freden. Tvärtom ger det legitimitet åt tyranni, våld och lögn. Så länge den palestinska "saken" bygger på samtidens i särklass vidrigaste hatpropaganda är Richard Gere bara en lättlurad pajas (och definitivt inte den upphöjda buddhist han anser sig vara). Han är ett bevis på att kändisskap knappast behöver vara förknippat med sakkännedom eller gott omdöme. 1900-talet var fullt av liknande individer...

/ASO

1:36 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan