Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-03-08

Vänstern: Inte bättre för kvinnor och barn sedan Saddam och talibanerna


Dick Erixon berättar om ett utspel från vänsterpartiets Ulla Hoffmann igår. Hon säger att "kvinnors situation i Irak inte förbättrats sedan Saddam Husseins regim föll".

Men det är fler som har farit illa av demokratiseringsprocessen i Irak, enligt vänstern. Tidningen Arbetaren skriver:

Politisk demokrati inte nog för barnen

Afghanistans befrielse från talibanerna används som illabådande exempel på vad Iraks barn nu har att vänta. Försök också att räkna antalet öppna dörrar som reportern slår in:

Bush har utlovat demokrati i Irak, men kommer det verkligen att hjälpa barnen? Bush har lovat demokrati tidigare. Ett näraliggande exempel är Afghanistan. Landet är ett av världens absolut fattigaste [...]

När det nu återigen snöar utanför våra fönster, låt oss då komma ihåg Afghanistan. Där har vintern varit extremt hård. Barn dör på grund av väderförhållandena. Kikhosta och mässling är dödliga hot och vaccinationerna har svårt att nå fram. Och när Bush nu sjunger demokratins lov i Irak ska vi komma ihåg att fria val knappast kommer att hjälpa barnen. Det behövs fred, en bättre ekonomi och att man aktivt satsar på att ta hand om alla barn!

Det sista har vi inte ens lyckats med i Sverige.

Wow. Hur mår männen förresten?3 Comments:

Blogger Roland Pettersson skrev...

Citatet från tidningen Arbetaren gör mej så förbannad:

"Bush har utlovat demokrati i Irak, men kommer det verkligen att hjälpa barnen?"

Kommer det att hjälpa barnen? Är inte en demokratisk utveckling i Irak bra för alla, även för barnen? Skall till exempel inte alla barn oavsett föräldrarnas politiska/religiösa/etniska bakgrund ha samma rättigheter till skola, hälsovård etc.?

Vänstern uttrycker alltmer öppet sin fascistiska hållning där dom anser att en demokratisk utveckling i världen ej skall ses som något nödvändigt. Det är synd att vi är så få demokrater som öppet visar vårt äckel.

1:18 em  
Anonymous Cosimo skrev...

Jävla kommunister säger jag bara. De är jordens avskum. Skulle inte tro att det finns ngn grupp jag avskyr mer. Jag avslutar meddelandet här och nu innan jag öppnar mitt hjärta alltför mycket.

1:52 em  
Blogger Alicio skrev...

Ja, det är tydligt att det blir allt svårare för extremvänstern att komma med legitim kritik. Därav behovet att slå in öppna dörrar. Allt för att undvika ett erkännande av att kriget mot terrorn under amerikansk ledning, trots svårigheter och misstag, faktiskt har inneburit väldigt mycket gott för väldigt många människor; både kvinnor, barn och män.

5:21 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan