Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-03-22

Fredspartner


Medlemmar i den palestinska ledaren Mahmoud Abbas Fatah-parti gör salut. Bilder från Associated Press, 21/3 2005 (klicka på bilderna för förstoring och bildtext).30 Comments:

Blogger Roland Pettersson skrev...

Det skulle vara intressant om en kulturantropolog förklarade palestiniernas förkärlek till heilandet som ju med stöd av allt förnuft är förbjudet i Sverige.
Antisemitism är ju det som jag spontant tänker på men kan det finnas en annan mindre vidrig förklaring?

11:21 fm  
Blogger simulev skrev...

"Allah über alles!" ???

12:57 em  
Blogger Roland Pettersson skrev...

Simulev, "Allah über alles" är nog en bra gissning.
Det råder ingen som helst tvekan om att islamisterna anser sig vara moraliskt överlägsna oss "otrogna".

9:56 em  
Anonymous Anonym skrev...

Att nazismen och kommunismen är två sidor av samma mynt är redan bevisat, men det skulle vara intressant att höra en socialantropolog eller kulturantropolog förklara släktskapet mellan nazismen och islamismen. Mein Kampf är en av de mest omtyckta böckerna i den islamiska världen, nazihälsningar används av "jihad befriare", islamiska politiker utrycker ofta beundran för nazistiska lösningar eller nazistiska ledare. Fast det är möjligt att förklaringen är ganska enkel. Kommunismen, nazismen och islamismen är totalitära ideologier med förakt för demokrati, frihet och individen som grund.

Lubbe Ferrysson

9:18 fm  
Anonymous Anonym skrev...

individens rätt att vara islamofob

2:46 em  
Anonymous Anonym skrev...

Det här har inget med islam att göra. De enda rasisterna här är männen på bilden.

3:08 em  
Anonymous steven skrev...

anonym ovan: det har nog allt visst med rasism att göra. själklart vill ingen kallas rasist, men alla är det. och ibland ger man mer uttryck för det än man vill. alicios blogg är fylld av obetänksamma, rasistiska tendenser i sitt ivriga arabmotstånd. alicio själv är duktig på att hålla tungan rätt i mun när han blir kritiserad och generellt politiskt korrekt, men det går inte att bortse ifrån hetsen.

4:35 em  
Anonymous Ann skrev...

Lägg av Steven. Här står aktivister från Fatah och heilar och du anklagar Alicio för rasism?

Läs det här istället.

6:34 em  
Anonymous Anonym skrev...

För kopplingen totalitära ideologier och islamism:

http://www.prospect.org/print/V12/18/berman-p.html

Men läs hellre boken.

En mycket intressant essä på samma tema finns här:

http://www.policyreview.org/jun04/mazarr.html

Niclas
Journalist, Stockholm

8:53 em  
Anonymous Anonym skrev...

> Steven med flera,

Bilderna talar för sig själva. Liksom hundratals andra före dem.

Att officiella palestinska representanter (= Fatah) gång på gång gör fascist-/nazisthälsning mitt framför de stora nyhetsbyråernas kameror kan bara tyda på:

1) sann övertygelse
2) extrem taktlöshet.

Egentligen kvittar det lika vilket. I synnerhet som Sverige ger miljoner i bistånd till dessa människor.

Räcker inte ovanstående resonemang finns en överväldigande forskning i ämnet.

Förbindelsen mellan arabvärlden och den europeiska fascismen / nationalsocialismen går tillbaks åtminstone till tiden för det muslimska brödraskapet bildande (Egypten 1928). Flera av islamismens främsta teoretiker berördes djupt av Hitler. Likaså Baath-ideologins grundare. Minns dessutom att Jerusalems mufti - en av de mer namnkunniga muslimska ledarna i sin tid - residerade i Berlin från 1941, knöt nära band med förintelsens arkitekter och utrustade egna SS-divisioner på Balkan.

Det gemensamma nämnaren är naturligtvis anti-liberalism, västhat och judehat.

Ta till er Niclas tips. "Terror and Liberalism" ger en god introduktion. Lever 1900-talsfascismen kvar idag så är det i arabvärlden.

/ASO

11:18 em  
Anonymous Anonym skrev...

Steven,du skulle kanske ha rätt om du skrev att alla hade fördomar. Rasister tror jag inte alla är. Det vore att försöka bortförklara rasism. Det vi talar om är ju ingen form av vardagsrumsfördom som tyvärr existerar på alla håll.

Vi talar om extrema grupper som Fatah på bilden, som inte bara uppviglar, sprider hat och propaganda, rekryterar och mördar. Har du ingen kritik mot de grupper som heilar i gåsmarsch eller ska ditt inlägg ses som någon form av ursäkt?

Alla borde ta avstånd från det vitrioliska hatet som sprids av fascistiska grupper som Fatah, Hamas, etc. Ska de vidrigheter som görs verkligen ignoreras eller försvaras ? Det vore väl en förolämpning mot alla muslimer.

Jag har aldrig haft problem att se vilka Alicio skriver om i sina inlägg. Det är ju de militanta, extrema, islamisterna, islamo-fascisterna, kalla dem vad du vill, men blanda inte ihop dem i ditt sinne med fredliga muslimer. Jag har ofta sett honom hoppa in och försvara muslimer - och ja, utan att först ha blivit kritiserad - mot islamofobers angrepp. Alicio är med rätta respekterad. Om inte av dig så är det ditt problem.

Sanningen är kanske att du inte gillar budskapet? Men skjut inte på budbäraren

12:30 fm  
Anonymous Anonym skrev...

Förbålt att man alltid ska glömma signera! Sorry!

Inlägg 12:30 från

A-K Roth

1:12 fm  
Anonymous steven skrev...

budskapet går det ju inte att gilla. jag kritiserar inte alicio för att publicera bilden, men den kan definitivt ses i den kontext den befinner sig. sverige tycks ha blivit extremt polariserat, där vänstern och högern försvarar varsinn sak - oavsett relevans och konsekvenser. jag följer den här bloggen samt flera andra och ser att valet av ämnen blottlägger det ett objektivt(-aktigt) språk försöker dölja. inget fel med det egentligen; svårt att vilja skriva om det man inte vill skriva om, speciellt på en blogg. men i den här kontexten kan man lätt se hur attityden mot muslimer strömmar mot hat. och framförallt hur viljan att vinna övertygelse för en viss, snäv, poäng överskuggar den journalistiska sakligheten alicio själv åberopar.

svensk media ska nog ses lite som ett isolerat fenomen, där den traditionella vänsterhållningen har stort utrymme. generellt i världen idag, är det fan svårt att vara arab. det skulle underlätta om svenska högerdebattörer inte var så kategoriska som alicio är.

personligen tycker jag att det är omtumlande att intelligenta människor inte ser vad den amerikanska miltärmakten egentligen håller på med. i ett historiskt perspektiv lär knappt ens politikerna ifråga dementera att det handlar om ett moraliskt korståg för frihet, så som den västerländska mannen avser den. vi har ett så starkt överlägsenhetsbegrepp att vi inte ens kan lita på andra kulturella, och därifrån politiska lösningar. jag försvarar inte något som helst våld, men tror heller inte att alla ska identifiera sig med amerikanska krav och definitioner på ett civilisérat samhälle. usa har liknande integritetsproblem som soviet haft i och med patriot act-circusen. dessutom dödsstraff och tortyr! hallå! vad är det som är så bra med det formatet? låt nya tänkare träda fram, utan det överlägsna militära övervakandet av ett trasigt amerika.

och (nu kommer jag skaffa mig många ovänner) låt araberna göra det motstånd afrikanerna aldrig kunde under kolonialtiden.

4:08 fm  
Anonymous steven skrev...

och innan jag blir attackerad för att inte kunna ett skit vill jag förklara att jag inte kan ett skit. det är sannerligen intressant det ASO skriver om ett historiskt förbund mellan (vissa) araber och hitler. men det i sig kan omöjligt rättfärdiga den kategoriska kampen vi i sverige för på debattnivå.

för mig handlar det om attityder. åsikter ska alltid kunna skilja sig, men attityder får inte placera människor i hierarkiska nivåer. det är ett svårt rasism-komplex vi alla kämpar emot. vi har svårt att faktiskt se lika värde. jag svär på det.

min kritik mot amerikansk militärmakt handlar inte om att amerikaner är dumma tv-zombies. men det jag kritiserar är heller inget isolerat fenomen. usa har en tradition, genom hela nittonhundratalet, av militär stävjning av stater som inte passar deras politik. och den attityden som ligger bakom är i sig en farlig, och för mig ofattbar sådan. ofattbart att så många välutbildade svenska ungdomar omfamnar den.

jag vet att demokrati är det heliga ordet man ej får trotsa, men demokrati är f o r t f a r a n d e något vi måste utveckla tillsammans. det är så fruktansvärt hysteriskt att tränga sig in i andra processer med våld för att uppnå vad? val? det räcker liksom inte, och är inte värt tusentals med liv.

heilandet i mellanöstern är från allt att döma uttryck för rasism och fanatism. men det kan inte bemötas med detsamma. när arabvärlden pressas så hårt av väst växer fanatismen. det finns inga militära medel i mellanöstern som kan matcha usa. då blir frustrationen, och uppfinningsrikedomen, men också dumheten stor. det är en väntad ekvation.

4:40 fm  
Blogger Roland Pettersson skrev...

Steven, självklart stödjer Alicio araberna och jag tror att han resonerar som jag. Jag stödjer dom vanliga araberna till 100 %. Jag vill att araberna själva skall bestämma över sina länder genom demokratiska val. Men jag stödjer naturligtvis inte dom antidemokratiska islamisterna och deras rasistiska heilande.

Steven, ta reda på vad normala araber vill, inte bara vad islamisterna vill. Läs exempelvis vad Hikmet Hussain, generalsekreterare i Irakiska Riksförbundet med 13 tusen medlemmar säger om amerikanernas närvaro i Irak. Han anser att dom som demonstrerar mot amerikanernas närvaro indirekt stöder terroristerna i Irak och Saddamregimens kvarvarande lakejer:

- USA kommer att lämna Irak. Nu får irakierna en chans att bygga upp sitt land precis som Tyskland och Japan efter andra världskriget, säger Hikmet Hussain till TT.

- På det här sättet stöder demonstranterna krafter som vill vrida klockan tillbaka. Men det går inte. Irakierna har sagt sitt i valet. I hela regionens historia har det inte funnits ett folkvalt parlament som vi har i dagens läge.

- Jag var från början mot kriget. Men nu har det skett och vi är tacksamma för att Saddam störtades. Annars hade vi fortsatt med tyranni i kanske 50 år till. Var fanns de här grupperna när Saddam förtryckte irakierna?

Länk till Hikmet Hussains uttalande

Steven, jag och alla andra med liberala värderingar stödjer arabernas önskemål om demokrati och mänskliga rättigheter. Vänstern stöd till islamisterna som vill förhindra denna utveckling är förskräckligt.

Den som vill läsa om Irakiska Riksförbundet kan klicka på dessa länkar:

Länk till Irakiska Riksförbundets lägesanalys om Irak

Länk till Irakiska Riksförbundet

11:01 fm  
Anonymous steven skrev...

hikmet husseins hållning betvivlar jag inte. det är inte överraskande att många irakier är lättade över att saddam försvunnit. och heller inte överraskande att världsopinionen är splittrad, både bland irakier och i övrigt. men det är tråkigt att så många svenskar sväljer propagandan okritiskt. att vara motståndare till amerikansk internationell militärmakt är INTE att indirekt stödja terrorister.

det är så naivt att inte betänka den strategiska aspekten i det här. människor som tror att allt det här bara handlar om att skapa demokrati har inte haft särskilt bra historielärare i gymnasiet. militär strategi är en klassiker! alla stora ledare jobbar på den biten, och i fallet usa har det inte passerat en enda presidentperiod under nittonhundratalet utan krig (tror jag). usa har en tradition! och jobbar enligt den traditionen på internationell strategi. kom igen hörni! alla bör ju veta det här.

amerikansk militär befinner sig fortfarande i afghanistan. det är inte dags att dra sig undan på ett tag där tydligen. fattar ingen att det är en otroligt strategisk position, nära kina? självklart är det inte bara ekonomiska intressen i irak, men demokratigrejen är ganska mycket för världsopinionen. och självklart tror amerikanska strateger också stenhårt på demokrati, men det är andra saker som står på spel också. den som inte förstår det är så otroligt lättlurad, och kan förmodligen ingenting om militär historia.

-en liten nödvändig avstickare från ämnet: heilande palestinier. det är ett fruktansvärt uttryck av en desperat grupp människor, som också har en tradition av krig. när ska detta ta slut? hur ska det gå om inte vi som lever i fred tar avstånd från all typ av krigsföring? hur kan så många människor ställa sig bakom någon alls som använder mord som lösning till vad som helst?? ni liberaler är helt snurriga. och helt uppslukade av en kraftig propaganda och en korkad vänster-höger polarisering på en fråga som krig. idiotiskt!

1:03 em  
Anonymous Anonym skrev...

Steven, när orden "snurriga", "korkade" etc börjar flyga är det en desperat situation du själv finner dig i, eller hur? Vi vill alla ha fred och det målet är lite mer komplicerat än du ger sken av att tro.

Några andra tankar:

Jag kan hålla med om somligt men du tappar mig helt när du håller borta en stor del av anledningen till extremisters ageranden. Ja, det finns desperation bland folket som jag bryr mig mycket om - mördarna bryr jag mig bara om i den grad de stoppas innan de begår fler attentat. Och vad mer, extremisterna bryr sig inte om sitt folk.

Sätt en stor del av ansvaret på palestinaarabers olyckliga desperata situation på dem som medvetet har hållit alla dessa människor från att utveckla drägliga förhållanden. Med alla pengar som flödade till PLO kunde man ha gjort mycket. Skyll det på terrorismen och korruptionen,FNs otillräcklighet i flyktingfrågan.

Det kan väl inte vara nytt för dig det som är så upprörande för många: judehetsen, propagandan, uppviglingen, rekryteringen och hela maskineriet bakom mordbombningarna? Allt av detta är en del av kriget mot Israels existens.

Du gillar inte att Israel försvarar sitt folk. Då är det i din syn krig mot araber. Egentligen är det ett försvar mot terrorister. Hur det förs kan diskuteras och kritiseras. Men du vill att araberna ska försvara sig mot .... vaddå? Om terrorkriget slutar finns ju inga terrorister att gå efter.

Har du egentligen problem med att acceptera Israel som judisk stat? Araber har makten i c:a 22 länder? Många la de under sig i en kolonialism som fördaterar den europeiska. Jag tar bara med det då du verkar gilla historia. När du i din USA-kritiska mode tänker på slaveriet, tänk då också på att det avskaffades i väst men fortsätter i Afrika och vissa arabländer. Slaveri och folkmord pågår nu i Afrika och vare sig USA och Israel är inblandade.

Det verkar lätt gjort för dig att kräva att ett folk som utsätts för ett terrorkrig ska lägga ner vapnen? Samtidigt som du yrkar för att araber ska tillåtas "göra det motstånd afrikanerna aldrig kunde under kolonialtiden." Är du verkligen mot krig? Har du inte argumenterat mot dig själv nu?

Snälla Steven, tänk på vad som händer i Darfur nu! Afrikanerna kan idag inte skydda sig från folkmord.

En fråga som verkar viktig i sammanhanget: Klassar du terrorism som legitimt motstånd?

A-K Roth

4:37 em  
Blogger Tor skrev...

Den här inlägget säger mer om "vänstern" än om "högern". Så fort det riktas någon kritik mot islamistiska tendser så dyker det upp en apologet för de "svaga" som vill dra USA (vad dom nu hade med bilderna att göra) inför skranket,

"hörrni allt är USAs fel! det borde ni veta! även att folk Heilar är USAs fel! (ja de "pressar" ju på de "svaga")"

Lågstadieargumenation. Vänstern är fortfarande fast fixerade vid den kapitalistiska (judiska) världskonspirationen och då måste man ta till vilka retoriska knep som helst i debatten, som USAs krig genom historien (längre ner).

Det vänstern och steven fortarande inte lärt sig något om genom historien är totaliarismen, det totala föraktet mot individen. Det är just därför sådana här idiotiska diskussioner dyker upp, man ser inte diktaturen. Det är just därför man försöker rikta blickfånget och ansvaret på någon annan (USA/Israel)


Dagens roligaste:

steven:
"och i fallet usa har det inte passerat en enda presidentperiod under nittonhundratalet utan krig (tror jag). usa har en tradition! och jobbar enligt den traditionen på internationell strategi. kom igen hörni! alla bör ju veta det här."

Endast en person med mycket ringa kunskaper i historia och ett blint hat mot USA uttalar sig så.
Det finns rättfärdiga och orättfärdiga krig och då klumpa ihop alla krig till "samma krig", vad bevisar det? Ingenting.

Omskrivning av krig till våld (dvs inte göra någon åtskillnad mellan rättfärdigat våld och icke rättfärdigat våld)

"och i fallet polisen har det inte passerat en enda rikspolischef under nittonhundratalet utan våld (tror jag). polisen har en tradition! och jobbar enligt den traditionen på nationell strategi. kom igen hörni! alla bör ju veta det här."

Slutsats: avskaffa polisen!

Visst blev det roligt.

8:35 em  
Blogger Roland Pettersson skrev...

Steven.

Irakiska Riksförbundets generalsekreterare Hikmet Hussain säger att dom som demonstrerar mot amerikanernas närvaro indirekt stöder terroristerna i Irak och Saddamregimens kvarvarande lakejer.

Du Steven säger tvärtom angående amerikanerna i Irak: ”att vara motståndare till amerikansk internationell militärmakt är INTE att indirekt stödja terrorister”.

Här måste jag välja sida. Jag ställer mej på Irakiska Riksförbundets sida.

9:09 em  
Anonymous Anonym skrev...

> Steven m fl.,

Att skylla på "USA" eller "väst" är lika galet som ohistoriskt. I synnerhet som både Tredje Riket och Sovjetväldet var drivande i världspolitiken under 1900-talet.

Det så kallade "Blame Game" som dominerar den muslimska världen - och som den västerländska vänstern svalt med hull och hår (och till stora delar själva varit med att skapa) - är en politisk återvändsgränd. Precis som alla typer av syndabockstänkande - marxistiskt, fascistiskt eller islamistiskt.

Först och främst bär de ARABISKA REGIMERNA själva ansvaret till den uppkomna situationen.

Vad har man t ex gjort med de ENORMA inkomster man fått genom oljan? Till skillnad från Israel har flera stater i regionen det extremt väl förspänt. Så varför har de inte utvecklats i samma riktning med demokrati, pluralism, pressfrihet, universitet, Nobelpristagare?

För ett par år sedan gav FN-organet UNDP ut två tämligen läsvärda rapporter (2002/2003) Det intressanta med dem är att de sammanställdes av idel arabiska forskare och intellektuella. Där kan man få sig ett hum om det djupare skälet till arabvärldens misär. Med ett enda ord stavar det OFRIHET.

http://www.undp.org/rbas/ahdr/

P S Ovan hävdas någonstans att palestinska Fatah tillhör "extrema grupper". Det må så vara. Men Fatah / PLO är den officiella palestinska rörelsen sedan åtminstone 1959. Det är den vi i Europa gör business med...

/ASO

10:59 em  
Anonymous Anonym skrev...

...följt av PLO som grundades fem år senare 1964 (med det uttalade målet att förinta Israel).

/ASO

11:09 em  
Anonymous Ralph the Ogre skrev...

Bara några tankar.

Demokrati - vad är det? Inte en gubbe som sitter ensam på sitt dass och tänker ut världspolitik. Om man går efter val, varför väljer folk vad de väljer? Även om ingen har dribblat med valsedlar så - beror det på att man fått betalt, att en reklammakare har fått bra betalt för att se till att politikern ser snygg ut i TV, för att viss propaganda konstant har förts i media, att de har lyssnat på de andra gubbarna i byn eller att de har utbildning nog för att skaffa sej en allsidig syn på saken? Ibland har man känslan att folk tror att det är som att slå om en strömbrytare - antingen det ena eller det andra.

Detta på tal om "vad araberna vill". Som programmerare är det ungefär som - att göra ett jobb - ofta är det jobbigaste att försöka förmå kunden att inse vad han vill ha!

Jag tror inte på nån skillnad i intelligens mellan olika grupper av människor, men ändå är där stora skillnader i resultatet - och det viktiga är att ta reda på varför. Varför finns där inte ett enda muslimskt land med vad vi vanligtvis menar med demokrati - att alla människor där kan göra sin röst hörd? Länder som Turkiet och Malaysia närmar sej väl. Men i hela vida arabvärlden finns där inte ett enda land som muslimerna vill fly TILL??? Så vitt jag vet finns inte ett enda företag från något muslimskt land registrerat på NASDAQ-börsen över hi-tech-företag, Sverige bar väl ett tiotal och Israel omkring 100. Frågan är ju varför! Knappast pengar.

Muslimsk Nazism - rimligtvis uppstod det när stormuftin av Jerusalem, Arafats morbror, intimt umgick med Hitler. Hade Hitler vunnit fanns redan planer för att gaskamrarna skulle växa upp som svampar ur jorden, i Mellanöstern.

Islam - många glömmer några hundratals miljoner muslimer utanför arabvärlden - jag har mer kontakt med muslimer i Malaysia/Indonesien än på närmare håll eftersom jag är i de trakterna var vinter för övervintring. Snacka med en muslimsk tjej på Indonesien och hon säjer gärna "I HATE Arabs - because of the way they treat women!" Verkar vara grogrund för den massiva muslimska fredsrörelse som vore susen för att få folk att inse att inte alla muslimer är terrorister...

Bara några tankar efter att ha läst en del åsikter här.

1:14 em  
Blogger Roland Pettersson skrev...

Ralph the Ogre

Du kommer med nya friska fakta och synpunkter. Bra. Att Arafat kom från en nazisläkt hade jag ingen aning om.

Intressant är att du tar upp att araberna inte verkar vilja flytta till andra arabländer utan verkar föredra att flytta till västvärlden. Detta trotts att många arabländer kan erbjuda högre ekonomisk standard och att araberna älskar att tala om att alla araber är bröder. Det där har jag funderat mycket på.

Jag läste att massor av palestinier har flyttat till Chile och vi vet alla att Sverige har en hel del palestinier och irakier numera.

7:31 em  
Anonymous steven skrev...

kolla, det är inte en jämförelse för mig, om vem som är mest moralisk. ur ett moraliskt perspektiv förkastar jag så många företeelser världen om. jag hyllar inga nationer alls för alla är så operfekta. jag har aldrig haft det problem med israel svensk vänster alltid haft. det är den enda judiska staten i världen.

politiken är så mycket mer komplicerad än fotboll. och politiskt motsätter jag mig saker om än ändå inte till fullo. jag ogillar verkligen amerikansk utrikespolitik men är inte tillräckligt enkelspårig för att ställa mig på någons sida för den sakens skull.

men

det tom bevisar här ovan är att det ingår ett så obehagligt överlägsenhetskoncept i denna ivriga support för usa som världspoliser. och ni alla verkar tänka att bara man har demokrati kan man göra vad man vill med de andra primitiva som inte fått den frälsade demokratin. det medger ett så svagt demokratibegrepp, anser jag. den visar på brist på grundläggande demokratiska värderingar.

det enda hoppfulla med att kommentera på en sådan här blogg är att man kanske kan diskutera värderingar och bilda en mer försonande opinion. jag är totalt ointresserad av att gräla om hur höger eller vänster någonting. jag har aldrig tillhört något parti och har uppriktigt väldigt svårt att göra det. jag beundrar de som kan, men skiter samtidigt i deras tjafsande med varandra.

det till trots, och trots att ingen vettig människa kan vänta sig opartisk media, tycker jag att det känns viktigt att påpeka hur enkelspårigt kategorisk alicios blogg visar sig. det verkar här så viktigt att upprätthålla opinion mot araber, såvida de inte ställer sig på rätt sida. begrunda vad fascism handlar om och lägg till en välluktande demokrati-odör. det är fortfarande fascism när alla tvingas till krig och hot om krig så länge de inte tycker och gör som vi.

med det sagt stödjer jag fan inga fascistiska palestinier eller nåt. men om ni i er iver för krigspåtvingad demokrati inte passar er, kommer ni hjälpa att bilda mer krigshungriga ideal. det är ingen bra metod!

a-k, det är fortfarande högst relevant att kritisera amerikanska regimen i sitt försök att styra politiken runt om i världen, trots att andra länder beter sig illa. slaveriet avskaffades men det gör inte att pentagon kan släppa moraliska bomber överallt. som rökare som slutat och knivhugger de som fortsätter.

den palestinska desperationen är komplicerad och framkallad av mycket hets och politiskt raljerande, men också av ett förtryck. jag har många israelska vänner som håller med mig.

1:52 fm  
Blogger Niklas Lindgren skrev...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

3:58 fm  
Blogger Niklas Lindgren skrev...

Stevens inlägg i debatten bevisar bara en sak, nämligen att vänstern har kidnappat rasistbegreppet och totalförvanskat för att använda det som ett bollträ i sin egen ideologiska kamp. De så kallade argumenten från denna vänster som Steven exemplifierar kretsar kring två färdiga packet som inte har ett dugg med rasism att göra:
1 All kritik mot regimer i mellanöstern, eller organisationer i mellanöstern jämställs med arabhets. Alltså går det inte att kritisera Syrien, PLO, Hamas eller någon annan totalitär organisation, för enligt vänstern är det detsamma som att kritisera alla araber. Nu kan man ju undra ifall det inte är mer rasistisk att i så fall per automatik bunta ihop alla palestinier bakom ett korrupt PLO, eller som fascistiska Hamas-anhängare och alla syrier som diktaturanhängare…
2. USAs politik är per automatik rasistisk mot araber, även och framförallt om, det innebär att följden av USAs politik är att ge vissa araber möjlighet att utveckla demokrati. Nu kan man ju undra om det inte är mer rasistisk att underkänna det val 8 miljoner irakier har gjort genom att rösta, och istället hänvisa till en bunt terroristers dåd som ett utfall av folkviljan? Är inte det att gå fascisters väg, de som vill att våld och kraft skall vinna över den lilla människans möjlighet att göra sig hörd genom att rösta? Är det inte synnerligen rasistiskt att avfärda ett förtryckt folks plågor med att kalla deras befrielse för ”krigspåtvingad demokrati”?
Bristerna i Stevens argumentering är ännu tydligare då han är totalt oförmögen till att komma med några exempel på denna rasism och hänvisar till ”hetsen”.
Please!!!!

4:00 fm  
Anonymous steven skrev...

äsch. vänster höger. slöseri med tid det här

9:23 fm  
Anonymous Anonym skrev...

Steven,

Nyckelorden är kvinnoförtryck, låg läskunnighet, ekonomisk stagnation och - som sagt - skriande brist på demokrati. Religiös trångsynthet gör knappast saken bättre. I synnerhet som Islam aldrig skilt religionen från den politiska makten.

Den enda möjlighet till tillfrisknande är att slopa livstidspresidenterna och samtidigt pensionera medeltida fenomen som Sharia (= teokrati), Jihad (= terror) och Dhimma (= institutionaliserad diskriminering av icke-muslimer). Det räcker inte med "reformer". Den muslimska världen måste byta inriktning helt och fullt. Åtminstone om den vill överleva. Även om Europa idag är svagt och eftergivet kommer vare sig USA, Indien eller det halvtotalitära Kina att acceptera framtida trubbel. Därför ligger det i arabernas intresse att sluta skylla sina problem på andra (vare sig det är väst, judarna eller marsianerna).

En samhällsform som föraktar ett fritt samtal och som enbart fäster tonvikt vid "heder" och ytlig prestige kan aldrig klara sig i konkurrensen med asiater eller kvarvarande västerlänningar (vilka tillsammans skapar hela den moderna utvecklingen liksom den teknologi som man så gärna konsumerar i Mellanöstern). Förhoppningsvis är störtandet av Talibanerna och Saddam, liksom nu protesterna i Libanon en signal på förändring. Detta tack vare den av USA ledda koalitionen - inte Arabförbundet, Frankrike eller den svenska vänstern.

/ASO

1:21 em  
Anonymous Anonym skrev...

Steve,

Synd om du inte vill bemöta bättre än ett sorts avfärdande. Det finns mycket tankvärt i inläggen ovan. Förkasta det inte utan att tänka efter. Skriver detta trots att du till synes har dragit iväg.

Ja, palestiniers situation är svår och komplicerad. Och jag tror att det aldrig kommer att bli en lösning förrän palestinier får en ledning som är rationell och fredlig. Israel har visat att det kan sluta fred med arabiska grannar. Nu är det upp till PA att sluta med hetsen och uppviglingen.

En nära arabisk kollega flyttade med sin familj till USA efter 1967. Hon talade om att de visste att när "de" hade blivit av med judarna, hon använde ordet "Jews", skulle de komma efter de kristna. Aldrig talade hon om araber som grupp utan om de extrema. Man måste väl kunna kritisera arabiska såväl som amerikanska företeenden.

Tycker du att det är arabhat att peka ut fanatismen bakom dåden? Oroar det dig inte att Arafats linje följer den som togs av hans onkel och mentor under WWII? Ska man inte peka ut det så att folk lär känna denna del av den komplicerade situationen? Fråga dina israeliska vänner om man ska hemlighålla vad extremisterna håller på med.

Naturligtvis är det högst relevant att kunna kritisera USA som alla länder. Det är också högst relevant att förmedla bilder från mellanöstern som den om Fatah och nazihälsningen, precis därför att folk inte ser dem i svenska media. Hur ska man kunna förstå israelers reaktioner om man inte vet vad som står bakom anfallen?

Hjälper det verkligen att blunda för vad som styr vidrigheter? Bloggarna gör en tjänst när de för ut nyheter som annars ingen får del av. Att du tar det för arabhets är ditt problem.

Är du egentligen emot att man pekar ut den uppviglade judehetsen inom arabvärlden, den som du erkänner existerar? I så fall varför?

1:36 em  
Anonymous Anonym skrev...

Signatur

A-K förstås.

Ha det så bra Steven!

1:37 em  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan