Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-03-07

Kvinnoblogg startas av frihetliga kvinnor


Timbros Cecilia Stegö Chilò, riksdagsledamoten Maria Larsson (kd) , läkaren och författaren Christina Doctare och några till annonserar i en debattartikel i GP att de tänker starta en kvinnoblogg: Jämställdhet är ingen vänsterfråga:

Feminism är ett utslitet begrepp som förlorat sin innebörd. Vi vill därför inleda ett brett nätverksbygge med syftet att verka för kvinnors makt och rättighet att välja sina liv efter egna förutsättningar och intressen och undanröja de hinder som i dag gör detta omöjligt.

Som en del i detta arbete kommer vi även öppna en blog, kvinnobloggen.se. Med den vill vi skapa ett forum för en debatt, inspirera till nya tankar och fånga upp de goda idéer som finns om hur jämställdhet kan nås utan en ideologisk tvångströja. På Kvinnobloggen kommer det finnas utrymme att kommentera aktuella händelser, här får mångfalden råda och här får alla plats som inte känner sig hemma i vänsterns förvrängda verklighetsbeskrivning.

Jämställdhet är viktigt. Inte för att vi alla är lika, utan för att vi alla är olika men lika mycket värda.


Bloggen är inte i drift ännu, men initiativet är lovande för att visa att vänstern inte har monopol på jämställdhetsdebatten.

UPPDATERING 7/3 kl. 20.45

Nu är
kvinnobloggen igång.


6 Comments:

Blogger Joseph skrev...

Jämställdhet är viktigt. Inte för att vi alla är lika, utan för att vi alla är olika men lika mycket värda.game. set. match.

6:58 em  
Blogger Stefan skrev...

Vad betyder det att "alla är lika mycket värda"?

Är alla verkligen det? Att "alla är lika värda" synes vara en helt meningslös och innehållslös floskel.

Jag värderar t ex min flickvän högre än alla tjejer jag både känner och inte känner.

Däremot anser jag att alla ska ha lika fri- och rättigheter. Och att skyddet för dessa fri- och rättigheter är starkt. Men det är en annan sak. Det borde "feministerna" kämpa för i stället.

Men då är de egentligen inte "feminister", utan liberaler...

12:18 fm  
Anonymous Anonym skrev...

Stefan:
"Men då är de egentligen inte 'feminister', utan liberaler..."

Ursäkta mig. Måste du skriva ut det så tydligt. Att de flesta i det här landet egentligen är liberaler fast av någon anledning röstar de ändå på Gamla Vanliga Partiet för att man sedan barnsben blivit itutad att borgarna skulle lägga ned allt vad offentlig vård och omsorg heter...

6:27 em  
Anonymous Anonym skrev...

Alicio:
"SUBB-ententen (Schyman, Ulvskog, Boëthius, Brattström)"

Anspelar du medvetet på ordet "subba" här? (Varför annars göra en så skruvad akronymisering?) I så fall håller du rätt usel nivå Alicio.

Nja, Stefan, att förorda lika fri- och rättigheter är väl inte förbehållet enbart liberaler (annat än i en ytterst bred mening som täcker nästan allt).

Feminism är fortfarande en meningsfull beteckning på en separat position, t.ex. som en idé om vissa specifika sätt som individers fri- och rättigheter hotas (såsom via vissa könsroller och stereotyper) resp. bäst realiseras på.

11:31 fm  
Blogger Alicio skrev...

Anonymous, jag erkänner.
Jag har tagit bort formuleringen nu... :)

11:35 fm  
Blogger Stefan skrev...

Anonymous, med "fri- och rättigheter" avser jag alla individers lika rätt till sitt liv, sin frihet och frukten av sitt arbete. "Frihet" i bemärkelsen "frihet från tvång", dvs frihet enligt den negativa rättighetsdefinitionen.

Hoppas det blev tydligare.

2:49 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan