Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-03-18

Mediavänstern om Wolfowitz


"Somliga är oroliga för att hans kraftiga betoning av mänskliga rättigheter ska komplicera relationerna till Kina"

- den brittiska vänstertidningen Guardian 17/3 (via Melanie Phillips)

12 Comments:

Blogger Roland Pettersson skrev...

Wolfowitz betonar hur viktigt det är med mänskliga rättigheter även i utvecklingsländerna. Detta verkar vara skrämmande för vänstern. Usch så farligt verkar dom tycka.

Vad vill egentligen vänstern, dessa fina engagerade fredsaktivister med världssamvete?

5:16 em  
Anonymous Anonym skrev...

Man blir stum, mållös! Man skakar på huvudet och undrar vart världen är på väg. Finns det NÅGONTING vänstern INTE är beredda att säga eller göra i sitt blinda hat mot USA och Bush?

Tack Gud för USA, och tack Gud för George W Bush och tack Gud för att inte the guardian bestämmer mer än de gör i världen.

6:31 em  
Blogger Peter Jönsson skrev...

Den upprördhet som vänstern uppvisar efter Wolfowitz föreslagits som världsbankschef är det som får mig att somna gott om natten. Bara tanken att Esbati skriker sig kallsvettig över att ett "hökarnas hök" skulle kunna bli chef för världsbanken gör mig varmt i hjärtat.

8:58 em  
Anonymous David Aberg skrev...

Det var bättre på LeMay's tid...då fanns det iaf riktiga hökar. Wolfowitz är, quite frankly, inte ngn överdriven hardliner. Visst, arkitekt av invasionen i Irak etc. men jag tror inte vänstern behöver oroa sig för mycket. Den byrokratiska struktur som redan fungerar väl i Världsbanken förebygger alla ledare att vara för radikala i sina beslut. Precis som i utrikespolitiken...trist.

9:31 em  
Blogger Alicio skrev...

Peter: Haha! Jag håller med om att det bereder ganska mycket nöje att veta. Jag tror jämmrandet är lika högjutt inom vänstern som det hade varit bland liberalerna om vänstern hade fått in Michael Moore som chef för Homeland Security (inrikessäkerheten) i USA - med skillnaden att Moore är en moonbat som inte är kvalificerad för jobbet.

9:41 em  
Anonymous Pontus skrev...

En extremt meriterad och kand nationalekonom sa for tva dagar sedan: "To appoint Wolfowitz as head of the world bank is like appointing you (pointing at a guy in the audience) as miss universe".'

For honom handlar detta inte om politik; endast om inkompetens (fran Wofowitz sida).

5:02 em  
Blogger Alicio skrev...

Pontus, en sådan åsikt är det självklart att man kan acceptera och respektera.

Mitt inlägg handlade om att ge ett exempel på de bisarra argument som lyfts fram emot honom, och där ingår naturligtvis inte åsikter om hans kompetens.

5:09 em  
Anonymous Anonym skrev...

När man hör att vänster gnäller, då vet man att det händer bra saker.
Varför gnäll om Wolfowitz? Enligt vänster har Världsbanken alltid varit imperialisternas verktyg. Vänster kan starta egen bank. Med bidrag från Vietnam, Kuba, Nordkorea, Zimbabwe. Och visa vad de kan.
En fråga till Pontus. Menar du "extremt meriterande" avundsjuke J.Sachs?
Lubbe Ferrysson

7:43 em  
Anonymous sorry guys skrev...

lika länge som ni sover gott bara för att det retar vänstern att wolfowitz har nepotismat sig in i sitt nya kontor, ligger jag vaken och oroar mig för hur lätt det tycks vara att säga lite korrektheter och vinna hela liberalvärldens applåder. ni är så utsatta för propaganda att era barn kommer skratta åt er.

9:07 em  
Anonymous Anonym skrev...

Sorry guys:

Då du tagit upp ämnet nepotism (tror dock inte Wolfowitz har utnämnts av nån svåger precis?) och barn som skrattar åt föräldrarna bör du veta detta om släktskap:

Barn skrattar alltid åt föräldrarna. Politisk inriktning brukar hoppa över en generation (i min mans är det Dem,Rep,Dem.....)vilket bidrar till livliga diskussioner.
Ju äldre barnen blir, desto smartare var mamma och pappa. :)
Och när det värsta är över är det ofta föräldrarna som skrattar bäst och sist.

Mvh,

A-K Roth

6:00 fm  
Anonymous Pontus skrev...

Anonymous -- Nix, inte Sachs. Professorn som sa detta ar akademiker (dock inom omradet open macroeconomics) och ej professionellt involverad (kanske jamforbar med K. Rogoff). Anyway, det var en rolig kommentar.

9:38 fm  
Blogger Alicio skrev...

A-K, tänkvärd kommentar. Tack :)

10:53 fm  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan