Alicio i Underlandet

Kommentarer till aktuella utrikes och inrikes händelser inom politik och media

2005-03-19

Blogg-draggning


De senaste dagarnas nazi-retorik i den svenska bloggvärldens allra yttersta avkrokar (jag avstår från att länka dit) tydliggör de tendenser som fortfarande finns latenta i delar av det svenska samhället. Utan samband till detta kommer nu ett annat slags bottennapp från ungefär samma håll.


17 Comments:

Blogger Bengt skrev...

Nu får du väl ge dig...
Du ligger nära gränsen för förtal. Du kan väl inte likställa Lennart med Nazi-retorik? Byt ordval.

7:03 fm  
Blogger Roland Pettersson skrev...

Mannen med vänsterbloggen ”Det Progressiva USA” anser tydligen att det är ”republikanskt” när homo och heterosexuella sysslar med analsex.
Vänsterns uttalanden blir alltmer bisarra.

9:10 fm  
Blogger Dennis skrev...

Bengt:

Det gör han väl inte heller? "Ett annat slags bottennapp" borde gett en ledtråd.

9:47 fm  
Blogger Alicio skrev...

Paradox66, det är tydligt markerat att det inte är att jämföra med naziretorik, men likväl ett bottennapp. Lägg dock märke till hur republikaner behandlas som en likformad grupp.

11:49 fm  
Anonymous Anonym skrev...

Snälla, vi är inte korkade. Standardkurs 1A i politisk retorik, avdelning GbA (Guilt by Assosiation). Genom att i kort inlägg lägga in nazi-referens och referens till något skall detta något assosieras med nazi. Om assosiationen varit meningen skulle den första meningen inte funnits där.

Mr Hanaga (definitivt INTE vänster)

1:17 em  
Anonymous N skrev...

Eh... vad var bottennappet? Att forskare rent statistiskt kan visa på att saker som "true love can wait"-kampanjen innebär en ökad grad av könssjukdomar hos de ungdomar som försöker att behålla sin oskuld? Jag kan inte se det som något annat än ett faktum att ta till sig och fundera över om varför det är så att ungdomar ser oskuld som något så tekniskt som ett icke-penetrerande av vagina.

2:15 em  
Blogger Alicio skrev...

Ibland känns det som folk inte vill förstå. Länken i det refererade inlägget säger ingenting om alla "republikaner". Det är en fabricering från Lennart. Länken går till en religiös site, och att koppla till det "republikanerna" är lögn.

Utdrag från Det Progressiva USA:s inlägg:

"Republikaner är väldigt mycket för krig och vapen och allt som förstör liv, men har väldigt svårt för sex och allt som skapar liv."

"Och tydligen är just analsex av någon bisarr anledning republikanernas absoluta favorit."

"Det här visar än en gång hur ohälsosam och direkt skadlig för barn och ungdom den republikanska kristna läran är. Möjligen hjälper de här upptäckterna till att förklara den bisarra republikanska utrikespolitiken."

Det citat ur källan som DPU ger visar också tydligt att undersökningen gjorts bland 20 000 ungdomar utan som inte nödvändigtvis är Republikaner. Det finns religiost krista bland Demokrater också, och inget av partierna består ju av endast religiösa.

2:34 em  
Blogger Bengt skrev...

Alicio: Om jag hade nämnt nazipropaganda och proisraeliska propaganda och nämnt det i samma post som jag pekat på ett av dina inlägg hade du nog helt klart tagit det som förtal...

Den inledande retoriken är onödig. Det är väl i så fall bättre att utesluta det och helt enkelt säga att Lennarts post är ett bottennapp om du nu tycker det...

4:38 em  
Blogger Alicio skrev...

Paradox66, det är lite synd att du verkar mer uppbragt över vad jag konstaterar än det fenomen som jag kritiserar.

Självklart finns det ingen parallell mellan nazihetsen som vi har kunnat läsa, och Lennarts låga inlägg.

Jag har förtydligat inlägget något eftersom somliga verkar vilja missförstå, men jag efterlyser fler reaktioner mot det jag kritiserar, istället för tjafs mot budbäraren!

4:58 em  
Blogger jinge skrev...

Phan vad sunkigt det här blogger funkar. Maximalt strul och säkerligen en hel bunt buggar. Därav mina raderade inlägg.. :-(

5:22 em  
Blogger Alicio skrev...

Jinge, nu har jag däremot tagit bort de senaste tre inlägg du spammade in här. Jag debatterar inte med personer som håller på på den nivån.

5:24 em  
Blogger deep|ed skrev...

Finns det icke-religiöst kristna? Jag kan läsa Alicio - jag är till och mer rätt bra på det.

Du svarade inte på min fråga. Vad är det som är bottennappet? Det är knappast någon högoddsare att tänka sig att en överväldigande majoritet av "newborn christians" är republikaner, många av dem antagligen registrerade. Och visst - det är en väldigt svepande generalisering men det är du själv rätt bra på att göra.

Eller är det så att det finns olika rättigheter för högerbloggare och vänsterbloggare?

5:44 em  
Blogger jinge skrev...

Va? Det var ETT inlägg och vad gjorde jag för fel? Nämnde ditt efternamn? Men det är ju känt redan.. :-) "Spammar.." :-)

7:54 em  
Blogger jinge skrev...

Kan du inte redogöra för vad det är du kallar naziretorik!?

Det är väl inte det här hoppas jag. För i.s.f. måste du fixa glasögon..

http://www.jinge.se/index.php?p=702

9:12 em  
Anonymous Anonym skrev...

Du glömde det här Jinge.

1:22 fm  
Blogger jinge skrev...

Det glömde jag inte alls. Jag skrev: "Många bloggare vill, liksom under-tecknad, peka på saker som de anser vara missförhållanden.

Då kan det ju vara bra att känna till att judiska högerextremister driver bloggar i Sverige..

Ja just det. Bloggar.."

Den uppgiften är 100% riktig och det går inte att hävda att det är någon nazzetext som Mikael gjorde.

Det är tyvärr alldeles sant att judiska högerextremister genom sitt hat mot araber och muslimer väcker så mycket anstöt att de i själva verket bidrar till en ökad antisemitism.

4:23 fm  
Blogger Magnus skrev...

Vist är det ett bottennapp... Länken på sidan funkar inte och de är mer lösa spekuleringar än jag någonsin sett i till exempel Alicios blogg...

10:58 fm  

Skriv en kommentar

<< Till Startsidan