Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-03-10

Åsikter från TT


TT publicerade igår ett skadeglatt telegram om det s.k. toppmötet om terror i Madrid. Trots att en konferenskälla förklarar till TT att ”ingen uttalad kritik [finns] mot USA i de rapporter som de olika arbetsgrupperna nu har utarbetat” skriver nyhetsbyrån att slutsatserna kan ”ses som en kritik mot USA”. TT-reportern ger oss också följande utläggning:

En första antydan av den kritik som kan komma från Washington mot den Europa-orienterade hållningen på Madridkonferensen kom på onsdagen, då förra utrikesministern Madeleine Albright [Demokrat] i en paneldebatt ställde en syrlig fråga som hade kunnat komma från en Bush-minister

Vad var den ”syrliga” frågan som inspirerats från Bush?

- Om EU häver vapenembargot mot Kina, är EU då också redo att försvara Taiwan?

Idag släppte TT ett telegram med originalrubriken ”Israeliska styrkor trotsar eldupphör”. Israel dödade en terrorist från Islamiska Jihad som hade anknytning till det palestinska terrorattentatet vid ett disko i Tel-Aviv den 25 februari. TT skriver:

De palestinska militanta organisationerna har inte accepterat vapenvilan men har i praktiken i stort sett undvikit aktioner den senaste tiden.

OK, låt oss förstå vad TT snackar om här:

1. Israel dödar den terrorist som respekterade ”eldupphöret” genom att massmörda fem personer i Tel-Aviv och skada ett sextiotal andra
2. De palestinska terroristgrupperna har aldrig accepterat någon ”vapenvila”

"Israeliska styrkor trotsar eldupphör"? Det är dags att sluta att tala om "nyheter från TT". Vad det handlar om är "åsikter från TT".