Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-03-20

Vårtecken: Moonbat-flock på Sergels Torg


En liten skara på knappt 1000 högljudda moonbats kunde skådas på Sergels Torg i Stockholm och lika få på Götaplatsen i Göteborg på lördagen, enligt rapporter i media:

För två år sedan just efter krigsutbrottet var de mångdubbelt fler.

I artikeln beskrivs också hur generalsekreteraren i det Irakiska Riksförbundet, Hikmet Hussain, försökte resonera med aktivisterna och förklara att de ”indirekt stödjer terroristerna och Saddamregimens kvarvarande lakejer”:

- USA kommer att lämna Irak. Nu får irakierna en chans att bygga upp sitt land precis som Tyskland och Japan efter andra världskriget, säger Hikmet Hussain till TT.

- På det här sättet stöder demonstranterna krafter som vill vrida klockan tillbaka. Men det går inte. Irakierna har sagt sitt i valet. I hela regionens historia har det inte funnits ett folkvalt parlament som vi har i dagens läge.

- Jag var från början mot kriget. Men nu har det skett och vi är tacksamma för att Saddam störtades. Annars hade vi fortsatt med tyranni i kanske 50 år till. Var fanns de här grupperna när Saddam förtryckte irakierna? undrade Hikmet Hussain som bott 25 år i Sverige.

Även på andra håll i världen tycks anslutningen ha varit långt mindre än förväntat. Protesterna riktade sig mot den demokratiska utvecklingen i Irak, där en USA-ledd koalition störtade landets diktator Saddam Hussein för två år sedan, sedan denne brutit mot 17 FN-resolutioner och vägrat bevisa att hans MFV-arsenal hade oskadliggjorts.

Organisatörer av protesterna var bl.a.
Nätverket mot krig och Stoppa USA:s Krig tillsammans med diverse vänstergrupper.

Anders på
Dibbuk rapporterar från lördagens spektakel på Sergels Torg, med ett urval av de banderoller som fanns. Och från andra delar av världen finns länkar till fascinerande bildsamlingar hos bloggen Little Green Footballs (bl.a. här, här, här). På en av bilderna ser man en kvinna som visar till vilken grad de här människorna har missförstått de senaste händelserna i Irak. Hon har målat sitt långfinger blått och går och visar finger till alla. Blåmålade pekfinger symboliserar den majoritet irakier som trots hot från terrorister gick och röstade i Iraks första fria val.

På andra platser ser man hur det påstådda krigshatet i själva verket är grundat i agitation mot Israel. Som alltid kidnappas sådana här protester av pro-palestinska propagandister, oavsett vad de ursprungligen handlar om. I London välkomnades också Hamas-sympatisörer i demonstrationen.

Här är bilder på hur lördagens aktioner kunde se ut. Klicka för förstoring:
4 Comments:

Anonymous Anonym skrev...

Grattis till fina bilder. Individen i kappan med hammare och skäran troligen missade att Berlin muren revs ner. Den bilden längst till höger påminner om bilderna från Halabja. Vad jag vet, inga vänstercharlataner protesterade mot gasande av kurderna. Men när det handlar om kampen mot demokrati påminner svensk trashvänster och ”nyttiga idioter” om Pavlovs hundar. Men deras bäst före datum gick ut 9.november 1989.
Lubbe Ferrysson

6:48 em  
Blogger Alicio skrev...

Av de bilder jag har sett så är det endast dem som stödjer befrielsen av Irak som har påminnt om händelserna i Halabja: Bild.

7:44 em  
Anonymous Anonym skrev...

Jag tycker bilden från London på den protesterande feministen (?) var kul. Hon med plakatet "Menstruate on Bush". Det var faktiskt innovativt.

Niclas
Journalist, Stockholm

9:52 em  
Blogger Alicio skrev...

Ja, i den här bilden :)

10:41 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan